Det var ett tag sen jag skrev, men nu när jag har mer tid så tänkte jag ge det ett försök till.

Vad har då hänt sen sist!? jo en massa!! Har blivit moster igen till en liten Elvis! :-). Jag har ÄNTLIGEN tagit examen 🎓 och arbetar sen två veckor tillbaka som förskollärare på en förskola i Karlshamn. Är så stolt över mig och alla mina klasskamrater som alla fått jobb! we rock!! 👊👌 Jag arbetar även kvar som personlig assistent varannan helg, gött med extra pengar samt att jag inte bara kan sluta rakt av efter att ha känt någon i 4,5 år.

Utöver allt med examen så har det hänt lite här hemma också. Kökets luckor är äntligen klara och det slutade med att vi lämnade in dem sista. Bara golvet kvar nu! Vårt nya matbord blev också klart tillslut med hjälp av svärfar. Inspirationen till bordet kommer från både nätet och från jeppes syrra och sambos bord :-). införskaffade även nya lampor i matrummet och vardagsrummet som fick ersätta adventsljusstakarna sådär 1 månad efter jul ;-). Sen har alla gardiner bytts ut och lite annat med :-), skulle verkligen kunna ändra om varje vecka haha 😁, älskar att ändra och fixa iordning hemma!

Nu får det räcka för idag.. Ha en fin kväll gott folk!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var det lördag igen och den här lördagen har kommit med ett underbart väder till oss! Inatt ska vi dessutom ställa fram klockan och då känns det att våren är kommen på riktigt. Jag har planterat lite ute idag samt käkat lite glass i solen annars spenderar jag min dag inne framför datorn. Håller på att skriva på min diskussion till vårt rapportarbete om utvecklingssamtal som ska in imorn, ja ni hör ju själva hur kul det låter! ;-). På måndag börjar dessutom VFU:n och det innebär 5 veckors praktik, ska bli kul men samtidigt nervöst för nu märks det att vi är inne på termin 6 av 7. Kraven är höga och nu gäller det att leverera allt man har. Får tänka positivt så ska allt nog gå vägen galant :-)... Känns härligt att snart kunna kalla sig för förskollärare efter 3,5 års slit på universitet! :-D.


  • 160 Readers

Likes

Comments

Idag fick jag ett ryck och ändrade om lite inne på "kontoret". Jag bytte ut det gamla bordet mot den kabeltrumman som inte fick plats i tv-rummet. Sen bytte jag även ut den gamla blå tradiga fåtöljen vid vårt skrivbord mot en tillfällig svart som jag haft ståendes. Då jag älskar våra äppelträdsgrenar så fick det bli några här inne också ;-). Jag tycker det blev skillnad och det känns betydligt mysigare och personligare nu :-). Den gröna mattan ska dock väck, då den ligger där tillfälligt bara och ersättas av en annan samt att det ska in nya gardiner här också. Har en sambo som börjar bli lite trött på att jag ändrar om hela tiden nu, hihi då får han va trött på det livet ut! ;-)

GOkväll!
  • 163 Readers

Likes

Comments

Jeppe har länge tjatat om pulled pork och eftersom jag tycker det tar lite för långt tid att göra egen utan att veta om det är gott eller ej så tog jag mig an ICA:s egna färdiga istället, som jag dessutom hört bra om. Den ska räcka till 3-4 portioner och har en BBQ sås med som ska hällas på när den är klar. Du lägger ner pulled porken i en liten ugnssäker form och låter den stå med folie på mitt i ugnen på 175 grader i ca 40 min. När den är färdig så delar du den med två gafflar och blandar i BBQ såsen och vips så har du maten klar, jag serverade detta med sallad, tomat och gurka i ett pita bröd! Resultatet blev över förväntat och köttet var väldigt saftigt och det blev mycket mer av det än vad jag trodde det skulle bli. ICA:s Pulled pork får fullpott av mig =)!

GOkväll!
Likes

Comments

Nu är stegen klar och på plats! Blev inte i sovrummet utan i matrummet som den fick stå och jag blev väl ganska nöjd iallafall, den är lite sned och så men vad gör det! :P, det är väl det som gör stegen charmig...eller!? ;). Jag är inte helt hundra med murgrönan på golvet dock så får se om jag hittar nån hink eller nått som den kan hänga i istället , men tillsvidare får det se ut så här!

GOkväll!


Likes

Comments

Hittar man ingen gammal trästege för en vettig peng så får man väl göra en egen ;-). Stegen har endast kostat mig 49 kr då vi hade lite hemma :-). Jag vill tacka min kära sambo som sågade ut alla delarna och såg till att det blev rätt mått mellan stegen! Jag satte sen själv ihop den samt slipade till den lite och nu är den målad med vit färg på baksidan. Det kommer nog behövas minst ett lager till och sen ska framsidan målas. Min tanke är att jag ska slipa den igen på visa ställen efter målningen för att den ska se gammal och använd ut :-). Fortsättning följer...

  • 199 Readers

Likes

Comments

När vi började renovera i huset sommaren 2011 så var sovrummet det rum som vi började med allra först. Vi pratade om att vara klara efter bara några veckor med det rummet men det märktes rätt tydligt att vi aldrig renoverat innan för det tog liiiiite längre tid än vi anat haha :P. Det som tog längst tid vara alla sprickor i taket som skulle göras vid och slipas samt sprickorna i fönsterkarmarna och fy bubblan vad trött man blev på att slipa redan då!

Men i augusti 2011 var det rummet samt kontoret helt klara och när jag hittade en vilsen kattunge utanför dörren en eftermiddag som jag inte kunde lämna bara sådär så blev det inflyttning snabbt och enkelt i slutet av augusti, himla tur att sovrummet var färdigt iallafall! :P. Här kommer lite bilder på sovrummet under renoveringen samt hur det ser ut idag, tyvärr var vi dåliga på att ta bilder helt från början på sprickor och så men ni får en liten känsla av hur det var innan iallafall :P. Det som ska göras i rummet i framtiden är att lägga in nytt tak då det börjat spricka igen och inom den närmsta framtiden ska de tradiga panelgardinerna ut och ersättas av vita öljettlängder. En stege ska även tillverkas och sättas mot garderobsväggen vid dörren hade jag tänkt. Jag har en idé om att använda delar av träpallen som vår soffa stod på när den levererats och kanske tjocka pinnar/grenar från naturen, hittar man ingen gammal trästege så får man ta vad man har, typ ;)

 

 

 


Likes

Comments

Efter 6 år så får nu vår gamla soffa nytt hem och vi välkomnar en ny! Den nya är en aning större om man säger så ;-). Dessvärre så fick bara en kabeltrumma plats som soffbord, men det blev lika fint ändå :-). Kabeltrumman behöll vi dessutom som den är då vi båda tyckte det blev bra :-). Jag får se vad jag hittar på med den andra trumman framöver...
  • 257 Readers

Likes

Comments

Här kommer ett gammalt tips som jag la ut för ett bra tag sen men som kanske inte alla nya läsare sett :-)...

Vad är det som alla innekatter och även utekatter ibland måste ha men som inte alltid är det snyggaste att se på?

Jag pratar givetvis om kattlådan! Allt du behöver göra är att köpa något där du kan gömma den i, jag valde ett Ikea köksskåp. Min sambo har sedan sågat ut ett runt hål och sen är det målat runt hålet. I skåpet har jag sedan satt ner lådan och vips så försvann den! Detta är väldigt praktiskt om man har ont om plats och inte kan sätta lådan på så många ställen. Du kan använda kistor, toalettskåp m.m det är bara fantasin som sätter gränser! :-)...


 

  • 236 Readers

Likes

Comments

Vilket härligt väder vi har idag och tydligen ska det bli ännu varmare de närmaste dagarna! Våren är nog verkligen här och det känns lite trist att behöva sitta inne och transkribera en intervju en dag som denna! Någon som iallafall gillar att solen är framme är Lilly och här myser hon för fullt :-)

 

Likes

Comments