Earth Hour

Är ni med och släcker om en halvtimme? Stänger av elektroniken, drar ut sladdar?

Det handlar inte så mycket om att spara energi utan Earth Hour är en symbolhandling och klimatmanifestation för att väcka våra politiker till att öka takten för att nå våra klimatmål. Detta är det WWF vill att politikerna ska prioritera:

  • Regeringen måste höja ambitionerna och bygga Sveriges första klimatpolitiska handlingsplan enligt kraven i den nya klimatlagen. Takten måste öka och utsläppen minska med minst 6 procent per år, dvs minst 20 % denna mandatperiod.
  • Användningen av fossila bränslen i transportsektorn måste fasas ut snabbare och ett stoppdatum för försäljning av dessa måste beslutas. Vi ska satsa på elektrifiering av vägtransportsektorn och järnvägen samt underlätta för kollektivtrafik, cykel och gång i städerna.
  • Vi i Sverige måste minska våra konsumtionsbaserade utsläpp. Det gäller allt från livsmedel till flygresor.
  • Sverige måste bidra till utsläppsminskningar i andra länder och påverka i rätt riktning. Ett viktigt mål är att EU i höst antar målet om nettoutsläpp i EU senast 2050.
  • Vi måste stärka den biologiska mångfalden i Sverige och globalt. Vi behöver både ett stabilt klimat och en stark biologisk mångfald för att nå våra mål.

Earth Hour har alltid varit en extra speciell timme för mig varje år. Att släcka ner, tända ljus och känna hur lugnet kommer över en. Prata med nära och kära, läsa en bok, pyssla, äta något gott... ja för varför inte använda detta tillfälle och lägga undan mobilen och datorn också i en timme?

Har tidiga minnen som liten när jag gick runt i hela huset och släckte överallt och tvingade min bror att stänga av allt (han gick bara med på att släcka lamporna, men datorn kunde han inte lämna ifrån sig haha), för att sen sitta i soffan med block och pennor och ritat. Så mysigt!
Så kom igen, en timme i ditt liv. För planeten!


#earthhour #nouwinspo

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Vet du att då sov jag redan vädligt gott, haha! Jetlag you know! Men verkligen så himla bra att du tar upp det hjärtat <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229