Ännu en vecka har gått fylld med aktiviter och utmaningar. Under vecka sex hade vi bad och massa möten. På möten var vår fokus på UF-mässan i Luleå. Där vi ritade ner hurmontern ska ser ut, där bland annat ska en film med intervjuar visas. Vi hann diskutera även hur vi ska klä oss och vilka aktiviter vi kommer hålla i. Vi alla medlemmar på företaget är super taggade inför massan där vi kommer visa oss till allmänheten.

Med våra kunder hade vi bad, det var super roligt i början och mindre bra i slutet. Det är verkligen badet som är mest populärast och efterfrågad, eftersom att ca 20 tjejer vara på plats och badade och andra fler tittade på och umgicks med varandra. Det är en av anledningar till varför vi på Life Swedish Way UF har bestämt att varje vecka ha vi en timmes bad. Då det blir som en träningen för tjejen men även en roligt sak att göra.

Här kommer det bilder från tidigare träffar där vi målade våra drömmar. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej kära läsare! Denna vecka har vi haft fullt upp igen. Den började med att vi på måndag skickade in vårt tävlingsbidrag till UF:s tävling årets samhällsentreprenör. Sedan på torsdag hade vi vårt första riktigt rådgivarmöte med Gunilla. Det var trevligt att få prata med henne och hennes synpunkter och tips kommer hjälpa oss med vårt arbete. Samma torsdag hade vi även vårt efterlängtade planeringsmöte för årets träffar. Så nu har vi en riktigt planering över resten av vårt UF år gällande våra träffat. Veckans träff blev en mysig filmkväll på Station. Vi bjöd tjejerna/unga kvinnorna på chips, popcorn och dricka. Filmen som vi såg blev "Trevligt Folk" som är en dokumentär om det Somaliska bandylaget och vägen till deras första bandy-vm. Filmen var bra och rolig. Alla verkade uppskatta den. Dock kom det inte så många denna gång, vilket var synd. Vi som var på filmkvällen hade iallafall en trevlig träff. Hoppas att ni som inte kom kommer nästa gång 😃Tills nästa gång, ha det bra! Tack för oss denna vecka. 😊 ♥️


Likes

Comments

Hej och här får ni en veckas försenat inlägg. Men som det står i rubriken, bättre sent än aldrig!;) Vecka fyra för oss var en till vecka men fullt upp att göra. Vi började skriva på våra bidrag till de tävlingar där man behövde ett skriftligt bidrag. Så det har vi kämpat med och det blev lite ändrade planer så vi skickade in ett bidrag för en och de var Årets Samhällsentreprenör(till Årets Tjänst behöver man inte skicka in nått). Vi får hoppas på det bästa och att vi kanske får ett pris.

Vecka fyra hade vi idrott med dem i Aspen. På pluggkvällen/läxhjälpen så fick de rösta vilken dag i veckan de ville ha träffen och det blev onsdag. Men den här dagen krockade med vår VD Salsabils schema så det blev att Hilja-Maja och Evelina höll i träffen själva. Det var lugnt för nu har alla av oss missat ca en träff så vi ligger lika och sen så var vi ändå två. Vi hade kul och körde lite Handboll, cirkelträning och de fick springa Idioten flera gånger. Hoppas alla som kom också hade kul och att de forsätter att komma på våra träffar!<3

Likes

Comments

Hej kära läsare! Vecka tre för Life Swedish Way UF var lite stressig och fylld med aktiviter. Innan jullovet skriv vi en lista med saker vi behöver göra som att öppna ett bankkonto, planera träffar och ha rådgivare möte. På tisdag hade vi möte där vi planera in när dessa uppgifter ska göras, även hur och vem är ansvarig. Det var ett behövligt möte! Vi bestämde även vilka tävlingar företaget ska delta på. Tre tävlingar bestämde vi oss till, årets Samhällsentreprenör, årets Tjänst och årets UF-företag. Vissa av dessa tävlingar kräver en skriftlig beskrivning, som vi har börjat jobba med (Önska oss lycka till!!).

Med tjejer i veckan skulle vi föreläsa om tre olika ämnen, men lokalerna var bokad så vi ändrade planerna. Vi hade däremot något liknar ”läxhjälp” då alla tog med sig böcker och pluggade i ungefär en timme och 45 minuter. Temat då blev om utbildningen, att det är viktigt och att även om det upplevs svårt med språket eller annat så ska man inte ge upp.

Likes

Comments

Hej det var ett tag sen vi skrev på bloggen men vi har också haft ett välförtjänt jullov, men nu är vi tillbaka med ny energi. Vi hann ha en sista träff innan jullovet som var julbakning. Vi fick låna högstadieskolans hk-sal vilket var bra för att det fanns mycket plats. Det var ett gäng på nästan 15 personer som deltog. Vi bakade, spelade ett spel, fikade, skrattade, pratade och hade det roligt och mysigt. Efter träffen tog företaget jullov. Vi hann också träffa vår rådgivare Tina för ett kort möte vilket var mycket givande och roligt. På måndag som var sista jullovsdagen hade vi en fikabeställning att göra. Vi handlade och gjorde mackorna på söndag, det tog hela eftermiddagen och kvällen. På måndag gjorde vi en del av mackorna, fixade fint, bjöd på fikat och städade undan. Det var en stor beställning på 276 mackor men det gick bra eftersom vi samarbetar bra. Vi var alla dock väldigt trötta efteråt. Resten av veckan har vi tagit det lite lugnt men idag har vi årets första träff som kommer vara bad. Vi är taggade och vi hoppas våra deltagare är lika taggade. Vi ser fram emot allt som kommer hända detta UF-år. Nu kör vi! 😊 😃


Likes

Comments

Hej alla kära läsare!

Under vecka 48 skedde väldigt många hädelser. På vardagarna skickade vi in affärsplanen, vi bakade bröd, vi sålde det, vi deltog på Tornedalsskolans gymnasiemässa och hade en träffa med tjejerna. På helger var vi på utbildning till vårt uf-företagets utveckling.

På tisdag skickade vi in affärsplanen i tid och det kändes väldigt bra, eftersom att våra lärare tyckte att den var bra gjord. Under samma dag hade vi en fika beställning på 80 mackor och 120 kaffe kopp, då spenderade vi resten av dagen åt det arbetet. På onsdagen bakade vi bröd, det blev ca 50 bröd och det tog 6 timmar. På torsdagen deltog vi på gymnasiemässan och sålde allt bröd vi bakade! Jag kan säga att vi var delvis stressade denna kväll. På fredag efter skolan hade vi en träff med tjejerna, då vi simmade och hade kul i kring 2 timmar.

Under helgen åkte två medlemmar av företaget på en utbildning i Piteå. Utbildning handlar om hur man kan vara en bra friidrotts ledare/tränare. Det var en heldel träningsvärk efter denna praktiska helgen!

Här kommer bilder från vecka 48:

Likes

Comments

Förra onsdag så hade Life Swedish Way UF sin första träff för tjejer och unga kvinnor. De var 14 personer som kom vilket vi tycker var väldigt många. De blev en super lyckad träff med mycket glädje, kärlek och skoj. Vi böjd dem på fika och som man kan se på den högra bilden där Evve poserar så tog allt slut. De fick även en liten välkomstpresent som ni ser på den vänstra bilden som bestod av ett ljus och lite godis. Vi lekte leker som scharader och att man skulle gå runt stolar och försöka få en ledig stol. De dansades också mycket och vi hade de roligt och mysigt. Alla som deltog uppskattade träffen och det vi gjorde och ville gärna komma fler gånger vilket är positivt. I veckan ska vi ha våran andra träff vilket vi hoppas kommer bli lika lyckat. Ett stort tack till alla som kom! Det är för er vi gör det här så de är roligt att ni kommer. Hoppas alla som kom, kommer på våra träffar framöver. 😊


Likes

Comments

Vi vann Draknästet! Nu undrar ni säkert vad det är för nåt så här kommer en förklaring. Draknästet är en tävling för UF-företag på vår skola där vi ska presentera vårt UF-företag för en jury. Juryn består av personer från till exempel skolan. näringslivet och kommunen. Vi var alla nervösa över hur de skulle gå men vi var förberedda och hade en bra presentation. Vi kom på delad förstaplats med ett annat UF-företag som man kan se på checken vi fick. Vi hade en lite speciell presentation då vi klädde på oss kläder från Eritrea för att de passade till vår presentation (Salsabil saknas dock i bilden). Vi hade som mål att försöka vinna tävlingen och man kan kort sagt säga att vi lyckades. Efter vinsten fick vi mer motivation till att fortsätta och energi till att jobba vidare med företaget. Efter Draknästet har vi jobbat med mycket och vi har kommit en bra bit på vägen trots en del problem. De här UF-året kommer bli spännande och vi hoppas att vi får göra mycket roligt och att de blir lyckat. Nu fortsätter vårt arbete.

Likes

Comments

Hej! Jag heter Hilja-Maija och är 18 år, jag går sista året på Naturvetenskapsprogrammet. I företaget är jag Administratör och jobbar med lite allt möjligt. Men främst skriver jag olika saker och tar hand om olika dokument. Jag är en driven person som gillar utmaningar, att göra nya saker och sammarbeta med andra. På min fritid jobbar jag, är aktiv i Ungdomsråd, umgås med vänner och familj. De finns många anledningar till att jag ville vara med i Life Swedish Way UF, när Salsabil presenterad för mig sin idé så blev jag direkt intresserad. Jag ville vara med från första början eftersom idén var så grym och jag skulle få driva de tillsammans med andra. Jag hoppas och kommer jobba för att vårt företag ska bli framgångsrikt och nå de mål vi har. Detta UF-år kommer bli grymt, jag är taggad och förväntansfull. Nu kör vi!

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Salsabil och är Vd i Life Swedish Way Uf. Jag går mitt sista år på gymnasiet, det är naturvetenskap och samhälls jag läser. På min fritid tränar jag jujutsu, deltar på ungdomsrådsmöten och umgås med vänner och familj. Allt började för några år sedan då jag tyckte att vardagen var tråkig och inget roligt hände. Jag var liksom på jakt efter roliga aktiviter att göra. Vid den tiden hittade jag friidrott och började träna det. Senare utvecklades jag till ledare inom friidrott och simning, men jag höll inte på med de länge. När jag började gymnasiet lämnade jag friidrott och började istället med ungdomsrådet, men jag saknade sällskapet av att träna med andra. Därför började jag med något nytt nämligen jujutsu. Min jakt slutade med många erfarenheter, flera roliga minnen och vänner för livet. Nu önskar jag att flera tjejer ska uppleva det jag gjorde och att de ska lära sig mer om det svenska språket och samhället. Att de ska lära sig vara aktiva och självständiga. Nu är min önskan verklig för att jag driver ett Uf-företag.

Likes

Comments