8 kuukautta Dubaissa


Reilu 8 kuukautta sitten pakattiin viimeisiä tavaroita kun uusi vuokralainen jo kantoi omiaan sisään. Nyt aikaa on kulunut sen verran, että uskallan käydä mielessäni läpi tuota vähintäänkin kaoottista aikaa.

Tavaroista eroon pääsemisen lisäksi kävi jokainen meidän perheenjäsen omaa kriisiään läpi, olihan meillä edessä elämämme suurin muutos.

Pojat ja minä ja mieheni olimme luopumassa kaikesta tutusta ja turvallisesta. Talosta, joka oli meidän koti, koulusta, työpaikasta, kavereista ja läheisistä. Turvaverkosta.

Viiville muutos oli erilainen. Viivillä säilyi sama koulu, ympäristö ja kaverit. Mutta oma perhe oli lähdössä kauas ja muutto sukulaisten luokse oli edessä. Päätös Suomeen jäännistä ei varmasti ollut helppo, mutta uskon että se oli oikea.
Ajattelen että on ihan mieletöntä rohkeutta tehdä kuusitoista vuotiaana noin urhea päätös. Laittaa etusijalle oma koulutus, nuoruus, ystävät ja tukiverkko


.http://nouw.com/lifeofminna/kunseitsemastatuliviisi
Iloa ja surua

Kahdeksaan kuukauteen on kuulunut todella paljon uusia kokemuksia, uusia tuttavia ja ystäviä, aurinkoisia päiviä ja mukavaa tekemistä. Dubaissa on ihan mielettömän upeaa asua.

Näihin kuukausiin on myös kuulunut surua, ahdistusta, sydäntäsärkevää ikävää ja itkua.
Monet kerrat olen miettinyt mielessäni oliko päätös muutosta oikea? Olisiko kumminkin pitänyt painaa jarrua ja perua suunnitelmat siinä vaiheessa kun Viivi päättikin jäädä Suomeen?


Sen tiedän ainakin että jos jostain kristallipallostasi olisin tiennyt että maailmanlaajuinen pandemia iskee ja estää vapaan matkustamisen, olisimme peruneet muuton. Tai ainakin siirtäneet tulevaisuuteen.

Mutta eipä tätä kukaan tiennyt ja nyt vaan sinnitellään. Ei muutakaan voi.


Yritän olla mahdollimman positiivinen ja keskittyä mukaviin asioihin. On ihanaa että rannat on auki, aamu-uinnit lämpimässä meressä ovat olleet ihania.

Töissä on mukavaa, riittävästi työtä, välillä jopa kiire. Tykkään uudesta paikasta ja työnteko siellä on oikein mukavaa. Työkavereina mulla on afrikkalaisia, aasialaisia ja eurooppalaisia. Meillä on oikein mielenkiintoisia keskusteluja erilaisista kulttuureista ja uskonnoista, tavoista ja periaatteista.


Toivon jokaiselle hirmuisesti voimia ja positiivisuutta kaiken tämän hulluuden keskelle.

Tykkää-merkinnät

Kommentit