Aloittamisen tuska

Aloittamisen tuska
Olipa kyse sitten siivouksesta, kirjan lukemisesta tai lenkille lähdöstä, niin ongelma on sama, aloittamisen vaikeus.
Usein kun pääsee alkuun, homma sujuu kun itsestään ja asiasta innostuu. Mutta miksi kerta toisensa jälkeen aloittaminen on niin vaikeaa?Näin reilun kolmenkympin iässä voisi ajatella, että on jo satoja kertoja huomannut tämän tilanteen ratkeavan, kunhan vaan alun hankaluudesta pääsee yli, mutta vielä minulla ainakin tuntuu olevan opeteltavaa.

Itselläni toimii ehkä parhaiten sääntöjen luominen. Tiedän että pitää olla myös armollinen, koska liian kovat säännöt eivät minulla toimi, vaan palkitseminen paremmin. 
Esimerkki 1: Nurmikon leikkauksen jälkeen voin katsoa 2 jaksoa lempparisarjaa.
Esimerkki 2. Viikon terveellisen syönnin jälkeen voin ottaa palan kakkua sunnuntaina.
Muutama aloittamista vaille valmis homma:
1. Asunnon suursiivous. Sisältää tavaroiden läpikäymisen ja turhista luopumisen. 
2. Nurmikon leikkaus.
3. Edellisen kuukauden materiaalien toimittaminen kirjanpitäjälle.
4. V. 2017 kalenterista tietojen siirtäminen v2018 kalenteriin (vai pitäisikö tämä tehdä suoraan 2019 malliin) 
5. Mattojen pesu
6. Talvivaatteiden siirto eteisen naulakosta varastoon (en tiedä onko tässäkään enää järkeä, kohtahan sitä lunta taas tulee)
7. Lenkille lähtö


Suurin asia ja tärkein olisi tämä talon järjestäminen ja roinan läpikäyminen. Varmaankin osa tavarasta on ihan käyttökelpoista, mutta paljon roskiskamaakin. Suursiivous tavarasta helpottaa varmasti jossakin vaiheessa tulevaa muuttoa, mutta luulen, että se on myös henkisesti puhdistavaa. Itse en vaan ole mikään superjärjestelmällinen ja miehestäni ei tässä asiassa paljon apuja ole. Hänen tyylinsä siivota on piilottaa kaikki roina pois näkyviltä, joka toimii pikasiivoukseen, mutta ei todellakaan tämän tyyliseen suursiivoukseen. Tarvitsisin ehkä jonkun tsempparin tähän hommaan. Tulisikohan sisko, vaikka työnjohtotehtäviin, tai jos äiti seuraavalla lomalla olisi kaverina?Iso juttu on myös se, että en halua heittää mitään käyttökelpoista pois. Mielellään myyn osan ja sitten loput vaikka kierrätykseen. 
Onkohan joku ihminen sellainen, että mitään tekemättömiä asioita ei ole roikkumassa, vaan kaikki hommat on aina hoidettu ajantasalle? 
Ja onko jotain supervinkkejä miten kääriä hihat ja alkaa hommaan kuin hommaan ja viedä se vielä loppuun saakka?
Toki pitää olla ylpeä itsestään niissä asioissa mitkä on jo aloitettu ja hoidettu.Tässä muutama
1. Ruokavalion muutos 
2. Meikkien ja tukkakamojen läpikäyminen ja pakin järjestely. 
3. Omien vaatteiden läpikäyminen 
4. Blogin kirjoitus

Hyvä minä!

Ihanaa että koulut ja arki alkaa. Saadaan meidänkin perheen uni- ja päivärytmi kohdilleen. Vaikka kesä on ollut ihana, niin silti kaipaan normaalia arkielämää ja juurikin rytmiä. Aikaisemmat aamut ei siis ahdista, vaikka alku voi (tässäkin asiassa) olla hiukka kankea.


Ihanaa kesän loppua <3
-Minna
Tykkää-merkinnät

Kommentit