Graviditetsvecka 11

Disclaimer:
Jag är inte gravid just nu (vad jag vet, då jag har en p-stav i armen), utan detta handlar om min graviditet, som började i september 2019.

VECKA 11 - KIWI

Kiwin kommer från mönstret "Kiwi" i Lauren Espy's bok 100 Days of Mini Amigurumi VOL 1.

PREGLIFE

"Barnet är nu åtta veckor gammalt, och är cirka 3 cm långt från huvud till stjärt. Under de kommande veckorna färdigbildas könsorganen, men än går det inte att se vilket kön barnet har vid ett ultraljud. Alla viktiga organ har bildats.
Vid den här tiden är barnets huvud väldigt stort i förhållande till övriga kroppen - det upptar ungefär hälften av fostrets kroppslängd. Vid födseln kommer det att utgöra ungefär en fjärdedel av kroppens längd.
Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små detaljer som hårstrån och naglar börjar utvecklas."

GRAVIDITETSDAGBOK

Tor 31/10-19, Vecka 11 (10+0)
"Fick ett blodtrycksfall efter jag hade gått upp från sängen, klätt på mig, laddat en diskmaskin och torkat av lite i köket. Mådde illa och började kallsvettas. Mådde bättre efter att jag lade mig på soffan och drack ett glas mjölk.
Klarar inte av att äta bananer. Spyr nästan. Har ännu svårare med avvikelser i konsistensen på mat. Får kväljningar och spyr nästan.
Har svårt att hitta motivation till att gå promenader, göra knipövningar och äta mer och bättre. Hoppas det blir bättre när vi får se barnet på ultraljudet."

Gillar

Kommentarer