Header

Hejjsan på er!

Det var ett tag sedan sist och mycket har hänt.

Vi kan ju börja med dagen då jag skrev textkompetens. Dagen började bra, jag kände mig förberedd och jag var på glatt humör. Jag tog bilen till skolan och taggade musik hela vägen. Kom in i salen och såg provet och först kände jag lite panik men sedan gick det om. Dock hade jag väldigt svårt att hinna få allt skrivet som jag ville som slutade med stresskrivning och ångest. Klockan var prick 15.00 då jag lämnade upp provet och jag var så slutkörd, besviken och arg på mig själv och kände hur tårarna brände bakom ögonen. Åkte hem och ventilerade alla tankar och känslor.. Det gick ett par dagar innan jag kunde börja koppla bort tankarna igen från skrivningen och fokusera på annat.

Penkkis var den 15.2 och det var nog en av de roligaste dagarna på väldigt länge och ett minne värt att komma ihåg! Jag skrattade så mycket och hade de så roligt med vännerna. Det kändes så sjukt att det äntligen var min tur efter alllaaa dessa långa skolår.

Efter att vi hade åkt med lastbilen genom stan så hoppade jag i bilen och åkte till pizzeria Caza där jag avnjöt en god pizza med mamma och pappa. På kvällen gick jag i en varm dusch och sedan i bastun innan jag kollade på film och åt gott. Alltså valde jag att inte åka med på kryssningen p.g.a. ett antal olika anledningar men jag hade en riktigt trevlig kväll för det och kände att jag gjorde rätt val.

Igår var jag hemma och läste någon sida på psykologi och kollade lite Youtube samt tog ut Helga och kramade om henne lite extra efter dessa händelserika dagar. Jag ventilerade alla tankar som jag haft på sistone som varit lite svårt att sätta åt sidan. Konstigt dedär vilken lugnande effekt djur kan ha på en... På kvällen tog jag min termos och en skorpa för att åka till Torpet och kolla på solnedgången. Alltså det finns inget härligare man kan göra! Älskar känslan av att bara vara ensam i naturen och lyssna på fåglarna och få rensa tankar, det finns inget bättre! (Så nu vet ni mommo och moffa att det är jag som varit där, om ni funderat över fotspåren ;) )

Idag vaknade jag redan lite före 07.00 och kunde inte somna om så jag steg upp och åt frukost med mamma innan jag skjutsade upp henne på jobb innan jag åkte till gymmet. Fick till ett riktigt bra pass som nog kommer att kännas imorgon..

Klockan 14.45 träffade jag upp Cajsa för att åka och handla innan jag förde bilen till mamma och vi åkte vidare till kanonviken. Där tände vi en brasa (som förövrigt tog oss 4 timmar att få tänd...) och grillade korv och marshmallows, mums! Hade det jätteroligt och fick mig ett gott skratt.

Väl hemma åt jag mat och gick i duschen innan jag fick veta mitt preliminära svar i textkompetensen som visar att jag är godkänd och oj vad det känns bra! Hoppas nu bara att inte studentexamensnämnden tycker olika, men det tror jag ändå inte. Som jag sa tidigare att jag skiter i vad det är för vitsord så länge det är godkänt!

Imorgon ska jag läsa på det sista inför psykologipreliminären som jag har på torsdag, hälsa på mormor och morfar samt gå ut och vandra på isen.

Det var allt för denna gången, ha det bra!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

HEJJ allesammans!

Känner att de var en riktigt lång tid sedan vi sågs sist, och jag tänkte kort berätta om vad jag haft för mig under den tid som det har ekat tomt här.

Jag kan ju börja med att berätta om nyåret 2017. Detta året firade jag nyåret nyktert tillsammans med de närmsta vännerna och de blev en riktigt fin start på det nya året!

Januari har varit en lugn månad för mig. Jag har bl.a. varit på vinkväll med några tjejer från klassen, jag har varit ett par gånger i gymmet, jag har fått hem mina penkkis- kläder som vi beställde, jag har köpt en massa nagelgrejjer då jag blivit intresserad av naglar, jag har varit ute på promenader både ute på isen som i skogen, jag har varit och hämtat mamma från jobbet i värsta snövädret någonsin... och spännande var det, jag har fått en fin hälsning från en lärare, vi treor har haft after- ski temadag i skolan för att fira att vi enbart hade 15 dagar kvar av skolan, vi har även varit i Vasa för att bekanta oss med olika yrken till ÅboAkademi och Novia, jag har varit hos mormor och morfar ett par gånger också, jag har lärt mig ett recept på köttfärsrullad som jag fått av mormor, jag har lästlästläst på modersmål inför första skrivningen som är den 12.2 (!!), jag har blivit hämtad av pappa från skolan, jag har beställt en (förhoppningsvis) studentklänning om allt går som det ska, jag har myst med Helga och så har jag varit på väldigt glatt humör de senaste dagarna av någon orsak.

Jag har också fått jobb för detta året redan och så har jag även gått och blivit laktosintolerant,.. Ingen mera choklad för mig inte,.

Och de var några av de saker som jag har haft för mig under den senaste månaden.

Februari blir en händelserik månad med tanke på Penkkis och den första skrivningen. Har nu enbart 7 riktiga skoldagar kvar innan jag får läsledigt, som ska bli så SKÖNT!

Nu har jag fått ur mig allt jag ville ha skrivet för denna gången. Ha de bra!Likes

Comments