Ta-vara-på-vad-du-har kakor

Ni vet de förpackningar med förkokta rödbetor? Tycker de är väldigt smarta när man bara vill snabbt ha rödbetor men de är inte bra för matsvinnet. Det är så lätt att glömma bort dem i kylskåpet och röbetorna blir dåliga rätt så snabbt efter man har öppnat förpackningen. I och med att jag sedan sista delen på förra året bestämde mig för att sluta slänga mat (eller så gott det går!) så gjorde jag rödbetshummus! Och den blev riktigt god, hade den till pasta nu ikväll.

Då kan man ju undra varför jag postar bilder på kakor när jag snackar om rödbetor och hummus?
Jag hade nämligen kvar en hel del kikärtor som jag inte skulle hinna äta upp och hade supertråkigt i eftermiddags - så jag mixtrade ihop ett recept och bakakde kakor gjorda på kikärtor! Riktigt goda faktiskt, men det är ju inte en supersöt fika-kaka utan mer ett gott mellis när man är lite sugen eller hungrig.

Lät mamma och pappa få testa och se om de kunde säga vad som var i och de kunde inte alls gissa på kikärtor. Svaret jag fick av dem båda var havregryn.
De blir ju inte krispiga likt andra kakor pga kikärtorna så det ska man vara beredd på.
Vill ni ha receptet?

Gillar

Kommentarer

Starkareändutror
Starkareändutror,

Kakorna låter ju väldigt spännande! Jag skulle gärna ta receptet😊

nouw.com/starkareändutror
lifeofkile
lifeofkile,

Absolut, va kul! 😊

nouw.com/lifeofkile
joywesterberg
joywesterberg,

Men åh, rödbetshummus är livet! Och ja, jag vill jättegärna ha receptet på kakorna. 🌻

nouw.com/joywesterberg
lifeofkile
lifeofkile,

Verkligen!! Så härlig färg också!
Toppen, då ska jag posta det i dagarna! xx

nouw.com/lifeofkile

Instagram @blomstraut

Instagram blomstrautInstagram blomstrautInstagram blomstrautInstagram blomstrautInstagram blomstraut