Yrittäjän terveys

Yrittäjänä vastaan terveydenhuollostani itse. Kukaan ei kysele työhöntulo- tai vuositarkastukseen.

Isommissa yrityksissä pitää lain mukaan olla työterveyshuolto, mutta me pienyrittäjät emme ole velvollisia siihen.

Itse huomasin, että terveystarkastus on tehty viimeksi äitiysneuvolassa, josta on siis kymmenen vuotta! Toki olen käynyt lääkärissä, mutta vain kun on joku vaiva tai tarve.

Netistä selailin ja löysin Terveystalon sivuilta edullisen terveyden vuositarkastus paketin. https://www.terveystalo.com/terveydenvuositarkastus

95€ hintaan sisältyi labrakokeet ja hoitajakäynti

perusverenkuva (hemoglobiini, punasolut, valkosolut, verihiutaleet)

verensokeri (glukoosi)

munuaiskoe (kreatiniini)

maksakoe

kolesterolikoe (sisältäen kokonaiskolesterolin, hyvän kolesterolin sekä haitallisen kolesterolin)

Labrakäynnin yhteydessä varattiin aika työterveyshoitajalle (40min). Käynnillä käytiin läpi labrakokeiden tulokset, elämäntavat, ruokavalio, päihteidenkäyttö, työtilanne, perhetilanne, mielen hyvinvointi, ehkäisyasiat ym. Mielestäni käynti oli riittävän kattava, jotta tuli luottavainen fiilis tämän hetkisen terveydentilani tutkimuksen tulokseen.

Ja sehän oli muuten erinomainen! Kaikki arvot olivat erittäin hyvät, paino kohdallaan, elintavat oikealla mallilla. Tuli itselle tosi hyvä ja rauhallinen mieli. Minulla ei ollut mitään tietoa esim. omasta kolesteroliarvosta. Suosittelen ihan jokaiselle yrittäjälle tai muuten ei työterveyshuollon piiriin kuluvalle vastaavaa käyntiä. Jokaisen euron arvoinen ehdottomasti.


Mukavaa alkanutta viikkoa ja pidetään huolta itsestämme <3

Minna


Tykkää-merkinnät