9 kuukautta Dubaissa


Ihastumisvaihe kesti lokakuusta-tammikuuhun, ehkä pikkuhiljaa hiipuen jopa maaliskuuhun asti. Räntäsateisessa Suomessa pistäytyminen piristi kummasti suhtautumista aurinkoiseen asuinpaikkaamme.

Kulttuurishokki tuli yhdessä Koronan kanssa.

Olin tutustunut aiemmin aiheeseen ja tiesin että jossain vaiheessa se tulee.

Wikipedia kuvailee tilannetta näin:

”Kulttuurišokki tarkoittaa ihmisen vaikeutta sopeutua vieraaseen kulttuuriin. Siihen liittyvät oireet voivat olla psyykkisiä ja fyysisiä, voimakkuudeltaan eriasteisia ja jokainen kokee sen eri tavoin. Kulttuurišokkiin liittyvien tuntemusten voimakkuus riippuu omasta henkisestä kapasiteetista, oman ja kohdattavan kulttuurin erilaisuudesta sekä aiemmista kokemuksista.”

Eli tuo kaikki ja samaan aikaan maailmanlaajuinen pandemia, rajat kiinni, työt loppu, ulkonaliikkumiskielto ja taloudelliset ongelmat.

Nyt odottelen sopeutumisvaihetta, joka seuraavaksi Wikipedian mukaan koittaa. Tai ehkä uskallan varovasti sanoa, että se on jo alkanut. Meidän koti on ihana, meillä on suomalaisia naapureita, missä lapset (ja aikuiset) pääsee kyläilemään. Viihdyn työpaikalla, itse työ on mielekästä, olen tottunut mintunvihreään (karsee!) työasuuni ja ystävystynyt työkavereiden kanssa.

Vielä muutama asia on selvitettävä tai varmistettava ja eiköhän se tästä ala rullaamaan. Just nyt tuntuu ainakin siltä, että luotan asioiden järjestyvän

.Ihanaa että Suomessa on saatu nauttia helteistä, mutta joka kerta vähän naurattaa kun joku sanoo että on niin tosi kuuma. Joo, siis toki muistan itsekin vaikka viime kesän muutaman hellepäivän ja ajatelleeni, että nyt on oikeesti kuuma. Voin kertoa, että Suomen helteet on ihan iisit verrattuna tänne Lähi-Idän paahteisiin. Nyt lämpöä on päivisin neljänkymmenen molemmin puolin ja yöllä ehkä kymmenen astetta vähemmän.

Säätietojen mukaan mittari näyttää tänään +41c, mutta tuntuu iholla kuin +51c.

Kuumuus iskee vahvasti vasten kasvoja joka kerta, kun ovesta ulos astuu. Ei täällä oikesti paljon voi ulkona olla, varsinkaan päivällä.

Nyt onneksi pääsemme jo ostareille ja uima-altaalle jäähdyttelemään.

Kumma kyllä, kaikkeen tottuu ja tämä lämpö on jo uusi normaali, samoin kun maskien käyttö.


Onko sinulla kokemusta kultturishokista ulkomaille muuton tai vaikka Suomen sisäisen muuton yhteydessä?Tykkää-merkinnät

Kommentit