Pärontomater, exlusiva vitsippor o planer för valborg

Igår besökte jag, mamma och pappa ett ställe vi åker till varje går runt den här tiden för att köpa lite blommor och liknande. Det ligger nära vårt fritiidshus så pappa åkte därifrån men jag o mamma kom inte hemifrån förrän vid runt 14 då jag faktiskt vakande klockan 13. Det har inte hänt sen jag var kanske... 11-12 år. Det hade ju dock sin förklaring då jag inte kom i sängs förrän 5 på morgonen pga en del jobbiga anledningar.

Så man ser ju life rough ut på bilden efter ha varit vaken 22 h dagen innan men men. Skönt att bara få åka ut och kunna tänka på något annat. Och växtshopping hjälper många gånger!
Det blev en hel del, både blommor, kryddor och saker som kommer växa till ätbara saker som "pärontomater", jordgubbar o smultron.

Hittade några underbart vackra varianter av vitsippor som var tvungna att följa med hem!

Här på landet är det så att det mesta är obevakat så man plockar på det man vill ha o sen swishar eller lägger i pengar i en kassa. De kan inte veta om man betalar det man ska eller betalar alls, allt handlar om tillit till folket. Alla betalar dock vilket jag tycker är fint.

Det blev så mycket att vi tillslut hade 3 "korgar" fyllda med växter haha! Klockan hade hunnit bli rätt mycket så direkt efter stack jag lite snabbt till Höganäs Saluhall för att handla några småsaker och sen stack jag hem. Såg faktisskt Siri Barje ( ni vet hon som lagar vegetariskt på Nyhetsmorgon och har en superfin insta?) så det var lite kul!

Idag har jag inte gjort mycket mer än att städa här hemma, gå på lite promenad o plantera. Otroligt tråkigt faktiskt, likt mina andra dagar.
Men imorgon är det dock Valborgsmässoafton och då ska jag troligtvis till Lund, likt alla andra här i skåne. De jag ska träffa vill dock åka 07:40 o vara där efter 8 imorgon och jag förstår ingenting. Vad ska vi göra i en blöt park klockan på morgonen o frysa? Börjar det ens då? Sen verkar det som de redan ska åka hem vid 14? Jag får helt enkelt se när jag dyker upp för det låter inte så frestande haha.
Vad ska ni hitta på på Valborg? Brukar ni göra något speciellt eller ser ni det mer som en vanlig dag?

Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
finaste du!! & vilken fin blogg du har!! blir så glad av att läsa! Följ gärna min blogg finis, hade gjort mig superglad! ((själv ska jag ha middag med några kompisar på valborg!:)))
nouw.com/sarafogelström
lifeofkile
lifeofkile,
Åh taaack finis!! Jag ska absolut kolla in din blogg! Va mysigt, hoppas du fick en toppen valborg!!
nouw.com/lifeofkile
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Du tar verkligen så himla fina bilder vännen❤️ Närmsta brasa jag har kommit är en elgrill på balkongen haha! Kram fina du❤️
nouw.com/vägentillfriheten
lifeofkile
lifeofkile,
Åh det gör mig så glad att få höra det från dig Sara, tack!! Haha det var mer än jag såg, kände enbart doften av brasa igår. Kram finis <3
nouw.com/lifeofkile
Instagram enligtaliceInstagram enligtaliceInstagram enligtaliceInstagram enligtaliceInstagram enligtalice