I ca ett år gick jag runt med smärtor innan jag fick en operation. I ca sex månader gick jag runt med smärtor innan läkarna gav med sig och insåg att det var gallsten.

Augusti 2016 började jag få väldiga smärtor i magen och bröstkorgen, jag trodde självklart att det var min magkatarr som spökade. Men när det hade pågått i ca en månad och mina tabletter inte hjälpte så anade jag att det kanske var en bakterie som jag tagit med mig från Budapest, men så var inte fallet. jag var hos läkaren som tog blod-/urin-/avföringsprover som kom tillbaka med svaret att allt såg fint ut. Läkaren sa åt mig att äta dubbel dos av min magmedicin som jag fått mot magkatarren, självklart hjälpte inte detta. Efter ca 10 samtal och 5 besök hos läkaren så gav jag upp. Min mamma nämnde ett par gånger att det skulle kunna vara gallsten.

En kväll i december började jag få ont men hoppades på att det skulle gå över, det gjorde det inte... Så efter 5 timmar av konstant smärta, kräkningar och många tårar så lunkade jag över till mamma, hon gav mig panodil, alvedon, te och magmedicin men inget hjälpte... Ytterligare 3 timmar senare, klockan 06.00 så ringde mamma till vc åt mig och fick en tid. Jag kom dit klockan 10 och hade lyckats få 2 timmar sömn. Efter att jag fick berätta allt för läkaren så sa hon "Det skulle kunna vara gallsten, men det låter ändå inte riktigt som det". Då mitt svar var "Gör ni inte något åt detta nu så kommer jag att skära upp mig själv och slita ut mina organ! Jag klarar inte denna smärta mer!" Läkaren tyckte då att det var värt att ge mig en tid till röntgen och skrev även ut en medicin mot gallstenssmärtor som jag kunde prova.

En vecka senare låg jag uppe på röntgen med den där kletiga krämen över magen o bröstkorgen, och hoppades på att dom skulle hitta gallsten så att jag kunde bli av med denna smärta... Mycket riktigt så utbrast läkaren "Jag förstår att du har haft ont! Du har en stor gallsten som sitter fast vid gallgången i gallblåsan". Jag blev så sjukt glad när hon sa det! Äntligen visste jag vad felet var och det kunde tas bort!

Efter detta fick jag några till gallstensanfall men som tur är så hjälpte den nya medicinen mot det. Men i Juni så kom det, tre dagar i rad, gallstensanfall som bara blev värre för varje dag, och medicinen hjälpte inte längre. Tredje dagen stod jag inte ut mer med smärtan och klockan 03.30 gick över till mamma. Klockan fyra åkte vi upp till akuten och där fick dom sätta en spruta i magen på mig för att ta bort smärtan (fick även ett fint blåmärke efter det ;D) och efter det fick dom ta lite prover för att kolla efter infektion i gallan. Strax efter klockan nio fick vi åka hem då proverna inte visade något negativt.

Två veckor efter detta, den 22/6, var det dags för operation. Operationen tog två timmar istället för en timme då det visade sig att jag visst hade haft en inflammation, en kronisk inflammation ihop med gallstenen... Jag fick ligga kvar över natten och jag tackar verkligen sjukvården för alla mediciner/smärtstillande som jag fick, det behövdes. Jag tackar dock inte sköterskan som gav mig fel smärtstillande som gjorde att min bröstkorg började krampa och fick mig att skrika i smärta tills doktorn kom med morfin... Men allt som allt gick det bra och det blev en väldigt lugn midsommar för min del.

Det har gått ca 4 veckor sedan operationen och jag är nu fullt återställd! Jag är väldigt tacksam till Motala lasarett som gjorde ett bra jobb och tog väldigt bra hand om mig. Svarar gärna på frågor om detta i den mån jag kan :)

//ScarredForLife :):)

Likes

Comments

Så, detta är mitt första blogginlägg. Jag har ingen aning vad jag ska skriva om....

Jag kan själv säga att jag oftast har ett ganska händelselöst liv mellan mina utlandsresor (kommer inlägg om mina resor). Det som är i händelsernas centrum just nu är Lilleman, våran nya kisse. Han är den jobbigaste kattunge som jag någonsin har mött, men han är bra söt och äter han äter som tre ;) Jag har även lyckats vända på dygnet så när solen går upp så är det dags att sova... Försöker att vända tillbaka men det är lättare sagt än gjort :/ Well well, jag ska ta och fundera ut något intressant att skriva om så återkommer jag när det sker!

Ha en fin kväll!

Likes

Comments