Paska päivä


Mulla menee hyvin helposti kaikki päin persettä. Tai siis jos tulee muutama vastoinkäyminen olen jo maailma romahtaa.

Pari päivää sitten kävi näin. Töissä tuli vastaan asioita, mitkä ei ole mun vahvuuksia, lisäksi pari asiakasta perui ja yksi ei suostunut maksamaan täyttä hintaa lapsen hiusten leikkauksesta. Huonosti menneen työpäivän jälkeen menin kotiin.

Kotona oli vastassa lapsi, joka ei ollut suostunut tekemään päivän koulutyötä. Eikä mitään muutakaan. Oli siis päättänyt olla täysin yhteistyökyvytön ja tehdä kaikkien päivästä hankalan.Aikani yritin esiteinin kanssa neuvotella, kysellä mikä on, miksi koulu ei huvita, mikä harmittaa? No hänhän ei ollut lainkaan juttutuulella, sain vaan tylyn vastauksen mene pois ja pienen tuuppaisun asian vauhdittamiseksi.


Meni hermo, tuli itku, joka ei sitten loppunutkaan ihan heti.

Päätin vaihtaa alaa, palata Suomeen, muuttaa yksin jonnekin, missä ei ole ketään eikä mitään.


Kattelin lentoja ja mietin kuinka monta päivää menisi asioiden järjestelyyn. Ehtisköhän viikossa vai tarviiko kaksi?


Ainiin, minnehän sitä Suomessa sitten menisi? Ainiin ei ole siis paikkaa, ei työtä, ei autoa, ei mitään. No ehkä en niitä lentoja sitten otakaan.

No alaa vaihdan ainakin, oon niin paska tässä. Mitäs sitä sitten tekis? Vitsit enhän minä halua tehdä mitään muuta. Haluan olla kampaaja, haluan tehdä tukkaa ja meikkejä.


Päätin sitten, että opettelen sen missä olen huono. Olenhan kaiken muunkin oppinut. Haluan oppia.

Tänään töissä juttelin kampaamon omistajan kanssa. Juteltiin siitä että kaikessa ei tarvitse olla super hyvä, ja se ettei ole super hyvä, ei ole syy olla ahdistunut.

Hän sanoi että olen hyvä, koska muuten en kuulemma hänen salongissa työskentelisi, hän ei koskaan ottaisi tiimiinsä huonoa kampaajaa. Ja se, mikä minulle on vaikeaa, on opeteltavissa ja tulen sen oppimaan.Ja se juttu, missä olen (vielä) huono, on föönaus. Siis ei puhuta hiusten kuivaamisesta, vaan ihan kunnon föönauksesta, millä saadaan kiharasta suora, suorasta kihara, latteasta kuohkea tai pöyhkeästä litteä. Suomessa en kokenut tätä taito koskaan tarvitsevani, mutta täällä tarvitsisin joka päivä tuota taitoa.


Ps. Nyt fiilis on jo ihan voittaja, ei ahdista tai itketä ja tiedän että olen hyvä työssäni ja onnellinen asuinpaikassamme.

Tykkää-merkinnät