Muuttohaaveet osa 2


Viimeisin reissumme Dubaihin oli monella tapaa tärkeä. Tuntuu että teimme suuren harppauksen päämääräämme kohti. Mielestäni matkan ansiosta kaikki ovat paremmalla mielellä sinne lähdöstä.Lapsilla oli Dubain Suomi-koulun luistelu ja pojilla lisäksi ihan oppitunti vielä lähtöpäivänä. Suomikoulun oppitunnit järjestetään Dubai International Academyssä, eli myös yksi paikallinen koulu on jo nähtynä. Koulut vaikuttaa suomalaisiin verrattuna isoilta (jopa 2500 opp/koulu) ja hienoilta. Koulut ovat maksullisia, eikä kouluissa tarjota ruokaa, vaan eväät pakataan mukaan päivittäin. Koulupuvut on tarkkaan määritelty, eikä sooloilun varaa ole edes sukkien värissä :D Yleensä täällä kouluun mennään joko vanhempien, kuljettajan tai koulubussin kyydissä. Joillain onnekkailla on koti ja koulu turvallisen matkan päässä ja isommat lapset voivat vaikka pyöräillä kouluun.

Matkalla tutustuttiin moneen uuteen ihmiseen. Meillä oli Dubaissa asuvien suomalaisten kanssa futistreffit puistossa, tai no lapset pelas ja äidit jutteli. Oli todella mielenkiintoista kuunnella erilaisia tarinoita ja kokemuksia. Yleisesti jäi sellanen fiilis, että apua ja tukea saa muilta suomalaisilta. Se on jotenkin hienoa ja ihanaa. Tuli sellainen olo, että luottavaisin mielin uskallamme muuttosuunnitelmia viedä eteenpäin. Tapasimme myös jo ennestään tutun perheen ja heiltä tuli taas läjä vinkkejä ja tukea. <3

Koulun aloitus tulee olemaan haasteellista, näin ainakin kokeneet kommentoivat. Sen kyllä uskon, onhan niin monta uutta ja erilaista asiaa opittavana. Uudet kaverit, opettajat, uusi kieli, ympäristö ja koti. Perhe onneksi pysyy samana ja se meidän vahvuus ehdottomasti onkin. Vahva perhe ja tuki toisiamme kohtaan.
Poikkeuksetta kaikki ihmiset kenen kanssa olen aiheesta keskustelua käynyt, niin rohkaisevat tekemään muuton ja vannovat että lapset tottuu. Tai siis ainakin kaikki ne jotka asuvat, tai ovat asuneet, lapsena tai aikuisena ulkomailla. Itse ajattelen että on mieletön kokemus ja maailmaa avartavaa nähdä erilaista kulttuuria ja oppia erilaisilta ihmisiltä. Se että opettaja on britti, naapurit Afrikasta, leikkikaverit vaikka Saksasta, opettaa paljon. Ihmisillä on eri taustoja, uskontoja, oppeja, ihonvärejä ja käytäntöjä. Silti voidaan leikkiä tai pelata yhdessä, aikuiset tehdä bisnestä ja kaikki auttaa toisiamme. Se on oikeestaan SE asia miksi haluan maailmalle lähteä koko perheen kera. Itse maalla lapsuuden ja nuoruuden asuneena, olen nähnyt lähinnä vain yhdentyyppistä elämää ja kasvanut niissä normeissa ja ajatusmalleissa.
Odotan itse oppivani paremmin englantia ja sitä että saan uusia, erilaisia työmahdollisuuksia. Toki lämmin ilmasto on varmasti yksi isoimmista syistä miksi meidän perhe Arabiniemimaalle halajaa.Minulle itselleni on löytynyt täältä jo yksi ystävä, Merita, jonka kanssa ehdittiin onneksi näkemään ja höpöttelemään kaikenlaista. Merita on kanssani samalla alalla ja on arvokasta saada kollegan tukea ja neuvoja välillä. On tosi kiva, että sielläkin päässä jo odotellaan kovasti meidän muuttoa.

Kaikkea uutta ja mielenkintoista on siis tulossa, kunhan nyt saadaan vaan muuttopäivä lukittua.
Matkan aikana kävimme katsomassa yhtä asuntoa, upeaa villaa Jumeirah Island:lta. Asunto oli todella suuri, kaikki makkarit tosi isoja. Keittiö oli erillään, mikä ei oikein viehätä, mutta en tiedä miten helpolla avokeittiötä sieltä löytyisi. Huoneet tuntui oikesti valtavilta ja mietittiin että mitä ihmeen huonekaluja laitetaan vaikka master bedroomiin sängyn lisäksi? Sohvaryhmä?

Meillä varsinkin pojat tykästyi kovasti jo tähän villaan ja olisivat olleet jo valmiita heti muuttamaan. Omat huoneet, isot tilat ja allas pihassa riitti heidän kriteereiden täyttymiseen. Täytyy sanoa että itsekin olisin ollut täysin tyytyväinen sijaintiin ja asuntoon muutenkin. Noh, se ei kuitenkaan tule olemaan meidän, lähinnä haluttiin tutustua asuinalueeseen ja hinta-laatu suhteeseen. Hinnathan täällä on laskemaan päin ja selkeä pudotus on tullut jo vuodessa.

Tulevan asunnon sisustamisesta on jo sovittu, se jää tyttöjen päävastuulle. Minulla ei jotenkin ole silmää eikä oikein mielenkiintoakaan sisustamiseen. Viivi ja Venla on mielissään, että pääsevät suunnittelemaan kaiken, alusta loppuun.


-Minna


Tykkää-merkinnät

Kommentit