Ofrivillig Barnlöshet Del 2: En Om Dagen Var Mindre Bra För Magen

När Joakim och jag träffades var jag oskuld, men eftersom jag kände att sex förmodligen skulle bli aktuellt inom en snar framtid, började jag att äta p-piller. Jag besökte ungdomsmottagningen och fick ett recept på Abelonelle 28, som är kombinerade p-piller. De tog jag i 10 månader, innan jag fick byta pga svåra menssmärtor och en oro att få blodproppar, med tanke på min mormor. Barnmorskan satte då in en p-stav (Nexplanon) i min arm och den funkade hur bra som helst. Jag fick lindrigare menssmärtor och hade endast mens en gång i halvåret, men däremot fick jag tillbaka mitt atopiska eksem, som jag inte hade haft problem med under hela tonåren. Eftersom de inte visste vad det berodde på och att jag hade satt in p-staven ungefär samtidigt som jag fick tillbaka eksemen, var jag då tvungen att ta ut staven efter bara ett år.

Nästa alternativ till preventivmedel fick bli minipillret Gestrina. Kondomer har aldrig funkat för oss och eftersom könssjukdomar inte har varit ett problem, har vi fått använda oss av preventivmedel med hormoner. De har rört till det för mina egna hormoner och har bland annat gett mig mer humörsvängningar. Även Joakim har blivit påverkad av detta.

När jag slutade ta p-piller, försökte jag kolla upp ungefär hur långt senare det var vanligt att bli gravid. Enligt andra personer, som också hade tagit Gestrina, blev de med barn ca 1 månad till 1 ½ år efter de hade slutat med dem, och genomsnittet låg på omkring 7 månader.

Ett år senare hade vi fortfarande inte blivit gravida och då började jag bli en aning paranoid. Kroppen borde ha kommit igång som den skulle igen efter p-pillren, med tanke på att mensen blev allt mer regelbunden och så, men samtidigt har man ju hört om personer som har blivit infertila av p-piller… Jag ångrar att jag någonsin började med dem. Vi skulle bara ha lärt oss att använda kondomer… Om det nu är så att p-pillren har påverkat något i mig, vilket de säkert inte har gjort, men man vet aldrig.

Gillar

Kommentarer

Mrs.Kjellström,
men oj så jobbigt för er,, har och är oxå där så du/ni är långt ifrån ensamna 😊
Har ni båda varit o lämnat prover så ni har svart på vitt vad som är problemet?

Stor kram
www.mrskjellstrom.se
LifeIsPreziouz
LifeIsPreziouz,
Ja, vi har gjort en barnlöshetsutredning med ultraljud, blodprover, spermaprov, m.m, men de har inte hittat något fel på oss 😟 Hur har det varit för dig och din partner?
nouw.com/lifeispreziouz