Lihaton ruokavalio

Haluaisin ylpeänä kertoa, että lopetin lihan syönnin aatteen vuoksi ja jotta eläimiä ei tapettaisi minun syömisten takia. Mutta se ei olisi totta.

Päätin kokeilla lihatonta ruokavaliota ekaa kerran neljä vuotta sitten. Ajattelin, että testaan miltä tuntuu. En ollut 100% kasvissyöjä, mutta pääsasiallisesti. Saatoin syödä kumminkin silloin tällöin lihaa ja varsinkin jos oli jotain herkullista liharuokaa tarjolla.

Ehkä noin vuoden kokeilun jälkeen palasin sekasyöjäksi, mutta huomasin että väistelin lihan syömistä.

Meni muutama kuukausi oikeestaan asiaa sen kummemmin ajattelematta. Kunnes tajusin että en enää pidä lihasta, enkä sitä halua syödä.


Nyt mietin oikein tarkasti milloin olen viimeksi syönyt lihaa. Yksi kerta tulee mieleen nopeasti. Se oli huhtikuussa, Espanjassa. Edellisenä iltana oli juhlat, ja teki mieli mättöburgeria. Söin jonkun mäkkärin burgerin ja voin kertoa, että ei ole tehnyt mieli lihaburgeria sen jälkeen. Ei ollut hyvä. Mutta olon se korjasi :)

Toinen kerta tulee mieleen, kun meillä oli vieraita ja paistoimme porkkananakkeja. No selvisi että ihan ne oli samoja lihanakkeja kun muutkin, seassa vaan vähän porkkanaa. Niitä napsin muutaman. Sen jälkeen en ole lihaa syönyt.


Mitä pidempään olen ollut kasvisruokavaliolla, sitä vähemmän tekee mieli eläimiä syödä. Nyt minua ällöttää ajatus siitä. Syön siis kasviksia ja olen tosi onnellinen, että yhdenkään eläimen ei tarvitse kuolla sen takia että minä heitä ateriaani kaipaisin.


Aloin siis kasvissyöjäksi vähän niinkuin vahingossa. Mutta nyt olen onnellinen siitä että näin on käynyt.

Mitä mieltä olet lihansyönnistä? Pitäisikö sitä vähentää? Kuuluuko sinun ruokavalioon liha?

Tykkää-merkinnät

Kommentit