Hallojj!
Idag har varit till mestadels väldigt jobbig, då jag tror att jag håller på att få feber.. har varit seg hela dagen och känner verkligen ingen lust till någonting.. kämpade igenom skoldagen, juste nu ligger jag bara i sängen och kollar på tv.
Eftersom jag inte har flyttat hemifrån än så har jag inte så mycket favoritmöbler. Men här kommer lite bilder på saker jag tycker om lite extra i mitt rum!
Men som sagt är det faktist inte så speciellt långt bort tills jag flyttar ut, då vi har köpte en "stuga" på 32 kvm till mig, vilket jag är väldigt väldigt glad över! Ser så mycket möjligheter i det projektet!
Vi har kommit så långt som, gjort grunden och allt underarbete, fixat så vatten/avlopp, sedan såklart ström och fiber. Planen är att huset ska komma upp till våren, men så lång tid orkar inte jag vänta! Jag vill såklart att den ska komma upp till helgen, men men. Den kommer upp inom en snar framtid iallafall.
Nu ska jag sova lite, men vi Höörs!

Puss och kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 17 Readers

Likes

Comments

Jag är ingen byggarbetare jag är bara, kvinna, kvinna, kvinna!

Blunda och föreställ dig en byggarbetsplats, där ett hus på 150kvm ska byggas. Där takstolen hänger i lyftkranen och väntar på att bli monterad. Det är byggarbetare som springer runt och förbereder för monteringen. Alla på byggarbetsplatsen är glada och trevliga. Just på denna arbetsplats respekterar man varandra, det spelar ingen roll vilket kön du har, du är lika välkommen varje dag och de tvivlar inte på varandra. Skulle inte ni också vilja ha en sådanarbetsplats? Det skulle i alla fall jag vilja! – och för att nå dit så ska machokulturen bort!

Kompetensen sitter inte i skägget, den sitter i individen”

För det första finns det statistik på att 99% av alla byggarbetare är män, och alltså 1% är kvinnor. Det är något byggnads och byggcheferna kommit fram till efter att de gjort en undersökning om hur många kvinnor det faktiskt finns i byggbranschen, och hur mycket machokulturer påverkar vårt samhälle negativt. Jag tycker att den hårda jargongen ute på byggplatser inte ska tillåtas! Den är vidrig.

Jag tycker som Lars Bergqvist, ordförande i byggnadscheferna. Han märkte under undersökningen om kvinnor i byggbranschen att machokulturen, sexismen och fördomarna om kvinnor måste bort för det kan vara avgörande för byggbranschen idag.

För det andra är det mycket bostäder som ska byggas vilket som krävs fler arbetare, att vi kvinnor inte ens får jobb nu när det är personalbrist, gör mig galen! Men just det, jag glömde det viktigaste! Kvinnor kan ju inte bygga, det är nog därför vi inte får de lediga jobben som ligger ute, såklart vad dum jag är! Men jag kan nog lova er alla arbetsgivare där ute, en kvinna kan utföra exakt det en man med 40 års kunskap kan, till och med lite noggrannare skulle jag våga tro.

För det tredje, för att få in mer kvinnor från den ”nya” generationen så krävs det mer reklam, på rätt sätt tillexempel de få kvinnor som är ute i branschen ska få synas och höras mer, exempelvis i reklamblad då de kan tillför mer bilder på kvinnor istället för bara på män. För mig känns det som att reklamen till tillexempel gymnasielinjer är väldigt könsriktad. Lika på stylistprogrammen så känns det som att deras reklam ska locka kvinnor, där är det BARA kvinnor som är med i reklambladen, vilket i sin tur drar åt sig kvinnor och inte män. Det kan jag tycka är ett misslyckande, tyvärr. För mig är det inte bara ett reklamblad om ett gymnasieprogram jag håller i, för mig är det så mycket mer det handlar om. Deras framtid, kanske ett avgörande för ett programs utvecklig eller varför inte ett avslut på machokulturen. DÄRFÖR tycker jag att det är viktigt vad man skriver och ett tänk bakom vilka bilder som sätts ut på tillexempel nu ett gymnasieprogram, i detta fall bygg och anläggningsprogrammet.

Likes

Comments

Godkväll fina ni!
Idag har varit en stressig dag där allt gått fel, men jag har haft humöret uppe! Allt började med att jag kom försent till skolan. Eftersom jag går byggprogrammet så finns det en hel del verktyg som man kan göra sig till skada på, så kände bara hur denna dag kunde slutat. Men jag murade upp min vägg sakta men säkert som jag tyvärr glömde ta ett efter kort på.. är riktigt nöjd för att va första gången, sen var det väldigt kul! Men tyvärr inget jag skulle kunna jobba med! Funderar på att gå husbyggnad, tror det är något som passar mig, men vi får se, valet ligger långt bort så hinner nog ångra mig.
Men dagen fick sin vändning tillslut, kom hem och la mig i soffan och somnade till lite. Efter en skön tupplur drog jag mig till ishallen för att kolla på lite hockey.
Borlänge vann såklart!

Nu blev jag väldigt trött så jag säger godnatt och tackar för mig, puss

  • 22 Readers

Likes

Comments

Gomorron på er alla fina där ute!
Hur mår ni? Jag mår iaf väldigt bra! Ser fram emot en dag i skolan faktiskt, ska bli kul att komma tillbaka efter att fått en ledig dag igår från plugget!
Idag har jag inte så mycket planerat mer än att jag ska till skolan, KANSKE kan bli ett spinningpass mot kvällen men det är lite tveksamt, men måste snart inse att jag måste börja träna igen, det är ju faktiskt kul! Ska inte låta latheten övervinna mig. Tror jag ska köpa mig ett gymkort till nyår! Man måste ju ha ett nyårslöfte, kan jag tycka. Har ni några tips kanske som ni vill dela med er?

Men här kommer några personliga favorit klänningar till julen, dessa hittar ni på ELLOS.se

Puss och kram


  • 29 Readers

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Idag är jag ledig från skolan, vilket jag tänkte lyxa till det med sovmorgon och frukost på säng.
Idag har jag inte speciellt mycket planer, funderar på om jag ska fortsätta på en sänggavel jag håller på att bygga. Men vi får se.
Igår var jag till smarteyes för att skaffa läsglasögon, då jag kommit till den punkten i livet där synen kanske inte är den bästa. Så jag provade ut ett par glasögon och tänkte slå till, men.. mitt intyg var för gammalt så kom tyvärr inte hem med ett par nya. Bokade iallafall en ny synundersökning, så på torsdag kommer jag se bättre än någonsin igen! Då kanske ni tror " du kan väll köpa glasögon utan intyg?" Men nej, eller jo men i detta fall ger Smarteyes alla under 19 år gratis glasögon, så tänkte att de var väldigt bra.

Puss och kram

https://www.smarteyes.se/om-smarteyes/barnochunga

  • 23 Readers

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle ge detta forum en ärlig chans , men jag kanske ska börja med att skriva hej!
Min starka sida är inte att skriva det kommer ni att märka, meningarna blir långa och drar iväg och blir flera rader! Men visst det kanske finns någon charm i det också. Nu ska jag komma till sak, här på bloggen tänker jag dela med mig av min kreativa sida, lite inredning och foton jag tagit!
Ser fram emot detta, det ska bli riktigt kul! Men som sagt man kan inte vara proffs direkt.

"ju mer jag tränar desto mer tur har jag"

Puss och kram på er😚

  • 24 Readers

Likes

Comments