Har tagit en paus från skrivandet vilket jag tycker är skönt ibland blir för stressigt ibland och just nu tar jag en dag i taget och uppskattar nuet istället. jag praktiserar vilket är väldigt kul och snart kanske jag kan ta körkort ser ljust på framtiden just nu vilket jag är glad över eftersom det varit så mörkt i många år innan. Hoppas ni har det bra <3

LifeofAlicia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dessa kläder som jag visar nu är mina favoriter som jag vill ha från Hööks. visa önskar jag mig i julklapp. Ska köpa på mitt presentkort också. 

www.hooks,se

puss&kram

LifeofAlicia

Likes

Comments

Det har pratats mycket om att Jordskott är ”en svensk Twin Peaks”. Så mycket att det har blivit tröttsamt. När ska Lynch paradnummer sluta var måttstock för alla övernaturliga mysterium som utspelar sig i en småstad? Jag menar, jag trodde att det var den gamla Kjelle Bergqvist-serien Silvermannen som var ”en svensk Twin Peaks”.

Nåja. Visst är det lätt att se influenserna som finns i Jordskott. Men gräver man en smula djupare, är serien snarare mer inspirerad av gamla svenska myter om tomtar och troll, i kombination med nutidsskräck á la John Ajvide Lindqvist eller Samlade svenska kulter. Vilket inte alls är några dåliga inspirationskällor.

Som många vet (serien har varit en enorm succé för SVT) är detta historien om Eva Thörnblad och hennes försvunna dotter Josefine. Det är också historien om det lilla samhället Silverhöjd. Eva dras, i jakten på svar om vad som egentligen hände med hennes dotter, in i en uråldrig kamp mellan gott och ont. Människan mot naturen – men vem är god och vem är ond?

Jordskott bjuder på en klart spännande handling. Stämningen är obehaglig och lösningen på gåtan är till en början inte självklar. Dessutom är fotot av högsta klass – så här snygga och suggestiva bilder är det inte ofta man ser, ens i amerikanska TV-serier. Man lyckas fånga det typiskt svenska, och det som är obehagligt med det typiskt svenska. Känslan av att något ondskefullt finns djupt inne i skogen, och att vi för varje avsnitt förs längre in mot mörkrets hjärta.

Tyvärr är det mycket annat som drar ner helhetsintrycket. Det finns gott om bra skådespelare i ensemblen, men både regi och dialogmanus ligger på en katastrofalt låg nivå. Man vrider sig i soffan när de stela replikerna levereras och karaktärerna känns som robotar. En spännande twist hade ju varit ifall det mot slutet avslöjades att så faktiskt var fallet, att hela Silverhöjd tagits över av ett ondskefullt robot-företag, och att dess invånares stelhet berodde på att de var artificiella människor (jag kan avslöja att så inte är fallet).

Själv tycker jag att serien är väldigt spännande och den bästa som SVT kommit med någonsin.
Efter jag såg första avsnittet kunde jag inte sluta se den senare så bra var denna serien.

Puss&kram

LifeofAlicia

Likes

Comments

Har fått en liten liten gran I hallen med stjärnlampor.

Blir lite mer julmysigt med gran och jag längtar till snö så mycket nu sista pusselbiten sedan är allt perfektos 😂

Ha en bra dag ❤️

LifeofAlicia

Likes

Comments

Godmorgon och hoppas ni får en bra dag vet att det kanske är sent my vid denna tiden men jag går upp ganska sent ändån men godmorgon iallafall.
Har slutat dricka kaffe och dricker te istället mår mycket bättre nu så det känns bra.

HAVE A GOOD DAY

LifeofAlicia

Likes

Comments

Mycket bilder på min hund idag och på mitt rum som är färdigt nu hoppas ni har en bra dag.

Mycket som händer nu har fått en kontaktperson ska bowla idag så kul.

Älskar att ta bilder på min hund. 

puss&kram


LifeofAlicia

Likes

Comments

har ni hört ryktet som gått det har ni säkert om Martin Timell så hemskt att han är en så manipulativ människa som tv4 har skyddat för de har varit så rädda för honom. Har mest medlidande för Lulu Carter som har fått stå ut med honoms beteende men det var inte bara henne utan även andra kollegor som han skulle ha tafsat på blir så frustrerad och arg när jag hörde detta på nyheterna.

Nu har han blivit avstängd från tv4 och får inte lov att visa sig i tv rutan igen vilket är bra. dessa videorna nedanför är riktigt bra speciellt när Lulu talar sig om händelsen.


Hoppas ni får en bra Måndag

LifeofAlicia

Likes

Comments

Ny hylla och nya stolar i köket

Som jag längtat efter julmust bara 72 dagar till jul längtar så 😍

Gott med godis ser på idol

Ha en bra kväll ❤

LifeofAlicia

Likes

Comments

Idag var det en regnig dag så tråkigt men det var ju fint väder igår så man ska ju inte klaga precis men jag träffade några som var ute och gick med en svart hund som var en hane och tulo hälsade på hunden och det gick bra vilket var förvånande eftersom Han tycker inte om svarta hundar sedan Han blev biten när Han var liten 🐶

Det har kommit in några nya serier på dreamfilmer som jag börjat se de är bra än så länge och gammla serier fast nya säsonger då.

Ha en mysig dag ❤

LifeofAlicia

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta om mina intressen för er här på bloggen.

1. Jag älskar vinter och då menar jag att jag är besatt ser på julfilmer och lyssnar på julmusik mitt i sommaren vissa förstår inte detta men nu förstår jag varför det blivit så eftersom denna tid har varit väldigt bra minnen då familjen varit samlad på ett annat sätt än vanligt och all kärlek man får extra.

2. Jag gillar djur som hundar, hästar och har haft många kaniner sedan jag var liten men haft otur med att kaninerna har dött själv så har jag en hund som heter tulo och är 13 år gammal kan inte fatta att han blivit så gammal men honom har ni sett här på bloggen han är min eller vår bebis i hemmet. Jag älskar också hästar och har gått mycket på ridskola en ras som jag gillar extra mycket är islandshästar.

3. Baka kakor det gillar jag då blir jag avslappnad och speciellt då julkakor som pepparkakor, Rocky Road eller citron maräng paj så gott denna pajen är och anmanas paj. Baka har jag gjort sedan jag var tonåring. Mitt favorit recept att baka är nog som jag sa tidigare citron maräng paj.

4. Måla tavlor tycker jag är så kul och det har jag gjort mera nu när jag flyttat till ett nytt hem så då får jag mer tid till att måla tavlor.

5. Filmer & Tv-serier ser jag jättemycket på typ hela tiden olika serier eller filmer jag måste se eller följa upp. Det har jag varit intresserad i flera år nu eller så är det för att det är en värld då jag kan slippa verkligheten allt hemskt jag varit med om så har det inte varit roligt att vara med om.

6.

Böcker som jag tycker om att lyssna på böcker eller läsa böcker både på svenska och engelska. En bok som jag läser nu som är på engelska är The Longest Ride eller The Fault In Our Stars som också är jättebra och sorglig den gråter man verkligen av att läsa eller se filmen.

7. Den sista intresset jag har är att Fota med min Systemkamera som jag fick i julklapp av mina föräldrar. Den har jag haft mycket nytta av i livet. Som jag sagt så har jag varit ensam mycket pågrund av tillits problem och blivit sviken så fort jag öppnat mig vilket gör ont.

Detta var alla mina intressen som jag har delat med mig av hoppas ni får en bra dag allihopa. ❤


LifeofAlicia

Likes

Comments