Åsiktsinlägg - Min syn på alkohol

// Alla bilder är lånade från pixabay.com


Det var ett tag sen jag skrev ett åsiktsinlägg så jag tycker det är dags för ett. Jag tänkte ta upp det här med alkohol. Dricker jag själv alkohol? Umgås jag med folk som dricker alkohol? Vad tycker jag om folk som dricker alkohol när barn är i närheten? Vad tycker jag om fulla människor? Gillar jag att festa och gå på krogen? Det är bland annat frågor som jag tänkte besvara i det här inlägget. Alkohol är ett sådant brett ämne, så det är så svårt att få med allting, så jag tänker helt enkelt dela upp det i olika frågor som jag svarar på.


🍸 Dricker jag själv alkohol? Ja, det händer. Men det är ytterst sällan. Någon gång per år tar jag en cider eller två. Jag har inget behov av att förtära alkohol. Det finns alkoholhaltiga drycker jag tycker om, så visst händer det att jag kan ta en drink eller en cider om det skulle hända att jag är ute någonstans eller gör något speciellt, men det är som sagt ytterst sällan. Jag föredrar alkoholfria drycker alla dagar i veckan.

🍸 Umgås jag med folk som dricker alkohol? Det beror på. Självklart får mina nära och kära dricka alkohol, det har jag ingenting emot. Men jag undviker att umgås med dem eller vara i närheten när de dricker alkohol. Jag blir oerhört obekväm runt folk när de dricker och får panik och ångest, så jag undviker helst att vara ute på stan på fredags- och lördagskvällarna samt på ställen så som krogar och nattklubbar. Det har hänt att jag har varit ute på nattklubbar och krogar, men det är längesen nu. Jag trivs inte bland mycket folk, och det förvärras när alkohol är med i bilden.

🍸 Vad tycker jag om personer som dricker när barn är i närheten? Ursäkta språket, men fy fan för såna människor! Jag är starkt emot det! Spelar ingen roll om det är en öl till maten, någon enstaka cider eller om man som förälder inte dricker alls men är med andra personer som dricker och har sitt barn med sig. Hur tänker ni? Ni som gör så här får väldigt gärna förklara för mig, på ett moget sätt. För jag förstår helt enkelt inte. En alkoholhaltig dryck, är aldrig bara en alkoholhaltig dryck. För det kan hända vad som helst. Jag är så starkt emot sånt här med barn och alkohol i samma bild. Det gör så ont i mig när jag tänker på det. Detsamma med djur. Främst hundar. Nu tänker jag på folk som går ut och dricker och festar och tar med sig sina hundar. Usch för såna människor. Ja, jag dömer. Utan att känna er. Och ni får mer än gärna ta åt er. Det glädjer mig bara.

____________________________________________________________________________

Jag försökte sammanfatta mina åsikter kring alkohol så tydligt jag kunde. Otroligt svårt när det är så himla brett ämne. Men kortfattat så är jag mer emot alkohol än för det, om vi säger så. Jag ser inget positivt alls med alkohol och känner inget behov av det. Tycker alkohol gör mer skada än nytta och ser inte riktigt meningen med det.


Hur ser ni på alkohol? Vad har ni för åsikter? Kom ihåg att hålla en god ton i kommentarsfältet men det är fritt fram att ha sina åsikter. Vill ni inte skriva era namn så får ni gärna vara anonyma.


Gillar

Kommentarer

vicktoriabjareklint
vicktoriabjareklint,
http://nouw.com/vicktoriabjareklint/q-a---fraga-mig-nagot-31041692 Jag har frågestund på bloggen 😊 gå gärna in och fråga något, det skulle göra mig jätte glad 😃 !
nouw.com/vicktoriabjareklint
Celine,
Jag har inga problem med att man tar en öl till maten eller så eftersom att jag växt upp med att mina föräldrar gjort det på helger och kunnat hantera det superbra. Jag har däremot väldigt svårt emot folk som blir berusade runt barn. När jag var liten blev jag t.ex jätterädd om vi var på 50-årsfest eller något sånt och mina farbröder blev fulla och jag skulle aldrig vilja utsätta någon av barnen i min närhet för det!
celinelf.blogg.se
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Ha en fortsatt bra dag!!!
nouw.com/jagochminahjärtan
MALIN,
Intressant inlägg! Jag dricker också alkohol ibland men väldigt sällan. Dricker för att det är gott, så jag föredrar alkoholfria drinkar! Har ibland väldigt svårt för att vara runt onyktra människor och det är mycket pga min barndom! Kram
malinkirstine.se
Gabriella ,
Väldigt intessant att läsa dina åsikter, jättebra inlägg!!
gabriellasigfridsson.se
Amanda Granfeldt,
Kul inlägg och intressant att läsa 😊
mandasdiary.devote.se
IdaLipika
IdaLipika,
Intressant inlägg, väldigt bra skrivet ☺️
nouw.com/idalipika
Hannah
,
Hej. Var bara tvungen att svara på din kommentar om alkohol och barn. Jag har två barn på 10 och 6 år. Jag och min sambo drick vin till maten nån gång ibland hemma eller bland vänner. Jag vill att mina barn ska få en sund relation till alkohol och lära sig att alkohol inte är "fest" och "firande". Vi blir inte fulla och skräniga runt barnen. Vill vi festa har vi barnvakt. Jag tror att barn som aldrig får vara med om alkohol inte riktigt vet hur man kan handskas med den. men vem säger vad som är rätt och fel? Jag tänker mig att så länge jag är trygg i mitt beslut så är det rätt signaler jag sänder ut till barnen.
lilbabustyle
lilbabustyle,
Hej Hannah! Kul att du ville dela med dig av din åsikt! Du har helt rätt till din åsikt. 😊
nouw.com/lilbabustyle