En lista på saker jag ser framemot 2016

* Håkan Hellström på Ullevi 4 juni.

* Se David Guetta, Kygo, Icona pop m.fl. live på Summerburst veckan efter Håkankonserten. Ska gå med de bästa tjejerna jag vet och jag är så taggad att jag vibrerar när vi pratar om det.

* Att resa, jag planerar redan en resa med syrran till Barcelona. Tänk er att upptäcka staden, shoppa och ligga på stranden på dagarna för att sedan sätta klackarna i taket om nätterna.

* Att börja småplugga spanska redan nu på våren och förhoppningsvis börja plugga heltid till hösten.

* 20 årsdagen, vem längtar inte efter att bli 20?!

* Ta tag i mitt körkortslugg, har inte ens gått handledarkursen än och jag har skjutit på det för länge nu.

* Min systers 18 årsdag, helt ärligt tror jag nästan att jag längtar mer än hon. Längtar efter att få visa henne nattlivet och lära henne var man ska vara när.

* Att i sommar sitta i Humlan och på Långis och dricka vin i gott sällskap, kan inte tänka mig något som är mysigare.

Jag vill verkligen krama ut Allt ur det här året och så ska det bli.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oktober

I oktober jobbade jag mycket och kom in i det allt mer. Jag och mina vänner drog många gånger till Sturecompagniet och satte klackarna i taket.

Jag kände att jag var tvungen att göra något av tiden som blev över. Därför bestämde mig för att gå med i ett ungdomsförbund. Mitt val blev Luf eftersom deras värderingar gick ihop bäst med mina, och jag ska göra mitt allra bästa för att bli en aktiv medlem nästa år.

November

November, liksom oktober ägnades åt jobbet. I mitten på november släpptes biljetter till Håkan Hellström 4e juni i Göteborg. 43 333 biljetter/h gick åt och jag lyckades knipa en ståplats och kunde inte vara lyckligare.

Många kvällar spenderades återigen på Compagniet, en kväll slank i in på VIPen och dansade till stängning.


December

I december utsågs jag till Månadens vapianist på jobbet, som belöning för allt hårt arbete, bättre boost på jobbet finns nog inte. Utöver det uppgraderades jag till trainer, vilket innebär att jag lär upp nyanställda på jobbet. En av mina bästa vänner som reste iväg i augusti kom hem i en vecka och äntligen satt vi på Treat igen, drack vin och snacka skit. Vi bestämde oss där och då för att investera (ja ni läste rätt) i biljetter till Summerburst i Stockholm. För mig innebär det att sommaren kickas igång med ett rejält konsertmaraton. Först Håkan Hellström 4e juni och Summerburst 10-11e juni, bättre kan det inte bli. Jag kom dessutom in på en spanskkurs på distans, vilket betyder jag ta kommer upp spanskan igen, vid sidan om jobbet, längtar! 

Den här månaden kände jag mer ro än någonsin, det kanske är klyschigt att säga att jag känner mig som en ny människa.. Men det här året har verkligen fått mig att mogna och jag är otroligt stolt över alt jag åstadkommit och de beslut jag har tagit det gångna året.

Jag välkomnar 2016 med öppna armar, det här är nystarten jag behöver.

Likes

Comments

Juli

Juli är liksom februari ganska innehållslöst, särskilt i förhållande till juni. Jag jobbade på och vantrivdes på den arbetsplatsen, spenderade många kvällar på Långholmen i gott sällskap och hade förfester i lägenheten i stan. I juli njöts det verkligen av svallvågorna efter studenten, livet hade bara börjat och sommaren var äntligen här.

Augusti

I augusti lämnade en av mina allra bästa vänner svensk mark för nordliga äventyr. En hel veckas festande och fleratlet besök på solidaritet blev det innan hon reste iväg, en av de bättre veckorna det här året. Jag och syrran tog oss upp vid Katarinahissen och fotade.


Jag reste till Gdansk för att göra mig hemma med staden, det går att läsa mer om resan här.

September

I september skulle jag ha rest och påbörjat läkarstudier, något som jag aldrig gjorde på grund av att jag inte längta var säker på mitt yrkesval. Istället började jag jobba på Vapiano i slutet på september, och stormtrivdes med en gång. Jag, syrran och vänner sprang Color run och sommaren dröjde sig kvar långt in i september.

Likes

Comments

Juni

Skrev tidigare att juni kräver ett helt eget inlägg och här är det!


Den 3e juni var det äntligen dags för oss att ta studenten. Att sova natten innan var omöjligt och dagen startade redan med fix klockan halv 6 på morgonen. Sedan bar det av till en klasskompis för champagnefrukost och mys med klassen. Måttligt nervösa och fyllda av bubbel tog vi oss till skolan för fotografering, stötte på kamrater, skrev i mössor, skrek av lycka. Fällde en och annan tår när våra fina mentorer höll tal och när alla avgångsklasser skreksjöng Studentsången i aulan. Skulle ge allt jag har för att få återuppleva dagen och framförallt utspringet. Helt plötsligt stod vi på skolbacken och såg ut över publikhavet.

Efter att ha hälsat och kramat nära och kära var det dags att springa in och svida om till flakkläder, redo för the ride of my life.

Efter flakåket väntade mottagning och senare på kvällen, fest på Caféet. Helt uttorkad, sliten och utmärglad gick jag hem från festen alldeles för tidigt, men skulle inte göra om något om jag hade chansen.


Tre dagar efter studenten var det dags för mig att skriva provet till läkarlinjen, jag pluggade alltså på trots att gymnasiet var över. Den resan går att läsa om här och finns under kategorin pre-Polen.

Likes

Comments

Äntligen har mellandagsrean kickat igång och igår var jag uppe tidigt för att få tag på godbitar som jag spanat in hela hösten. Jag lyckades få tag på det jag ville utan större ansträngning och stress och vill dela med mig några av mina tips för att få ut maximalt av rean.

  • Skapa en överblick- Se över din garderob och tänk igenom vad du behöver och om du behöver något. På så sätt vet du vad du ska leta efter och köper inte saker som du redan har. Dessutom köper jag inte kläder sista kvartalet innan mellandagarna, istället sparar jag pengarna för att kunna få ut mer för valutan under mellandagsrean.
  • Gå på span redan under hösten- Det smart att spana in plagg ur höstkollektionerna, eftersom det mesta kommer att reas ut under mellandagsrean. För att ligga ännu ett steg i förväg kan man prova ut rätt storlek långt innan rean också. Det spar man mycket tid och energi på, eftersom köerna till provrummen kan vara hur långa som helst under mellandagsrean. Det här är också ett bra knep för att förhindra dumköp i all hets, i och med att du bara provar ut det du verkligen vill ha och letar efter just det på mellandagsrean.
  • Häng på låset- Se till att vara där vid öppning om du vill slippa trängas bland mycket folk.
  • Ha is i magen- I början skulle jag säga att de flesta plagg reas på mellan 30-50% och enstaka plagg ända upp till 70%. Är det ett plagg du verkligen vill ha kan det vara bra att köpa det i början av rean om du vill försäkra dig om att få hem det, särskilt om du har en storlek som snabbt går åt. När det gäller basplagg, underkläder mm. kan det vara smart att vänta ut rean och köpa först när den övergår till 70%.

Bilder från vouge.com SS16 Alexander McQueen, J.Lindeberg och Balenciaga

  • Håll koll på kommande trender- Vill du vara ute med det senaste finns det inget som hindrar dig att köpa kläder nu, tvärtom. Är du intresserad av trender, läs på vad som kommer vara it och köp plagg som följer de kommande trenderna. Det här är ett av mina varmaste råd, oavsett när plaggen lanserats går det att ligga ett steg före inför nästa säsong. Sedan är det viktigt att komma ihåg att inte enbart satsa allt man har på trendplagg utan att varva det med tidlösa plagg.

Vad gäller märkesreorna startar de flesta senare i januari, olika datum. Som tumregel när det kommer till märkeskläder köper jag aldrig kläder som sänkts till mindre än 70% av ordinarie pris, för att på så sätt slippa betala för mycket i onödan.

Likes

Comments

April

April inleddes med en 50-dagarsfest på Berns och intensivt plugg.

Senare under månaden gick Läroverksfejden av stapeln, och Östras lejonflock hade två nya kvinnliga ledare. Det här kan jag tänka tillbaks på än idag, att vi lyckades fylla läktaren på Zinken.

På valborg var det äntligen dags för mösspåtagning och dagsfest på Josefinas efter det, som traditionen bjuder. Kön sträckte sig ända till Djurgårdsbron, men vi lyckades slinka förbi och ta oss in betydligt tidigare än andra. Efter Josefinas drog vi hem till mig, åt thai och drack vin, redo att ta studenten, redo att börja leva

Maj

Maj var vår sista månad tillsammans som klasskompisar, festerna var många, och antalet prov blev allt färre. i slutet av maj var det dags för balen. Vi ordnade oss tillsammans, tog båten från Lidingö till Nacka och blev eskorterade av fina vänner. Väl där började vi med att svepa bubbel och tog ett och annat glas extra. Glada i hågen fick vi anstränga oss för att hålla masken under middagen. Sommarvärmen smög fram och vi dansade hela kvällen. På grund av ett mindre smickrande resultat på kursprovet i fysik blev jag och mina vapendragare tvungna att skriva ett omprov morgonen efter balen, vilket inte var det mest optimala. Eftersom jag arbetade hårt med min ansökning till läkarstudierna i Polen hade jag inte råd att misslyckas på det här provet, hur skulle det bli om jag gick ut utan en gymnasieexamen. Provet medförde tårar och förtvivlan, men samma eftermiddag fick jag reda på att jag fått godkänt och kunde pusta ut. Samma kväll drog vi ut på vår sista skiva och var uppe till soluppgången.

Juni

​Juni förtjänar ett helt eget inlägg med tanke på att i princip ALLT hände då

Likes

Comments

Januari

Det nya superåret 2015, firades in med det bästa sällskapet man kan tänka sig. Fina vänner och fyllda glas. Tillsammans åt vi middag, drack bubbel, världens godaste mojitos och inväntade det nya året. Lagom till tolvslaget stod vi på Skinnarviksberget, såg fyrverkerierna och stal en och annan nyårskyss av snygga främlingar. 2015 skulle bli en riktig nystart och med den stundande studenten, kunde inget gå fel det här året.

Gymnasiearbetet hade legat och flåsat i nacken hela hösten, men under jullovet fick jag som ett ryck och lyckades bli klar innan deadline. Nu kunde uppladdningen inför studenten komma: skivor, fester och balen.


Februari

Februari kom och gick. Ska jag vara helt ärlig hände det inget speciellt i februari, livet lunkade på i jämn takt. Under hösten jobbade vi med musikalen Grease vilket krävde helger och sena kvällar, men vad gjorde det när pizzakartonger rullades in med lastpall, vi umgicks i fina lärarrummet och sprang omkring i skolans folktomma korridorer.


Mars

I mars hände desto mer. Jag fyllde 19 år och firade med bästa gänget och en könskamp på Laserfortet, kvinnlig vinst, vad annars? Samtidigt jobbade jag och mina två vapendragare intensivt med att göra N12e's studentskiva till den bästa någonsin. Skivan gick under temat Edens lustgård, vilket blev en smärre succé. Nomineringar till alla skrevs, körschema lades och vi hann till och med göra en taggvideo, jag trivdes som fisken i vattnet, jag var hemma. Jag blev utnämnd till Klassens alfahona - ​en stor ära. Studentmössan kom i mars, och vilket projekt det var att bestämma sig för vilken text som skulle stå var.

Mina läkardrömmar började väckas till liv i mars, kanske på grund av Grey's anatomy, Patch Adams eller min stora kärlek för biologi. Kanske en blandning av de alla.


Likes

Comments

Bloggen har fått ligga i dvala under hösten, men jag har som löfte till mig själva att år 2016 bli bättre på att skriva, mest för min egen skull. 

Jag kommer göra en årsresumé av mitt 2015 och publicera det här, hoppas att ni kikar in!

Likes

Comments

Jag känner att jag behöver en förändring i mitt liv, något nytt, fräscht och 100% jag. Dessutom har mitt hår har sett bättre dagar. Lägger man ihop ett och ett resulterar det i en bokad klipptid, finally(!). Frågan är om det är dags att våga sig på en lob, alltså en lång bob. 

Älskar stället jag går till och skulle definitivt våga ge min frisör fira händer eftersom jag haft henne i kanske 3-4 år nu, men samtidigt känns det som att man alltid längtar efter kort hår när man har långt och vice versa. Jag är lite trött på att spela på säkra kort också, tänker nytt år, nytt hår och jag kan inte släppa hur snygg och fashion den här frisyren är!

Likes

Comments

Jag funderat ett tag och bestämt att bloggen ska få leva vidare trots att den inte innehåller medicinstudier och ett liv i Polen. Det var ett tag sen sist och mycket har hänt under tiden. 

Jag blev helt enkelt kvar i Stockholm, men valet var ändå till det bättre. Självklart tänker jag på hur livet hade sett ut om jag rest iväg och hoppat på läkarlinjen, samtidigt är jag nöjd med min tillvaro och tacksam över att jag tillåtit mig själv att ta tid åt att komma på vad jag ska uträta för stordåd. Vi får se vad bloggen kommer få för nisch, hur pass kontinuerligt inlägg kommer laddas upp och om den gör mig bättre på att dokumentera nuet. Framtiden får helt enkelt utvisa.

Likes

Comments