Mistä tunnet sä ystävän?

Milloin toinen on minulle ystävä?

Sana ystävä on mielestäni melko vahva. Jokainen tuttu ja kaveri ei ole ystävä.

Ystävä on

- Luotettava

- Aito

- Välittävä

- Ymmärtävä

Luotettavuus. Ystävään voit luottaa ja hän voi luottaa sinuun. Tiedät, kun soitat tarvitsevasi apua, että sitä saat. Ystävä ei jätä sinua pulaan.

Aitous. Ystävien kesken pitää pystyä olemaan aito. Omia tunteita ja fiiliksiä ei tarvitse peitellä tai feikata. Myös negatiiviset asiat voidaan käsitellä.

Välittävyys. Te aidosti välitätte toistenne hyvinvoinnista ja onnellisuudesta. Olette valmiita tekemään asioita toistenne eteen.

Ymmärtävyys. Vaikka ette olisikaan samanlaisia tai kokisi asioita samalla tavalla, ymmärrätte toisianne ja toistenne toimia. Oman mielipiteen uskaltaa tuoda esille, jos toisen toimet ovat kyseenalaisia.

Ystävyyssuhteita on tietenkin erilaisia ja ne muokkautuvat elämän eri vaiheissa. Asuinpaikan vaihdos, tai vaikka toisen parisuhde tai perhetilanteen muuttuminen saattavat päättää, muuttaa tai aloittaa ystävyyssuhteen.

Osaa ystävistä näkee kerran vuodessa, toisten kanssa on tekemisissä lähes päivittäin. Tärkeintä on se että juttu jatkuu siitä mihin edellisen kerran on jääty ja oleminen on helppoa ja mukavaa. Tunteiden näyttäminen on ok ja yhdessä voidaan nauraa vedet silmissä tai surra elämän murheet.

Olen onnekas ystävien suhteen. Minulla on monta tärkeää ystävää. Osa on ollut mukana elämän alkuvaiheista saakka, toiset tulleet lähipiiriin vasta aikuisiällä. Kaikki ainutlaatuisia, rakkaita ja omanlaisia.


Kiitos että olette <3


Minna


Muutama kuva löytyi, mutta kaikista ystävistä ei ollut.

Tykkää-merkinnät

Kommentit