Försöker jag leva nyttigt? Svaret på den frågan är väldigt simpelt och det är faktiskt som så att jag försöker äta hälsosamt. Jag personligen vill inte få sprickor i fötterna för övervikt, rödblommig i ansiktet, en mage som står rakt ut som om jag vore gravid fastän jag inte är det, bröst som inte längre är bröst utan missformade, en rumpa med celluliter och kläder som inte passar.

Jag har helt enkelt inte den smaken.
Sedan vill jag inte äta smärtstillande för att jag har ont pågrund av extra vikt, eller ta imovan/stillnoct för jag ligger annars och tänker på hur jag har misslyckats med mycket i livet. Eller ha en hobby som kostar mer pengar än vad man tjänar, men i hopp om att få in pengar så man kan börja betala räkningar samtidigt som räkningarna växer.

Nej fy nej fy nej fy.

Tacka vet jag ordning och reda, koll på utgifterna och räkningarna betalas i tid. Tak över huvudet i ett hem som är varmt nu när det är kallt och det finns inga hälsorisker. Två bilar som startar och går, skattade och besiktigade samt aldrig slut på bränsle. Jobb och lön. Hälsosam mat. Träning och motion. Inga lyckopiller,det finns ingen genväg till lycka.

Nu var vi precis och handlade, 8 kg kycklingfärs (5%fett) och 2 kg kycklingfilé.
Jag förstår ärligt inte hur man kan vilja äta köttfärs med fettprocent över 10%? Nyhléns i Bollsta tror jag ligger på 15-18% fett... Inte konstigt många ser ut som dom gör heller. Shoppade järnet och hushållet är nu fyllt med kärlek och mat. Nyttig mat som man ej blir fet av 😉

Jag bytte halvljus i bil medans han stekte älgkött åt oss, bästa teamet det är han och jag det. Vi är inne på tredje året nu strax och vi fungerar bara bättre och bättre tillsammans, inte som andra som oftast bryter förlovningar, giftermål och relationer för dom har gått för fort fram.

Att vara stolt och stoltsera med att hoppa från den ena till den andra gång på gång är inte direkt något jag vill påstå är något att skryta över. Misslyckande efter misslyckande. Lättfotad. Lättfångad. Tecken på osäkerhet och rädsla.

Idag trotsade vi -25  grader och tog oss  härlig promenad på flera kilometrar med dom fyrbenta. Underbart skönt var det.

Vi var även och provkörde en skoter, jäklar vad den gick. På en kort sträcka kom den upp i 110km/h och då var det inte full gas. Nu är den stora frågan om man ska investera i den? Blir inga barn på den skotern, det är en sak som är säker...fy för om det skulle bli en olycka för att man låter någon provköra.. Ingen lekskoter är det heller. Full utrustad stort as..

Nu blir det mys, och sedan sova. Förut åt jag alltid imovan/propavan/stillnoct och nu flera år senare sover man Utan, och man sover så himla gott. Annat är det för dom stackarna som måste ha hjälp, och dessutom bara behöver mer och högre doser då kroppen vant sig. Huvva 😏

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har för övrigt planerat att packa min resväska nu under helgen inför den kommande semestern, även om det är ett bra tag bort fortfarande så vill jag vara ute i tid.

• Pengar är växlade
• Passen är fixade
• Tax-free beställd och betald
• Biljetter till tåg och flyg utskrivna
• Försäkringspapper
• Vaccination 1 av 2 klar

Jag har däremot 3 rädslor inför denna resa:

• flygplanskrasch - kärleken tycker jag är ganska rolig att stressa upp för jag reagera på mitt alldeles egna speciella vis så han pratar glatt om alla krascher som hänt nu på sistone.

• fastna i säkerhetskontroll - livrädd att mina piercingar ska ge något utslag så jag får klä av mig naken inför någon okänd i ett rum. (ibland kan jag överdriva ja)

• höjdskräck - har aldrig flugit så jag är lite rädd för hur jag ska reagera på höjden då jag är rättså rädd för höga höjder (svimmade på fritt fall på Grönan när jag skulle övervinna höjdskräcken 😂)

Jag blir alltså ledig först för semester, sedan får jag "semester" när jag kommer hem, jobbar några enstaka pass innan jag har semester igen... och sedan så en sväng till igen! Sedan jobbar jag i någon månad och går på min riktiga semester. Detta år kommer att gå riktigt fort känns det som. Det är snart mars liksom, och ja jag kommer även få tillbaka en fin slant på deklaration till sommaren.

Många vet inte att om man att man kan deklarera redan nu om man ansluter sig till digital brevlåda, och få tillbaka pengarna i april! OM man inte gör några ändringar i deklarationen då förstås. Deklarerar man i april eller ändrar uppgifterna ni så får man oftast pengarna innan midsommar - något jag alltid tycker är smidigt och bra.  Sedan är tredje månaden med utbetalning i augusti tror Jag?

Jag känner faktiskt att detta år inte kan knäcka mig på något vis, inte heller någon person. Inget och ingen kan knäcka mig. Jag har funnit mitt välmående här inombords och därifrån får jag styrka.

För jag är stark trots motgångmotgång, psykfall efter psykfall, dag efter dag.

Likes

Comments

Woop woop! Lönen har trillat in på kontot och självklart har jag hunnit betalat alla mina räkningar, varför vänta in i det sista med det? Oftast då det glöms bort och kostar lite extra..  😉

Portionerat ut pengarna har jag också gjort, man känner sig lite fattig emellanåt men samtidigt så har jag aldrig varit pank. 3 olika fonder. Skulle det krisa någon gång så är det bara att sälja..

2 av fonderna öppnade min pappa till mig då jag kom till jorden, han satte in en slant ifrån arvet av farmor (var inte många kronor men dom har vuxit). Och jag tänker aldrig röra dom om det inte är av en god mening, dom pengarna ska gå till ett hus eller något sådant som jag inte kan slösa bort det på så simpelt.

Nog för att jag aldrig träffat henne, men jag är döpt efter hon. Men jag skulle inte vilja att hon vred sig i graven bara för att jag slösar pengar som hon och farfar slitit för att tjäna ihop. Varken mamma eller pappas föräldrar har ingått i kategorin rik men dom har varit arbetsvilliga och starka.

Människor som ärver pengar brukar (ursäkta) oftast slösa bort dom, och ju yngre dom är som ärver desto mer slösande blir det oftast då dom tråkigt nog är hyffsat bortskämd med ja sägande mammor och tysta pappor. 

Skulle min bil rasa imorgon så skulle jag faktiskt kunna köpa en ny, skulle jag hitta drömhuset så har jag en del av handpenningen, skulle min hund bli sjuk så har jag inga problem att betala på plats för vetrinärvård (har dock försäkring).

Jag bor i ett hus med sambon, och jag skulle när som helst kunna köpa in mig i halva om jag vill men det är inte där jag vill leva resten av mitt liv tyvärr varav jag inte lägger pengar på att köpa in mig. Jag betalar och gör rätt för mig, slitage, drift o.s.v... så det går ju bra ändå.

Jag skulle aldrig ta en mobiltelefon på avbetalning, har aldrig gjort det och kommer aldrig någonsin att göra det heller. Man ska casha sina nöjen, kan man inte det så ska man inte heller ha något. Iaf om man frågar mig.

Likes

Comments

Bikarbonat borde bra många människor faktiskt dricka!

• ökar den fysiska prestationen
• lindrar besvär vid urinvägsinfektion
• motverkar ledproblem
• reglerar pH-värdet
• kan sänka halten av koleostrol vid högt
• till en viss del antiseptisk
• sätter fart på tarmarna
• bra mot inflammation i halsen

Däremot att överdosera bikarbonat är inte bra för kroppen. Därför ska man ta små doser i samband med måltid under dagen.
1/2 tesked (3g) med bikarbonat och 1 glas (200ml) vatten är den generella dosen.

Jag bjuder på bilden, vem orkar fixa sig för att åka på jobbet liksom? Sambon jobbar och jag jobbar, pengarna ska rulla in och imorgon kommer det en bra lön och 5000kr går direkt in på en fond! Och 2000kr går på mitt sparkonto, samt lika mycket på mitt bra och ha konto, och budgeten för Sundsvall på lördag är 2000kr också! Ska försöka övertala kärleken med att ta hans bil istället för min bara... Så jag har plats för mina varor 😉😉😉

Jag älskar min ekonomi. Jag älskar min kontroll på utgifter. Jag älskar att inte vara skuldsatt. Jag älskar att jag inte kostar samhället pengar. Jag älskar att jag inte utnyttjar andra för pengar. Jag älskar mitt liv.

Det enda med tillsatt fett är baconet. Annars så är denna maträtt så långt ifrån onyttig som det går att vara typ. Underbart!

Så himla fräscht med grönsaker.
Samt 2,5kg kött.
Räcker väl kanske i 2 dagar för oss 2.
😁😁😎😁😁

Likes

Comments

Mina fina arbetskollega och vän har skapat en underbar liten skapelse som fått 2 riktigt fina föräldrar och dom fick ett unikt litet liv.
10 dagar gammal och jag fick äran att ha lite bebismys, med en sådan liten oskyldig varelse. ♡

Tanken slår mig också om vad det är jag går miste om, och det skär till en viss del i mitt hjärta men vad ska man göra? Livet är skapat av ödet, och det ger oss det vi ska ha. Jag har hellre för lite i mitt liv så jag klarar av allt än att jag har för mycket och går under.

Allting har sin gång, naturen har sin gång.
Livet kan ändras, människor kan förändras.

Jag får ju åtminstone ha äran att snusa på små fina bebisar, om några veckor är det dags för nästa vän att föda, om någon månad är det för två andra vänner att föda, så bebismys lär jag kunna få njuta av i några år framöver 😍

Likes

Comments

Igår blev det vaccination för min del, trodde att det skulle gå under kostnaden som ett vanligt läkarbesök men nej, 500 kronor för en spruta som tog ca 2 minuter från att hämta mig i väntrummet till att jag gick ut.

Hade en pensionerad gammal dam som varit sköterska åt mig och alla mina syskon som barn. Däremot gruvar jag mig inför nästa besök för nästa spruta då hon tyvärr inte var den bästa på att ge injektion.

Högg mig högt uppe på armen, utan att klämma ihop huden lätt = nålen eller om ni vill ha det korrekta ordet....kanylen gick ganska djupt, sedan så existerade inte det här med att ge injektion sakta vilket man brukar göra för att det inte ska brännas allt för mycket men ja, här trycktes det in på 10 sekunder och det brändes nå jävulskt.

Nu på senare år har jag också gått och blivit spruträdd, så jag får en lättare panik då det är sprutdags.. Men här är Jag, utan några större men. 😉

Jag förstår inte hur jag kan ha blivit så känslig med sprutor då jag har hållit på mycket med just sprutor Förut, både på mig själv och på andra. Grova kanyler, småa kanyler, blod och annat. Men nu får jag världens ångestklump så fort jag ser en nål.

Jag avslutade besöket med att hälsa på mormor några våningar upp, som var så glad över att jag kom och att jag skulle åka utomlands. Hon blir 95 år i år och hon ville så gärna hänga med mig. Sötmomma ❤

Tacksam över att hon är i livet då hon är den enda av mina mor och farföräldrar jag någonsin fått äran att träffa. Dom andra dog före min födsel tyvärr. Men dom sussar sött uppe i det blå vill jag tro.

Jag tycker det är mäktigt med en gammal mormor iaf, hon har levt på helt andra villkor än vad vi gör idag och hon lär en nya saker varje gång man träffar henne. Hon får en att bli lite mer gammaldags då det gäller vardagen. - Tack ♡ för att jag inte är en bekväm latmask som är en börda för samhället och som utnyttjar systemet.

Likes

Comments

Vi har nu bokat taxfree till våran utresa, med lite av det ena och det andra. 1 vecka utan barn. 1 vecka utan jobb. 1 vecka utan hundar. 1 vecka utan tjat. 1 vecka utan vardagssysslor. F a n t a s t i s k t .

Våra mobiltelefoner kommer att fungera precis som om vi vore i Sverige men... Vi kommer givetvis inte ha dom igång och bli störd av andra.

Detta är våran vecka, en vecka med bara ren kärlek och ladda batterierna.

Som jag även skrev tidigare så tänker jag släppa det här med att bli provocerad av andra människor som agerar av ren avundsjuka och svartsjuka. Jag kan inte göra någonting åt att en annan person mår dåligt av att jag mår bra. 

Jag tänker inte heller låta mig bli påverkad av alla fula ord som jag får höra och läsa. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra orden psykopat, att jag är ond, elak, hemsk och farlig. Att jag är sjuk och är en fara för dom i min omgivning. Att jag inte har någon rätt att ha en åsikt eller egen talan. Att jag alltid kränker andra.

Men varför ska jag ändra på mig? När jag lever det liv som väldigt många skulle vilja leva. Varför är det jag som gör fel när jag tycker att det exempelvis är ansvarslöst av en förälder att inte bry sig om att barnen behöver konsekvenser och regler? Det är ju min åsikt.

Jag har suttit inatt och läst igenom alla dessa sjuka sms och jag skrattar mest hela tiden nu. Hur kan jag har varit så blind? Hur kan jag låtit människan påverkat mig så mycket? Det hen vill ha är bekräftelse, ett liv och respons.

När hen inte heller fått den respons hen velat ha så har det kommit tomma hot utan några grunder, ännu mer nedvärderande meningar, och ja ni hör ju själv hur "pinsamt"
detta egentligen är och har varit.

Från att bli hatad till att plötsligt skicka ♡:an och man är en som är så himla snäll, tills avundsjukan slog till och hatet växte fram hos hen igen.

Jag kan inte påverka att någon är avundsjuk på mitt liv, jag tänker inte sluta lägga ut saker och inlägg om mitt liv heller bara för att det finns någon eller några som mår dåligt av att se min lycka och min glädje. Jag vägrar att sluta leva för att någon annan vill leva detta liv, deras problem. Deras problem att inte kunna släppa deras besatthet som dom har.

Jag har insett att denna dramatik kommer fortsättas så länge det finns avundsjuka och jag tänker inte sitta ned i en sandlåda med "vuxna" och leka, jag tänker nu visa mig mogen för min ålder, mer mogen än vad många andra är.

Ja så kan det ju vara ibland, alltid ska det väl finnas någonting eller någon som ska försöka förstöra för någon annan.

Jag har kanske varit provocerande på så sätt att det jag skriver om emellanåt stämmer in relativt bra och personen känner igen sig och känner sig uthängd men det har jag faktiskt med handen på hjärtat inte gjort medvetet.

Jag har även gjort klart att oavsett vem som än känner sig träffad kan enkelt fråga är det mig du menar? och få ett snabbt svar istället för att skapa konspirationsteorier och dra egna slutsatser och bygga mer hat.

Jag är less på den här besattheten.
Jag är less på avundsjukan.
Jag är less på sjuka svartsjukan.
Jag är less på att många inte släpper taget.

Jag har för övrigt alltid varit den där tjejen som alltid uttryckt sig om vad jag menar dom senaste 5 åren. Jag tycker om att diskutera och jag tycker det är kul att reflektera samt se saker ur flera perspektiv.

Jag kan ha starka åsikter om vuxna människor, föräldrar, uppfostran och så mycket mer som jag grundar på min erfarenhet och av mina vänner, jag ser också en skillnad mellan hur olika alla sköter sig och vilka jag tycker verkar lyckas bäst.

Sedan är det som som, man blir lätt blind för sitt eget liv och sin egna livsstil. Därför det faktiskt är bra att kunna ta lite kritik också, för att kanske prova någonting nytt.

Exempelvis det här med skulder... skulderna ökar månad efter månad, men om människan skulle skippa bolaget för 500kr och betala dom pengar till skulden så kanske det skulle ge en skön känsla att skulden faktiskt har minskat.

Jag tänker inte ändra mig för att en person som jag inte ens är vän med inte tycker om mig? Nej tyvärr "häxan surtant" nu får du köra ditt egna race och ta konsekvenserna därefter. Jag kliver upp och har lekt färdigt.

Släpp. Låt gå. Andas. Se framåt.
Håll inte kvar. Stanna inte. Glöm det.

Jag kommer självklart fortsätta skriva om mina åsikter och göra dom tydliga här, för det är ju den personen jag är.

Jag kommer också fortsätta lägga ut om mitt underbara fina liv som jag är tacksam över och tar hand om.

Jag kommer nog även tjata om karma, regler, ekonomi och diverse grejer eftersom jag tycker sådant är intressant.

Igår efter jag varit på mötet så träffade jag på mamma älg och bebis älg. Glada. Fina. Kände hur jag bara ville plocka med mig dom i bilen och ta hem dom... men dom fick såklart stanna kvar ute i det fria, i deras hem.

Väckaren ringde strax efter 4, tanken var att jag skulle sova vidare en stund med icke. Satte igång kaffet och packade sambons väska. Blev ett gäng pussar och en hel del kramar. ♡♡♡♡♡♡ kärlek är fint!

Eftersom han är kaffeberoende mer eller mindre så är det termos som gäller då det är bilfärd på 1 timme. Så nu var jag lite finurlig och beställde hem ett gäng med termosmuggar så att han kan ha kaffet varmt en stund längre samt inte oroa sig att han sölar ned hela bilen eftersom dom norrländska vägarna inte är så mycket att hurra över... Muggarna lär komma innan veckans slut. 👍

Dom lär användas flitigt under våren, sommaren och höstens alla inplanerade resor och aktiviteter. Ser som sagt framemot 2018, nu när jag släpper taget om påverkan av häxan surtant och inför allting som vi ska göra. ☆♡

Likes

Comments

Jag har många "yes I did it!"som jag borde vara stolt över, men som jag jämt och ständigt glömmer bort då jag blir distraherad av någonting annat. Jag är ofta duktig på att ge mig beröm då jag lyckats med något men ibland är man inte på humör och glömmer bort.

•Körkortet tog jag efter 8 dagars plugg, första försök och riktigt bra poäng.
•Arbete på väg, alla rätt på provet.
•Lastbilskortet skrev jag upp på under 7 minuter och även där blev jag godkänd på första försöket.
•Lika så med släpbehörigheten, truck, hjullastare och kran.
•Jag klara av att bo själv före 15 års åldern.
•Betala räkningarna.
•Jobba och ta på mig extra jobb.
•Laga bilen om och när något är trasigt.
•Skoterkortet tog jag också utan problem.
•Återhämta mig själv från vad jag varit med om och blivit utsatt för.
•Övervunnit en hel del av mina rädslor.
•Övergett ett gammalt liv och börjat om från grunden och lyckats.
•Vunnit en massa priser.

En gul/orange hårig Linnéa på Stockholm Truckmeet 2015 som kombinerade alkoholen med en cigg och en hel del jobb. Samt finfina Emmy som sällskap på hotellet som vi bodde på.

Vi tog min trogna Audi ner men kom inte längre än till Härnösand innan ett fäste till avgassystemet lossnade = fram med ståltråd och tång för lagning på plats efter E4an.  Funkade bra och höll flera resor till.

Ett gäng pokaler plockades hem, tack vare tvättning, målning och putsning så att händerna mer eller mindre blödde.

Men kul var det. Riktigt riktigt kul.

Likes

Comments

I eftermiddags efter vårat ryggpass så så hjärtat att vi skull ta ett såkallat fuskmål vilket innebar att han bjöd mig på en riktigt god pizza och en härligt god trocadero.

Som tack så fixade jag hans matsäck inför morgondagen, fika, mat, kaffe och en hel del proteindrinkar så att han kan ladda inför morgondagens benpass - ett lugnt sådant dock.

Likes

Comments

När man kommit till den punkten där man fått se att den äldre generationen inte är mer mogen än dagens fjortisar så känner jag att dom lika väl kan fortsätta skämma ut sig, jag orkar inte bry mig om deras sjuka och provocerande sida.

Människor som alltid letar brister hos andra av avundsjuka och ren svartsjuka är en lek i en sandlåda som jag vuxit upp ifrån dock lite komiskt hur vissa stannar i en specifik ålder trots att kroppen åldras.

Häxan surtant som jag nu så vackert har döpt denna person, hon ska nu få stå på sina egna ben och inse att livet inte alltid är medvind trots dom nära stöttepelare man har. Hon har fått mig att inse vad jag inte vill bli när jag blir gammal. Och hon har även visat mig vilket beteende jag inte ska ha. Tack för det 😘

Nu är hon delete:ad från livet här och hon ska göra det riktigt bra på att komma tillbaka in i livet igen, broarna är brända och vallgraven är grävd.

Jag har beslutat att vända blad och byta kapitel, att inte bry mig om vad hon säger gör eller skriver. Hon har inget hos oss här att hämta.

Amen.

Likes

Comments