Kuulumiset Dubaista

Aikaa on vierähtänyt viimeisestä kirjoituksesta monta kuukautta. Tässä välissä olemme muuttaneet, saaneet Viivin meille, joulu on juhlittu ja vuosi vaihtunut.

Muutto

Muutimme Dubai Marinaan, kaupungin vilinään, kerrostaloon. Ratkaisu oli meille omakotitaloasujille yllättävä, mutta olemme olleet täysin tyytyväisiä päätökseen. On ihanan helppoa kun kävelymatkan päästä löytyy kaikki tarvittava. Kaupat, kahvilat, ravintolat ja Marina Mall.

Ääniä kuuluu toki enemmän, mutta nopeasti siihen tottui, emmekä enää herää luxusautojen kiihdytyskilpaan tai hälytysajoneuvoihin. Asumme 26. kerroksessa ja korkeus tuotti minulle aluksi hankaluutta. Nyt olen siihenkin tottunut ja ihan sujuvasti käyn parvekkeella tai vietän aikaa ikkunan edessä.
Vasemmassa reunassa oleva pilvenpiirtäjä on meidän kotitalo

Vasemmassa reunassa näkyvä pilvenpiirtäjä on meidän kotitalo.


Perhe on kasassa

Etäopiskelun ansioista Viivin joululomasta tuli ihanan pitkä. Hän tuli meille jo joulukuun alussa ja on vielä muutaman päivän. Yhteensä siis melkein kuusi viikkoa! Olen niin kiitollinen meidän yhteisestä ajasta. Olen nauttinut jokaisesta kauppareissusta, päivällisestä ja automatkasta yhdessä. Kummasti pienet, arkiset asiat tuntuvat merkittäviltä ja tärkeältä.


Sisko ja veljet, yhdessä pitkästä aikaa.


Joulu

Joulun aika meni rauhallisesti, pelasimme lautapelejä, katsoimme leffoja, söimme hyvin ja nautimme seurasta. Tänä jouluna jatkoimme edellisten mukaisesti hyvin pienellä lahjamäärällä. Jotenkin se tuntuu hyvältä ja oikealta, eikä kukaan edes odota tai halua turhaa tavaraa.

Vuosi vaihtui autoista Burj Khalifa:n ilotulituksia katsellen. Ihan ei ehditty haluttuun paikkaan, koska aika monella muullakin oli sama suunta ja liikenne pysähtyi täysin puoleksi tunniksi.Suunnittelen lomaa Suomeen helmikuulle, jos Viivin vanhojen tanssit pidetään. Epätodennäköistä se taitaa olla, koska koronatilanne huononee ja etäopetus jatkuu.Toivon jokaiselle parempaa tätä vuotta ja enemmän aikaa rakkaiden kanssa.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Maarit,

Hei Minna, kiva blogi sinulla 👍 Saanko kysyä vinkkinä, että millä viisumilla alun perin lähditte. Kirjoitit, että päätitte olla vähintään vuoden, mutta turistiviisumilla saa ilmeisesti olla ainoastaan 90 vuorokautta? Ja sitten pitää olla sama aika poissa exitin jälkeen vai onko olemassa joku keino hakea uutta viisumia heti perään, jos työviisumiin oikeuttavaa työpaikkaa ei löydä ekan turistiviisumin aikana?

www.arjensuklaasuukkoja.vaikuttajamedia.fi
LifeofMinna
LifeofMinna,

Hei Ja Kiitos, ihanaa että tykkäät.


Me tulimme lokakuussa 2019, miehelläni oli jo resident visa, meillä muilla turisti viisumit. Ja olet oikeassa, maassa saa suomalainen olla vain 90pv turistiviisumilla. Ja sen jälkeen pitää olla pois 90pv. Ylimääräisistä päivistä joutui maksamaan sakkoa, maasta poistumisen yhteydessä.

Melkein suosittelisin hommaamaan työpaikan tai ainakin haastattelut ennen tänne tuloa.

Laita minulle viestiä [email protected] niin voin jakaa sinulle sivuston mistä löytyy lisää tietoa ja annan muutaman vinkin lisää 😊nouw.com/lifeofminna