Alicante 2016 Del 1

Halloj!
Idag kom jag hem från Alicante där jag spenderade två heldagar tillsammans med mamma och pappa. Man kan väl säga att det var en del utmaning för mig, annan kultur med annan mat, men det fungerade faktiskt bra. Lite knepigt dock när jag helt plötsligt blivit vegetarian (Vad tusan hände? Alltså jag vet inte ens när det skedde? Dock mer vegan, då jag är mjölkallergiker och klarar inte äta ägg om det inte är i något, tex kakor) att hitta något att äta i Spanien, men det löste sig. Det blev även så att pga att jag behövde veganska alternativ, så fick jag äta lite utmanande mat istället för sallader och så. Första kvällen blev dock kaos då vi var på en tapas bar som inte rikitigt hade mat passad till mig så jag åt tomater dränkta i olivolja, stekta oljiga grönsaker, pommes (haha ja!) och bröd... lyckat. Men det var rätt okej och ingen ångest som vanligt. Dock blev det inte en så bra stämning och det slutade med att jag sprang ut ur restaurangen och började gå min väg, men det handlade om lite andra grejor.
Dagen efter vaknade jag runt 7 för att jag var super kissig, men jag somnade om ändå och gick upp vid 8 och gjorde banan havregrynsgröt med det få ingredienser vi hade med oss/köpt (havregryn, mosad banan och otroligt god mandelmjölk som smakade precis som mandelmassa då den var otroligt söt! Utmanade mig med den då den var lite extra kaloriirik) och till det hade jag ett stort glas av min favvo chokladhavremjölk (tydligen var det ett spanskt märke!!) och en clementin. Sedan drog vi ut och gick till saluhallen där det var en hel våning med kött, både jag och mamma klarade inte kolla, och fiskavdelningen var inte lättare den heller! Det blev dock bra när vi kom till frukten och grönsakerna och jag köpte asstora och geggiga medjool dadlar. <3 Sen satte vi oss utanför i solen och jag åt mitt fm mellis och mamma och pappa tog varsin kaffe. Vid lunch skulle vi gå till ett jättefint vegetariskt lunchställe, men det var tydligen stängt så vi fick gå till ett annat ställe där jag fick ta paella, en rätt jag har jättesvårt för! Men eftersom det var det enda veganska fick det bli det och jag ska inte ljuga och säga att det inte var gott. Det var med kikärtor och kronärtskocka. Blev lite dålig stämning igen kan man väl säga, men det löstes snabbt och vi kollade in hamnen och stranden. Det blåste dock så himla mycket så vi gick in mot centrum igen och så satte vi oss och mamma och pappa tog varsin kaffe igen haha! Det var dock på ett jätte mysigt ställe, mitt bland massa stora och coola träd. Sedan skulle vi dra tillbaka till lägenheten, men på vägen gick vi förbi glasstället som mamma och pappa tog en glass på kvällen innan, och jag hade sagt att jag skulle ta det en dag så efter mycket velande så tog jag mig själv en glass! Mangosorbet och banansorbet! Mangon var inte så god, men bananen smakade som nice cream men onyttigare och sockrigare hehe. Kände mig otroligt frisk i det ögonblicket. Vi degade sen i lägenheten, hade otroligt tråkigt, och sen gick vi ut för att äta. Pappa hade kollat upp ett ställe där det fanns vegansk tapas, men det såg så dött ut så vi gick till ett annat ställe där det enda jag kunde ta var en vegansk burgare - så det gjorde jag. Burgare hade jag ätit kvällen innan vi åkte till Spanien, så det var inte så svårt faktiskt att äta, men det blev mycket "sådan" slags mat på en dag kanske. Man märkte att kyparen ville att vi skulle gå så de fick ett ledigt bord, så vi gick runt lite och sen tillbaka till lägenheten och kollade på repris på Mello (man märker hur liten budget de har i år. Gina gör ju typ allt?) och sen kollade jag på några avsnitt av Sex and the City(haha), samtidigt som jag åt mitt kvällsmål, och sen var det läggdags. Så såg de första "dagarna" ut i Alicante.
Nu är det iaf sportlov och imorgon ska jag sitta barnvakt från 11 - 15/16 vilket jag faktiskt ser fram emot! Hoppas ni har haft en fin dag vare sig i har sportlov eller inte så hörs vi. Nu blir det kvällis och kanske nån serie?

Gillar

Kommentarer

KlaraKristoffersson
KlaraKristoffersson,
Vilka fina bilder ☺️ Kul att du har haft det bra. Du är jätte stark som klarade av alla utmaningar! ❤️
nouw.com/klarakristoffersson
lifeofkile
lifeofkile,
Tack fina du! Jag hade det tyvärr inte jättebra, men skriver mer om det i ett annat inlägg. Hoppas din dag har varit fin, DU är stark! Kram <3
nouw.com/lifeofkile
Instagram enligtaliceInstagram enligtaliceInstagram enligtaliceInstagram enligtaliceInstagram enligtalice