Graviditetsvecka 9

Disclaimer:
Jag är inte gravid just nu (vad jag vet, då jag har en p-stav i armen), utan detta handlar om min graviditet, som började i september 2019.

VECKA 9 - JORDGUBBE

Jordgubben kommer från mönstret "Strawberry" i Lauren Espy's bok Whimsical Stitches.

PREGLIFE

"Embryot är nu cirka 1,5 cm långt från huvud till stjärt. Ögonlocken täcker nästan hela ögonen och näsan sticker ut. Armar och ben växer fort. Embryot rör sig nu försiktigt och tränar sina muskler. Svansen försvinner.
Under den här perioden börjar könsorganen utvecklas till manliga eller kvinnliga. Om embryot har en X och en Y-kromosom bildas testiklar, så en penis och pung växer fram. Om embryot har två X-kromosomer bildas äggstockar och slida.
Hjärtat utvecklas färdigt under den här veckan. Barnet får fortfarande en del näring från den så kallade gulesäcken, men moderkakan tar över mer och mer och gulesäcken börjar tillbakabildas."

Lillebror Pontus, hans flickvän Louise, farmor och farfar: 18/10-19, Vecka 9 (8+2)
Min bror fyllde 23 år den 11/10, men vi kunde inte fira honom då, så vi gjorde det en vecka senare. Vi var hemma hos föräldrarna, och hela familjen + farmor och farfar var där. När det var dags för presentöppning (eller kuvertsöppning för Pontus del) läste han ett kort från mig. Jag kommer inte ihåg exakt vad jag skrev, men det stod något i stil med "Grattis, Pontus! Ena delen av din present får du nu, men den andra delen får du vänta ett tag på. Kanske till maj, om allt går bra."
Jag såg på både farmor och Louise att de fattade direkt. Pontus däremot, var inte lika snabb. "Du ska bli morbror!" sa jag.

Chefen Maria: 21/10-19, Vecka 9 (8+5)
Jag hade som sagt inte tänkt berätta för folk utanför min närmaste krets om graviditeten, förrän efter vecka 12, men jag kände att min chef borde få veta varför jag beter mig lite annorlunda. Jag ville inte att någon skulle ifrågasätta eller titta snett på mig om jag sprang på toaletten lite väl ofta, då jag både mådde illa och behövde kissa minst en gång i timmen.
Så jag gick in på kontoret och berättade de goda nyheterna. Hon blev såklart jätteglad för min skull, då hon vet hur hårt och länge vi har kämpat för det här.

Gillar

Kommentarer