4. Reissu Arabiemiraatteihin

Minun neljäs, lasten toinen, Mikan ja Venlan kolmas kerta. Tälle kertaa koettiin viisi eri Emiraattia. Ensimmäisen viikon majoituimme Dubaissa, jonka aikana tehtiin päiväretki Abu Dhabiin. Loput neljä päivää olimme Ras Al Khaimahissa, jonne ajeltiin Sharjahin ja Umm Al Quwainin kautta.

Meillä oli vuokra-auto, joka mahdollisti paikkojen vaihdon. Otimme sen heti kentältä ja palautimme kentälle kotiin lähtiessä. Liikenne on aika vilkas ja kaahareita näkyy vähän väliä. Mika on onneksi ajanut ammatikseen ja monessa maassa, joten hänen kyydissä pääsimme turvallisesti aina perille.
Dubaissa meillä oli huoneistohotelli Mall of Emiratesin vieressä. Meille sopii ehdottomasti huoneistohotelli, jossa saa rauhassa kokkailla aamu- ja iltapalat sopivassa aikataulussa. Myös useampi huone oli kiva, varsinkin koska tämä porukka elää kolmessa eri rytmissä. Pojat menee nukkumaan tosi aikaisin, me Mikan kanssa seuraavaksi ja tytöt jaksaa valvoa myöhälle yöhön. Me muut herätään jo 7-8 aikaan, tytöt taas tykkää nukkua vähän pidempään.18.2. juhlittiin meidän poikien 10 v synttäreitä. Aamu alkoi aamiaisella sänkyyn, kakkukin saatiin kasattua ja kynttilät hommattua koristeeksi. Päivän ohjelmaan kuului myös rannalla oloa, luistelua Dubai Mall:lla ja herkuttelua.Dubaista ajeltiin naapuriemiraattiin Abu Dhabiin, Yas Waterworld- vesipuistoon. Puisto oli kivan kokoinen, jokaiselle löytyi suosikkimäet ja altaat. Yksi iso miinus oli kylmä vesi. Ajankohtaan nähden sää oli aika viileä, joten vesi tuntui tosi kylmälle.


Loman loppu vietettiin aivan mielettömän kauniissa Airbnb asunnossa noin sadan km:n päässä Dubaista, Ras Al Khaimah:ssa. Asunnon vuokraajana toimii suomalainen Linda ja hänen kanssaan kommunikointi sujui moitteettomasti ennen lomaa ja sen aikana. Tämä oli samalla ensimmäinen kerta, kun meidän perhe käyttää Airbnb palvelua ja olimme kaikki erittäin tyytyväisiä. Menemme lomilla paljon paikasta toiseen ja tutustumme ympäristöön, mutta nämä päivät varattiin selkeasti lämmöstä nauttimiseen ja rentoiluun. Meillä oli käytössä kaksi isoa allasaluetta, kuntosali (Mikalle :D ) ja alakerrassa kauppa, joka oli auki 24/7. Kaupasta muuten, niinkun kaikkialta muualtakin saa tilattua kotiin ostokset. Me reippaina ja omatoimisuuteen tottuneina, kävimme kaupassa ihan itse :)Rak oli muuten kokemuksena aika mitäänsanomaton, ainakin hulppean suuren Dubain jälkeen. Toki löhölomailijalle löytyy hienoja luxushotelleja, all inclusive paketeineen kohtuuhintaan. Myös valmismatkoja Rak:iin tehdään (lennot Dubain kautta) mm. Tui tarjoaa pakettimatkoja kohteeseen.
https://www.tui.fi/matkat/dubai-arabiemiraatit/ras-al-khaimah/
Tykkää-merkinnät