Underbara Nyheter - Bättre Sent Än Aldrig

Sist jag skrev om ofrivillig barnlöshet var i augusti 2019. Jag hade planerat för och påbörjat del 11-14, men det blev aldrig att jag gjorde klart dem. Det har nämligen hänt lite sedan dess.
Om du läste del 9, kanske du kommer ihåg att jag fick ett positivt ägglossningstest för första gången + att min mens var sen. Den kom ju sedan ändå, och jag var förstörd.
Dagen efter del 10 publicerades, åkte jag till Cypern med min familj. Det var bara en vecka efter mensen hade kommit, så jag var fortfarande väldigt nere, och det var svårt för mig att slappna av ordentligt och bara ha kul på semestern. I slutet av veckan var det dessutom dags att börja med ägglossningstest igen, så de hade jag såklart med mig. För vill man bli gravid så gärna som jag vill, kan man inte bara skippa en menscykel för att man är utomlands.
De första dagarna visade testen negativt, men sen den 3 september, dagen efter vi kom hem till Sverige, blev det två streck på stickan. Jag hade, eller skulle få, ägglossning! Dagarna efter hade jag det väldigt mysigt med min älskade Joakim.

Min nästa mens var beräknad den 18 september, men hela veckan innan kändes det konstigt. Jag fick som "attacker" av mensvärk. Men jag hann bara tänka "Ahh! Nu börjar jag få mensvärk." innan det gick över igen. Jag kunde få flera sådana känningar om dagen, ända fram tills det var dags för mens.
Denna menscykel började likadant som den förra: mensen var en dag sen.
Jag hade redan tänkt att om mensen blir sen, kommer jag ta ett graviditetstest den 19 september, men jag var klyven. Det hade faktiskt känts annorlunda den här gången, men det kunde med största sannolikhet vara påhittat i mitt huvud. Då skulle jag bara bli fruktansvärt besviken igen. Samtidigt var jag ju nyfiken. Tänk om det verkligen var annorlunda den här gången?

Torsdag morgon, den 19 september, kissade jag alltså på ännu en sticka (eller tekniskt sett en stav), och fick detta resultat:

Ser jag i syne, eller är det två streck? Jag har läst att så fort man kan skymta ett andra streck, betyder det att testet är positivt, men att det kanske inte har hunnit bli så mycket hCG i kroppen än. Men det ville jag inte tro på. Jag bestämde mig för att testa igen dagen efter, och postade bilden i ett forum, där andra hjälper varandra att tolka graviditetstest.
Jag valde att inte berätta för Joakim, då jag själv inte var säker, men frågade honom om vi kunde svänga förbi Apoteket och köpa ett nytt digitalt Clearblue-test. "För när vi faktiskt får ett positivt resultat" sa jag, utan att låtsas om att det var något annorlunda den här gången. Han misstänkte inget, utan höll med om att det var en bra idé.

Fredagen den 20 september tog jag alltså ett nytt graviditetstest...

...som visade exakt samma som dagen innan. Nä, jag tror fortfarande inte på det.
Jag skickade bilderna till min dåvarande kollega och bästa vän, Freja, och hon tyckte definitivt att de visade positivt. Själv ville jag inte tro på det, utan bestämde mig för att testa med det digitala testet några timmar senare.

"Gravid"

Då föll polletten ner. GRAVID! Jag pep till och Joakim, som satt vid datorn i TV-rummet, reagerade direkt. "VAD?!" "Nä, jag trodde bara att jag skulle nysa" sa jag. Jag hade ju redan en plan för hur jag skulle berätta för Joakim att jag var gravid, om det nu skulle hända någon gång. Andas och tänk. Jag måste få ut honom från TV-rummet.
"Skulle du vilja börja rosta mackor åt mig?"
frågade jag. "Visst" sa han och gick till köket. Jag tog med mig graviditetstestet och lade det på hallbyrån. Sedan gick jag till min dåvarande hemliga gömma i bokhyllan i TV-rummet, grävde fram en plastpåse och gick till köket. "Jag har beställt en ny tröja. Vill du se?" frågade jag, och gav honom plastpåsen. Han öppnade den, tittade noga på innehållet och sedan förbryllat på mig. "Vad kan det betyda, tror du?" frågade jag. "Näe?! Näe?!" utbrast han överlyckligt och chockat.

I påsen låg det en body, som jag hade beställt i december 2018, och gömt sedan dess. Äntligen fick jag använda den!
"Du ska bli pappa"
sa jag, och visade honom graviditetstestet. Lyckan var total.

Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,