3 viikkoa muutosta

Koti

Usein valmistelen tulevaa tekstiä jo useita päiviä aikaisemmin ja niin tein tämänkin kanssa. Samalla pääsen kuvittelemaan ja haaveilemaan mielessäni mitä tulevat päivät tuo tullessaan. Tämän valmistellun tekstin jouduin kumminkin poistamaan kokonaan. Juttu alkoi "vihdoinkin omassa kodissa".

No ei olla, vieläkään. Käänteitä on ollut monta, eri vaiheita ja muuttuneita aikatauluja ja asioita. Teimme syyskuun alussa reissun Dubaihin Mikan kanssa, jotta asunto olisi valmiina kun lasten kanssa tulemme lokakuussa. Se oli sen reissun pääpointti ja luulimme, että asuntoasia oli täysin selvä ja sovittu.

Nyt olemme olleet kolme viikkoa hotellissa ja edelleen muuttopäivä on lukitsematta. Olimme tilanneet huonekaluja valmiiksi, ja toimituspäivää on siirretty jo monesti. Uhkasivat jo lisämaksuilla, vaikka kaupassa sanottiin, että on ok siirtää päivää. Se on nyt taas toistaiseksi sovittu ja kauppa lupasi, että asia hoituu.
Juhlat

Vietimme viime perjantaina mieheni 40- vuotis juhlia. Ystäväni Merita oli löytänyt mielettömän paikan palmusaarelta, missä nautimme upean iltabrunssin. Pojat oli mukana syömässä, mutta lähtivät sitten Venlan kanssa hotellille, kun me muut jäimme vielä juhlimaan.
Sää

Ilmat selkeästi viilenee kokoajan, vaikka tuskaisen kuumia päiviä ja iltoja saattaa olla edelleen. Korkea kosteus ja ilman paikallaan seisominen tekee lämmöstä helposti tukalan tuntuisen. Toki lämpöön myös tottuu. Mutta sinänsä hyvä ajankohta tulla tänne, että ilmat ovat viilenemään päin.Pojat

Aleksilla ja Elmerillä alkoi kotikoulu ekan viikon jälkeen. Ihan täysillä emme ole vielä menneet, tarkempi koulurytmi vakiintuu sitten kun pääsemme omaan kotiin. Nyt olemme käyneet läpi matematiikkaa ja englantia arkipäivisin parin tunnin ajan. Molemmilla pojilla on aika sama fiilis täällä olosta. On ihan kivaa ja mukavaa kun on lämmintä, mutta toki hotelliasuminen alkaa heitäkin tympiä.

Minä, Elmeri ja Aleksi saimme jonkun paikallisen syysflunssan ja olemme olleet vähän yskässä ja nuhassa. Vielä ainakaan ei onneksi ole ollut kuumetta tms. Toivotaan, että tämä menee pian ohi.Venla

Saimme viime viikolla jengin kasaan, kun Venla saapui. Tällä porukalla olisi tarkoitus vuoden verran asustella. En usko, että ilman Venlaa tämä meidän juttu voisi edes onnistua. Tai ainakin olisi tuplasti hankalampaa. Mika voi luottaa työasioissa Venlaan ja lasten hoidossa on tuttu ihminen korvaamaton tuki. Mika käy reissuhommissa ja minulla päivät ovat hyvin vaihtelevia ja välillä pitkiä. On siis ihanaa, että kotona on kolmas aikuinen, joka tuntuu sopivan joukkoon hyvin.


Byrokratia

Onkohan kukaan koskaan muuttanut tänne ja todennut, että olipa helppoa? En usko, sen verran haastavalta joka ikinen pienikin asia tuntuu. Kaikkiin asioiden hoitamiseen tarvitaan passi ja Emirates Id ja kopioita niista ja kasa allekirjoituksia (jotka pitää muuten olla täysin samanlaisia!), sormenjäljellä tunnistautumisia, jonotusta, monessa paikassa ravaamista. Ja ainiin leimoja, niitä pitää olla ja paljon :D

Varmasti ulkomaille muutto on aina monimutkaista, mutta kuulemani mukaan Arabiemiraatit vievät voiton haasteellisuudellaan. Meillä toki tilanne erilainen, koska hoidamme kaiken itse. Yleisimmin tänne muutetaan työmääräyksellä, jolloin suurin osa asioista hoidetaan työnantajan puolesta.


Pitäkää peukkuja meille asunnon suhteen!

Ensi viikkoon <3
Dubai perhe lifestyle matkustus sisustus koti muutto vanhemmuus

Tykkää-merkinnät