Ofrivillig Barnlöshet Del 1: Drömmen Som Inte Vill Slå In

Det här kommer att bli riktigt personligt, men det skiter jag bokstavligt talat i. Jag behöver få prata av mig och det kanske finns några som går igenom samma sak, som kanske känner sig mindre ensamma av det här. Eventuellt får jag kontakt med någon i samma sits och vi kan ge varandra tips och råd.

Här är iallafall min historia om att vara ofrivilligt barnlös i över 3 år. Den kommer att läggas ut i delar, som ni kan hitta här nedanför.

Min största dröm har alltid varit att bli gravid och få barn med mitt livs stora kärlek. Allt annat kan kvitta. Jag behöver inte plugga vidare eller klättra i karriärstegen. Så länge min familj är lycklig, är jag lycklig.

Den familjen skulle kunna se ut på många olika sätt och jag skulle definitivt kunna tänka mig att adoptera eller fostra ett barn, men min dröm är att få gå igenom en hel graviditet och få ett biologiskt barn. Det är ju det min kropp är skapt för.

Redan vid 18 års ålder började jag känna mig redo, men jag och min fästman Joakim hade knappt varit tillsammans i ett år, han var långt ifrån redo och vi behövde lära oss att ta hand om oss själva först, innan vi var mogna nog för att ta hand om ett litet barn. Så det var bara att vänta.

Tre år senare kom barn på tal betydligt mer ofta. Vi pratade om hur viktigt det är för oss att våra barn får lära känna sina mor- och farföräldrar ordentligt, och att de inte kommer att leva för evigt. Man vet aldrig om någon av dem plötsligt skulle bli sjuk. Min mormor har exempelvis kämpat mot både bröstcancer och flera strokes. Tänk då om det är genetiskt och både mamma och jag har en ökad risk för att också drabbas av det? Lägg då till att hela Joakims familj lider av högt blodtryck…

Längtan efter egna barn och oron för framtiden blev helt enkelt för stor, så den 11 april 2016 beslutade vi oss för att sluta med preventivmedel. Kanske skulle vi snart vara tre i familjen? Men det var betydligt svårare än vi trodde det skulle vara...

Gillar

Kommentarer