Kesälomien suunnittelua

Lomasuunnittelu ainakin meidän perheessä on melkoista palapelin kasaamista. Lapsilla lomaa on koulusta yli 2kk ja tietenkään vanhemmilla ei ihan niin paljoa. Meillä tilanne on sinänsä helppo, kun lapset on jo niin isoja, että pärjäävät hyvin päivän keskenään. Toki pystymme molemmat vaikuttamaan omiin työaikoihin ja usein mieheni tekee aamupainotteista päivää ja minä taas iltapainotteista, eikä lasten keskenään olo aika jää turhan pitkäksi. Esikoisemme on kullan arvoinen arjessakin, mutta toki lomilla hänen panoksensa korostuu entisestään. Viivi hoitaa tarvittaessa kaupassa käynnin, ruuanlaiton ja huolehtii pikkuveljistään. Aivan mieletön apu siis, vähän kuin olisi kolme vanhempaa ja kaksi lasta :D

Äitini lupasi miehensä kanssa ottaa pojat mummolaan kesällä viikon, parin ajaksi. Siellä lapset pääsee kunnolla maaseudun rauhasta ja elämästä nauttimaan. Mummolan takapihalta pääsee suoraan metsään, jossa käydään päivittäin koirat juoksuttamassa. Kasvimaan hoito, kanojen ruokinta ja ongella käynti on meidän kaupunkilaislapsille elämyksellistä ja hyvin arjesta poikkeavaa.

Minä ja mieheni olemme huonoja loman pitäjiä kotona. Vapaapäivänä helposti alkaa hoitamaan yrityksen juttuja ja eihän se sitten enää lomaa ole. Siinä on myös suuri riski siihen että joku pyytää aikaa tukkaan tai meikkiin ja en osaa sanoa ei, jos on mahdollisuus asiakas hoitaa. Eli kotoa pois on päästävä, jos kunnon lomaa meinaa pitää.


Heinäkuulle varasin reilun viikon loman Puolan Gdanskiin. Ihan uusi tuttavuus meille, mutta hyvää olen kuullut ja lukenut ko. paikasta. Olen varannut ensimmäiselle puolikkaalle hotellin Gdanskin keskusta-alueelta ja loppuaika mennään viereiseen kaupunkiin Sopot:iin rantalomalle. Kaikille matkalaisille siis jotain, shoppailua, rantaelämää ja lämmintä säätä (ainakin internetin mukaan).Finnairin suorat lennot kestää 2h ja nappasin ne superedullisesti momondo.com:in kautta. Lukemani mukaan hintataso on Puolassa alhainen ja hotellit koko 6hlö:n porukalle ei paljon maksanut.


Kesälauantait vietän lähes poikkeuksetta töissä. Morsianten ja muiden juhlijoiden meikkejä ja kampauksia on luvassa tällekin kesälle paljon. Se on ihanaa, koska tykkään olla osallisena asiakkaiden tärkeissä päivissä.

ps. vielä taitaa 1 heinäkuun la ja ainakin 1 kesäkuun la olla vapaana :)
pps. juhannukseksi suunnittelen Savoon menoa, eli jos siellä joku morsian/kaaso/anoppi tm juhlija kaipaa meikissä ja tukassa apua, ota yhteyttä :)Viikon päästä lähden pitkäaikaisimman ystäväni Heidin kanssa Dubaihin tunnustelemaan miltä ne toukokuun helteet (n.+35-40c) tuntuu. Molemmilla meillä on kolme lasta ja matkan järjestäminen ei ole ihan helppoa. Ihanaa päästä nyt kahdestaan reissuun <3

Aurinkoista viikkoa!

Minna


Tykkää-merkinnät

Kommentit