11 kuukautta Dubaissa

Kuukautta vaille ensimmäinen vuosi täynnä Arabiemiraateissa asumista.

Täytyy myöntää että hyvin harva asia on mennyt niinkuin etukäteen kuvittelin.

Työt

Oi, kuvittelin mielessäni että pääsen tekemään kaikenlaisia ihania ja hienoja juttuja. Tuotantoja mielettömillä budjeteilla ja hääkampauksia joihin tuhlataan valtavasti aikaa ja rahaa. Kuvittelin siis pääseväni uralla eteenpäin tai ainakin olemaan samalla tasolla kuin Suomessa olin.
Älkää käsittäkö väärin, tykkään minun työstä ja näinä aikoina olen erittäin kiitollinen kuukausipalkastani ja ylipäätänsä työpaikan säilymisestä.
Kuitenkin Helsingissä urani tuntui menevät vauhdilla ylöspäin ja pääsin tekemään teatteria, musiikkivideoita, tv-kuvauksia ja hääseurueita. Olin mukana suunnittelemassa näyttelijöille uusia tukkatyylejä sarjoihin ja elokuviin. Minulla oli täydellinen työtila vuokrattuna Bohossa. Rakastin työni monipuolisuutta ja vaativuutta. Yrittäjänä sain itse päättää aikatauluni, painaa välillä hullun pitkää päivää ja viikkoa, mutta tarpeen vaatiessa sain järkättyä vapaata tai loman vaivatta.
Työntekijänä taas olen sidottu kelloon, töihin tullaan työaikojen mukaan, oli asiakkaita tai ei. Välillä tuntuu turhauttavalta istua töissä, kun voisi käyttää sen ajan lepoon ja työskennellä sitten kun tarve on.

Sää

Muistan katsoneeni kauhulla säätiedotusta Lähi-Idästä ja miettineeni etten ikinä haluaisi olla noin kuumassa paikassa. Mutta niin sitä vaan kesä on täällä vietetty, eikä se ollut ollenkaan niin paha kuin luulin. Lämpöön tottuu ja sen edessä pitää osata nöyrtyä. On turha yrittää lähteä keskipäivällä lenkille tai vaikkapa rannalle. Aikaisin aamulla tai illalla auringonlaskun jälkeen olemme lenkkeilleet läpi kesän. Mukana meillä on aina reilusti vettä ja valittuna tuttu reitti. Parasta on suunnitella matka niin, että välillä voi pysähtyä ilmastoituun kauppaan ostamaan kylmää vettä.

Merivesi voi kesällä olla lähempänänä +40° ja ilma yli +50°. Vesi tuntuu ällöttävän kuumalle ja aurinko porottaa armotta. Rannan sijaan altaalla on kiva olla, ainakin meidän poolilla toimii veden jäähdytys, eikä vesi ole liian kuumaa. Varsinaista auringonottoa ei kauaa kestä, mutta osittain vedessä pystyy makoilla pidempäänkin.

Ostarit ja kaupat on hyvin viilennettyjä ja maailman suurimmilla ostoskeskuksilla pystyy viettämään helposti useammankin tunnin.
Meillä tilannetta tietenkin helpottaa se, että 5pv viikossa kuluu töissä, toimettomana kuumuus ja loputtoman pitkältä tuntuva kesä voisi olla liikaa.Sopeutuminen

Minulle on ollut hankalaa sopeutua uuteen maahan ja ympäristöön. Kaikki totuttu ympärillä on muuttunut. Ystävät, työ, harrastukset, kaikki on uutta. Koen, että olen samalla joutunut opettelemaan tuntemaan itseni uudelleen. Olen joutunut pysähtymään ja miettimään mitä haluan, mitä tarvitsen ja mitkä asiat on turhia. Myös perheen ja parisuhteen roolit on muuttuneet. Ennen ympärillä oli niin paljon kaikkea ja kaikkia. Oli koulut, työt, harrastukset, koirat, omakotitalo, ystävät, ja sukulaiset. Nyt ollaan vain me. Parisuhde on erilainen, kun ollaan enemmän kotona, ei paineta hulluna duunia ja vapaa-aikaa harrasteta ja olla kavereitten kanssa.

Ennen mentiin päiväreissulle Tallinnaan, nyt voidaan mennä vaikka Omaniin tai Abu Dhabiin. Sukulaisten sijaan vieraillaan ystävillä tai vietetään päivää vesipuistossa. Meidän asuinpaikasta on mahdotonta liikkua julkisilla, joten jos yksi lähtee autolla, mennään yleensä kaikki.
11 kk kokemuksella voin sanoa, että tykkään tosi paljon asua Dubaissa. Rakastan valoa, lämpöä, kaupunkia ja merta. On ihanaa mennä vuoden ympäri altaalle ja nauttia auringosta. Tykkään käydä kävelyillä ja ihastella ympäristöä kaduilla, puistoissa ja rannoilla.

Toivon että lentoliikenne palaisi pian normaaliksi ja pääsisimme taas matkustamaan helposti Suomeen ja perhe ja ystävät vierailemaan meillä.

Isoin miinus täällä asumisessa onkin se, että missaa kaiken mitä Suomessa tapahtuu. Normaalissa tilanteessa olisi helppo hypätä koneeseen aina kun siltä tuntuu. Nythän hinnat on pilvissä, kaikenmaailman karanteenit ja testit nostavat kustannuksia vielä lisää.Tykkää-merkinnät

Kommentit