8 viikkoa muutosta

Talvi

Täälläkin on nyt talvi. Talvi Dubaissa tarkoittaa viileitä iltoja ja öitä ja lämpimiä, aurinkoisia päiviä. Toki sateita saattaa aina välillä tulla, mutta aika harvoin.

Tuntuu ihanalle, että ilma on raikas. Nyt pystyy pitämään takapihan ovea auki, koska ulkona saattaa olla viileämpi kuin sisällä. En pidä ilmastoinnin puhalluksesta ja on kiva sammuttaa se kokonaan ja antaa ulkoilman viilentää.


Winter

In Dubai it is also a winter time. Here it means chilly evenings and nights, sunny and warm days. It’s raining sometimes but it’s rare.


I love that air is fresh. We can keep the backyard door open, because temperature is less outside. I don’t like air conditioning at all, it feels so good to chill with air which is coming from outside.
Suomen pimeyttä ei kyllä ole ikävä. Mieli tuntuu pysyvän paljon pirteämpänä kun on valoa. Uskon että pimeys vaikuttaa kaikkiin, mutta tiedän ihmisiä joille talviaika on oikeasti haasteellinen.


The darkness of Finnish winter is something that I don’t miss. I feel that my mind is so much better here, where is sunny and bright. I truly believe that the darkness affects everyone, but there is some people who really suffers that.Väliaikainen asuinpaikka


Monet asuvat Dubaissa työkomennuksen vuoksi ja asuminen on määräaikaista. Harva tänne tuntuu muuttaneen lopullisesti. Se tuntuu aika hurjalta, että ihmisiä tulee ja lähtee kokoajan. Kuulimme juuri, että yksi ihana tuttavaperhe on päättänyt lähteä takaisin Suomeen. Surullista kyllä, mutta sellaista se täällä tuntuu olevan. Väliaikaista.

Itse aloin miettiä myös, että jos Suomeen palataan, niin millaista se olisi? Nyt kun räntäloskaa ja pimeätä ei tarvitse sietää, niin onko meistä enää Suomeen palaamaan?


Temporary place to live

Many people in Dubai are staying for the work. Most have a scheduled time to spend here. Few years is probably the most common. I think is rare to move here permanently. It feels bad that people comes and goes all the time. We just heard that one family that we know is moving back to Finland. I think it is sad, but kind of normal life here.

I started to wonder what will happen if we need to move back to Finland. Now we don’t have to deal the dark and rainy period, so can we even handle it anymore?Tykkää-merkinnät

Kommentit