Työt ja koulutus

Minulla on kolme ammattia, kokki, meikkaaja-maskeeraaja ja parturi-kampaaja.

Ensimmäiseen ammatilliseen kouluun menin suoraan yläasteelta ja kolmevuotisen opiskelun jälkeen valmistuin kokiksi. Kaksosten hoitovapaan jälkeen päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja mennä maskeerauskouluun. Ensimmäisen koulun opinnot eivät mielestäni olleet täysin riittävät ja kävinkin muutaman vuoden päästä myös toisen maskikoulun. Maker Academysta valmistuttuani tahdoin oppia vielä lisää kauneusalasta ja päädyin hakemaan kampaajakouluun.


Nyt koen olevani unelmatyössäni. Työni vaihtelee kuvausmaskeerauksista häämeikkeihin ja
liiketyöhön kampaamossa.


Gyylissä teen paljon vaalennuksia, isoja
värimuutoksia ja pidennyksiä.Tällä alalla pitää koko ajan pysyä ajan hermolla ja sosiaalisen median käyttäminen ja seuraaminen on tärkeää. Uusia tekniikoita ja tuotteita tulee jatkuvasti, ja niihin pääsee tutustumaan esimerkiksi maahantuojien ja tukkujen järjestämissä koulutuksissa. Maskikoulutuksiin pääsee muun muassa koulujen ja Suomen Maskeeraajat ry:n kautta. Oppiminen on niin kivaa ja antaa uutta intoa työskentelyyn!

Olen tehnyt meikkejä ja kampauksia seitsemän vuotta. Satoja ihmisiä on tullut kaunistettua (ja välillä rumennettua :D)


Juuri nyt olen maskiassarina C Moren Sunnuntailounas -sarjassa. Siskonpeti, Jättekiva, Nieminen&Lahtinen, Mustat Lesket, Salkkarit, siinä muutamat missä olen ollut mukana joko maskeeraajana tai assarina. Kuvauksissa työskentely on kyllä mielenkiintoista, mutta toisaalta aika rankkaa. Usein työpäivät on pitkiä ja työskentelytilat ja ergonomia hyvinkin vaihtelevaa. Ulkokuvaukset ovat parhaita niityn laidalla lämpimänä kesäpäivänä, mutta räntäsateessa aamuyöllä on huumorintaju koetuksella.


Ensi viikolla on taas aika kammata ja meikata vanhojen tanssijoita. Nykyään tansseihin panostetaan paljon ja ihanan moni käykin ammattilaisella kaunistautumassa. Hääkausi alkaa vilkkaana taas toukokuussa ja kesälauantaisin olen usein joko kampaamossa tai vaikka hotellissa morsiamia ja hääseuruetta ehostamassa.

Tällä viikolla ohjelmassa kuvauksia, kampaamotyötä, vaalennuskoulutus ja lauantaina lähdetään Suomen Maskeerajat ry:tä edustamaan hiusyrittäjien risteilylle Tukholmaan.

Aurinkoista viikkoa!

-Minna

Tykkää-merkinnät

Kommentit