Arabiemiraattien reissu

Maailman takkuisin kirjoitus, ikinä.

Tämän jutun deletoin kokonaisuudessaan ehkä kolmesti + kerran vahingossa ja muutenkin käytin aikaa yli viikon (!).
Sitten vihdoin hurjan työmäärän ja lukuisten turhautumisten jälkeen sain sen valmiiksi. JA sitten kone tilttas. Siis WTF?!?
Välillä normaalisti helpot asiat voi olla niiiiin hankalia ja perusjutut yhtä suossa tarpomista. Mutta eihän siinä auta kun pari perk&%¤( :ttä ja uuteen yritykseen.


Maaliskuinen Dubai oli tietenkin ihana. Lämpöä oli päivällä reilut 30c ja yölläkin lempeät 20-25c.
Merivesikin oli lämmennyt sen verran että jopa minä uskaltauduin uimaan.

Hotelli otettiin nyt Dubai Marinasta ja sijainti oli kyllä aivan super! Marinassa on ehkä parhaat kävelymahdollisuudet koko Dubaissa. Kierrettiin jo eka päivänä koko 7km mittainen Marinan ympäri menevä lenkki.
Hotellin valintaan olisi voinut käyttää hieman enemmän aikaa, niin ehkä vastapäinen rakennustyömaa ei olisi tullut täytenä yllätyksenä. Nyt hotellin varaus tehtiin Hki-Vantaalla juuri ennen koneeseen menoa ja valinta oli tehtävä aika nopsaan. Hinnat hotelleissa oli yleisesti todella alhaiset, verrattuna edellisen reissun ajankohtaa. Joulu ja vuodenvaihde on käsitykseni mukaan just sitä kalleinta aikaa.
Suosittelen siis mahdollisuuksien mukaan matkustusta sesongin ulkopuolella, niin säästää pitkän pennin, tai ainakin saa rahalle kunnolla vastinetta.


Molemmat kuvat meidän 13:n kerroksen huoneen ikkunasta.
Tällä reissulla päätimme vuokrata auton pariksi päiväksi, jotta pääsisimme vähän laajemmin tutustumaan Dubaihin ja sen ympäristöön. Ensimmäisenä päivänä Dubaissa ajellessamme huomasimme nopeasti hillittömät automäärät ja ruuhkat. Vaikka liikuimmekin lähinnä sisämaassa, niin kyllä sitä porukkaa siellä vaan riittää! Moottoritiet on usein 8-10 tai jopa 12- kaistaisia, mutta liikenneympyrät ja risteykset tulppaavat pahasti. Asuinalueille tuntui yleisesti olevan yksi tie ja sehän on sitten varma pullonkaula ruuhka-aikoina.

Toisena autoilupäivänä suunnattiin naapuripitäjään, eli viereiseen emiraattiin, Abu Dhabiin. Matka sinne kesti alle tunnin, lähes luotisuoraa moottoritietä pitkin. Kaupunki vaikutti hiljaiselta verraten Dubaihin ja ainakaan päivällä ei liikenneruuhkista ollut tietoakaan.

Maisemat oli aivan mahtavat, harmi että liikkuvasta autosta ei niitä pystynyt kuvaamaan. (tai siis toki kuvasin, mutta aika huonolla menestyksellä :D )Koko reissun yksi kohokohdista minulle oli päästä maailman ihanimmalle rannalle, La Mer Beach:lle. Se ranta on vaan pala taivasta maan päällä. Ihania kahviloita ja ravintoloita, toimiva netti koko alueella ja jopa oma Sephora löytyy tältä biitsiltä.Matkan aikana tavattiin paljon uusia ihmisiä, saatiin vinkkejä ja neuvoja ja yleisesti tietoa muuttoon liittyen. Nyt on jo seuraava askel selvillä, ei vaan tiedetä milloin se otetaan. Aika näyttää, hosuen ei hyvä tule.Pirteää kevättä!

- MinnaTykkää-merkinnät

Kommentit