Housetour

Hej! Jag tänkte göra en housetour, så att ni får se hur vi bor och hur alla rum hänger ihop. Vi bor inte överdrivet litet, men inte heller alltför stort. Vi bor lagom helt enkelt!

Vi bor i gårdens enda röda boningshuset med vita knutar. Dem andra tvår boningshusen är vita med gråa knutar.

Välkomna in till oss!

Precis till vänster om ytterdörren har vi satt upp tre hyllplan från ikea, men sockerlådor som förvaring.

Bredvid hyllan med sockerlådorna är det en dörr in till vårat sovrum. Jag älskar verkligen våran säng från Mio! Tanken är att jag nu i veckan ska måla om och tapetsera om här inne, men det får ni se då!

Vi går ut till hallen igen och går till köket som ligger till vänster om sovrumsdörren!

Jag älskar verkligen vårat kök, det är lagom stort för att få en ombonad känsla. Det är väldigt lantligt och härligt. Det enda jag kommer att göra om här inne om några år är att måla om köksluckorna i någon varm grå nyans och byta till handtag och knoppar i mässing.

Vi kan gå in till Hjördis rum som ligger vägg i vägg med vårat sovrum (bakom några gipsskivor finns det faktiskt en dörr emellan).

Jag älskar Hjördis rum! Jag har faktiskt målat och tapetserat det själv. Det utstrålar Hjördis på något sätt. Hon är, som ni kanske har märkt, inte så rosa av sig. Men jag ville ändå försöka att få in lite rosa, blommor och flickiga detaljer samtidigt som jag försökte att få det lite ”tuffare”.

Nu går vi igenom köket till tvättstugan, toan och duschen.

Dörren ni ser här leder till våran ”vardagshall” där vi har våra ladugårdskläder, Hjördis ladugårdsvagn och katt- och hundmat.

Går man fram till vardagshallen och tittar till vänster ser man vår toalett. Den är väldigt liten. Det är inte så att jag får plats med Hjördis där inne och kan stänga dörren om oss. (Men vi i detta huset stänger och låser bara dörren om vi har gäster, annars görs allt med öppen dörr).

Till vänster om toaletten har vi vår dusch med handfat och badrumsskåp. Våran dusch är som en hotelldusch. Den är så rymlig och vi har ett underbart duschmunstycke som sitter nästan i taket!

Mittemot duschrummet har vi tvättstugan!

Vi renoverade tvättstugan när Hjördis låg i magen, och jag är så nöjd! Här inne byter vi blöja och har framtills nu haft Hjördis garderob i ett av överskåpen.
Nu går vi tillbaka igenom köket till hallen, där vi har trappan till övervåningen.

Tanken är att vi ska försöka att få till en tavelvägg med bilder på Hjördis, Tilo och familjebilder. Vi har inte kommit så långt än bara.
Dörrarna ni det precis ovanför trappen, leder till en liten sned-garderob och ett rum stort som vårat sovrum. I framtiden kan man bygga om sned-garderoberna och rummet till två sovrum (om man vill).

Här är övervåningen på huset! Jag älskar den! Den är så lantlig, rustik och fin! Här uppe har det varit sädesförvaring förr i tiden, så det har verkligen en historia.

Det blev ett långt inlägg, men jag hoppas att ni gillade det ändå. Jag tyckte det var så kul att fota och tänka igenom hur jag fotar, så att man verkligen får en helhet av vårt hus!

Gillar

Kommentarer