Ja som vanligt missar jag att blogga trots att en hel del händer.
Senaste nytt nu är forbonderesan till Ockelbo Marknad som närmar sig med stormsteg, självklart ska jag och Majsan vara med.
Dock inte på hela resan, Majsan är inte helt igång för att klara 10 mils promenerande och det skulle inte göra henne någon nytta att gå så långt heller.

Så istället för att starta från Edsbyn imorgonbitti som övriga ekipage ska göra så tjuvåker vi transport till Ockelbo på lördagmorgon och möter upp de andra, ca 1.5 mil går vi under dagen för att ca kl 13.00 gå in på marknaden.
Och näe, såklart ska jag inte köra henne in utan vi ska istället klövja.
Under veckan har vi fått låna en klövjesadel och har legat i hårdträning. Majsan bryr sig såklart inte om något utan är helt cool. :)Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

P.g.a. att vintern anlänt och därmed den tillhörande halkan så har Majsan fått en längre vila, helt enkelt för att hon varit oskodd och knappt kunnat gått ordentligt i hagen.
Men i torsdags kom hovslagaren och Majsan fick sina första skor, lite konstigt att gå var det allt efteråt. Men som väntat var hon jätteduktig!

Tack vare att hon blev skodd kunde vi alltså ut på första ridturen sedan i november, så igår red vi ut ca 30 minuter tillsammans med min lillasyster som red hennes snälla trygga kallblod.
Alltid bra med lite moraliskt stöd!

Under ridturen såg Majsan för första gången i hennes liv en VIT PONNY!
Lite kort fakta om vita ponnyer för de som är lika orutinerade som mig; De vita ponnyerna är små men ack så farliga,ardennerätande monster. Passar man sig inte noga kan ardennern bli slukad med hull å hår.

Jag hade ju sån tur att Majsan visste det (klart hon som är ardenner vet vad som är farligt för henne..), så i sista sekund gjorde Majsan en häftig skenmanöver och lyckades lura den vita ponnyn (som snällt stod vid staketet tre meter bort och tittade på oss).
Vi överlevde ridturen och Majsan fortsatte efter det precis som hon alltid gjort, glatt lunkande framåt med öronen spetsade.
Likes

Comments

Ja just idag har Majsan en välförtjänt vilodag. Ni som följer mig på Facebook och instagram har antagligen sett hur otroligt bra Majsan sköter sig, helt perfekt faktiskt!
Vi har nu tagit oss så långt att Majsan får släpa runt på ett par skaklar. Ett par gånger denna vecka har vi gjort det så idag får hon ta igen sig lite, fundera på vad vi gjort och få lite tid att ta in allt nytt innan vi fortsätter släpa och dra olika saker.
Eftersom hon sköter sig så bra måste man ibland hejda sig och inte gå för fort fram, trots allt är hon bara tre år även fast man ibland tror att hon är det dubbla.
Hon mognar så otroligt mycket varje dag, går från klarhet till klarhet.
Hittills har allting gått helt oklanderligt, och förhoppningsvis fortsätter det så!

Visar en bild från körningen i Onsdags, tyvärr lyckas jag inte ladda upp någon film här, men för de som är intresserade finns en kort filmsnutt på min instagram, @idskold :)

Hade 👌
/IdaLikes

Comments

Jag är hemskt dålig på att uppdatera vad som händer med Majsan här på bloggen. Är ni intresserade av lite snabbare uppdatering lägger jag ut mycket bilder på Majsan på min instagram, Idskold heter jag där!

Däremot går det framåt med inkörningen, vi har börjat släpa lite pinnar och det går fantastiskt bra. Två gånger är hon tömkörd med en lång stolpe hängandes på ena sidan och hon bryr sig varken om ljudet eller att den dunkar mot benet ibland. Nästa steg nu är TVÅ skaklar/pinnar, men till det vill jag inte vara ensam så det väntar vi lite till med. Säkerheten först!

Förra veckan blev hon även verkad igen, återigen världens coolaste häst som lyfte så snällt på alla fötterna.

Våra planer framöver är höga. För att inte säga skyhöga.
Då Majsan blir 4 år till våren innebär det att år 2015 är enda chansen vi har på oss att göra ett Körbarhetsprov. Alltså går vi all in för att få till ett godkänt KBI på sommarpremieringen i Bollnäs i Augusti, vi har en hel del att träna på men det ska nog gå! :D Förutom det är jag 90% säker på att hon ska betäckas till våren, hingsten blir isåfall Tudor som dessutom bara står ett par kilometer ifrån oss.

Kort sagt kommer Majsan gå ett godkänt KBI (vi satsar på 50 poäng) i Augusti 2015 och sommaren 2016 kommer en liten Majsan-bäbis titta ut. Jag längtar! :DLikes

Comments

Ja nu är det som sagt länge sen jag uppdaterade er om Majsan, mycket har hänt och jag har haft händerna fulla med allt möjligt!
Men här kommer en kortare uppdatering, Majsan fick för några veckor sedan flytta tillbaka till födelseplatsen Älvkarhed, hon har därefter vått lite vila fram tills nu då jag börjat jobba lite mer med henne.
Planen är att min andra häst Diggis ska flytta dit snart också och jag kommer då få lite mindre i tankarna.

Igår var vi iaf ut på första turen här i älvkarhed, lillasyster Agnes följde med oss som moraliskt stöd på sin häst Mimmi. Majsan var lite skeptisk till allting i början, men när jag hoppade upp och red iväg accepterade hon allt och traskade flytt på, några gånger blev hon lite osäker på omgivningen så då var det tur hon kunde gå bakom trygga Mimmi.
Idag tog vi en vanlig promenad runt byn och tittade på allting, Majsan var helt cool och följde mig som en hund överallt.

Bäst, bästa Majsan! ❤

Likes

Comments

Idag blir det inga bilder från Majsans premiering, utan jag var till Rättvik söndagen 24/8 tillsammans med Martin, Ida och deras nordsvenska sto Thornvretens Vilda och hennes föl Sjols Brott (som förövrigt är efter deras godkända hingst Bäckens Brolle)
Så då jag lovat lite bilder därifrån så kommer här en hel bunt! :)  

Katalog nr 4. Philur, Född 2010, E: Zebb 1922 U:Tindra 23126

Katalog nr.5. Trond född 2010 e:Trakt 1898 u:Rixi 23356


Katalog nr8. Lisskulla född 2010, e:Kravall 2005 u:Skrållan 23269


Katalog nr 7,Frigga född 2010. e:Smedsmo Lindar 1978 u:Fridolina 22988


Katalog nr 6, Backgårdens Isa född 2010, e:Sand 1888 u:Lotta 23196Katalog nr.9. Thornvretens Wilda, född 2010, e:Selims Goliat 1996, Erkas Tindra 23437
Belönad och stamboksförd med 41 exteriörpoäng, full pott (50p) i Körbarhetsprovet och tilldelades avelsbokstav AB! 
Katalog nr.10. Sjols Brott född 2014, e:Bäckens Brolle 2032 u:Thornvretens Wilda 22-10-0026
Han fick på premieringen 8-8-8-8-7= 39p!

Likes

Comments

Igår fick Majsan träffa equiterapeuten Ingebjörn Öyhus som brukar komma hem till mig och behandla hästarna. 
Ingebjörn har en egen klinik hemma på gården i Tierp där equiterapeut och veterinär sammarbetar. För den som vill veta mer så kan ni gå in på hans hemsida http://www.thorslundagard.dinstudio.se/ och läsa runt! :)

Ja Majsan fick som sagt träffa han igår, han började med att titta hur hon rörde sig i skritt och trav på rakt spår, sen kollade han igenom ryggen och satte nålar på olika ställen (akupunktur). Därefter fick hon stå i boxen ett tag innan han rättade till henne. 
Hon var väldigt stel i ryggen och otroligt låst i korset, lite krokig här och var men i övrigt tyckte han hon såg väldigt fin ut, roligt att höra! 
Majsan tog behandlingen väldigt bra, men blev otroligt trött och stod orörlig och sov en halvtimme efteråt! 
Idag får hon vila och sen jobba som vanligt, om ca en månad får hon träffa Ingebjörn igen! :)


Likes

Comments

Ja i torsdags tävlade vi ju i dressyr här i Segersta, 11 starter och vi kom på delad 5eplats jag och Majsan! 
Målet med tävlingen var att faktiskt kunna gå runt i hela banan i rätt gångarter, och fick vi över 50% skulle det vara ett stort plus i kanten, jag kan ju säga att Majsan levererade och vi fick ihop hela 64.37% i LD:1, hon var jätteduktig och vi fick bra kritik av domaren. 
Nöjdast är jag nog över att vi fick kritiken "God stillhet i halten", i alla tre halter. Det lönar sig att träna på halter minsann!! :) 
Här är resultatet av hela KMet;

1. Ida Sköld, Diggis 74.82% (LB:1)
2. Eva Bryntse, Donna 67.81% (LD:1)
3. Malin Ottenbäck, Harmonie 67.58% (LB:1)
4. Johanna Persson, Babe 66.87% (LD:1)
5. Ida Sköld, Majsan 64.37% (LD:1)
   Johanna Persson, Rocky 64.37% (LD:1)
6. Ville Persson, Babe 64.13% (LB:1)
7. Ida Hedberg, Flugar 57.75% (LB:1)
8. Ida Hedberg, Hilton 57.24% (LB:1)
9.Lina Hedberg, Hilton 55.62% (LD:1)
10. Frida Andersson, Flugar 53.43% (LD:1)


Diggis och Majsan laddar upp inför start, jag mä!

Självklart ska ärevarvet tas i galopp, i ardennergalopp!! :D

/Ida

Likes

Comments

Ikväll tog vi ett pass i paddocken jag och Majsan, tredje gången hon går med sadel på sig.
Vi red igenom LD:1 programmet som vi ska rida imorgon på Segersta Hästvänner KM, det är ett väldigt enkelt program som bara innehåller skritt och trav så det blir inga problem att ta sig igenom programmet, vi håller bara tummarna att Majsan springer fint! ;)
Efter ridpasset blev det mys i stallet med en vääääääldigt trött och gosig Majsan! :)


Likes

Comments

Hade ett spännande brev idag när jag kom hem, Homeopathuset firar 25 år och har 30% rabatt hela September, jag tycker ni ska gå in på deras hemsida där det finns mycket intressant läsning och en hel massa bra naturprodukter till häst, hund, katt och människa.
Majsan äter minesyl ifrån Homeopathuset som är ett komplett vitamin och mineraltillskott. :)
/Ida

Likes

Comments