Nu är det väldigt få dagar kvar på den här resan och jag känner mig inte redo. Jag har lärt mig så himla mycket under dessa månader men känner att jag kan lära mig så mycket mer, tiden har gått för fort. De här två sista veckorna har flugit iväg extra fort, men vi har gjort en hel del saker på jobbet. Vi har haft unicornday då vi gjorde egna enhörningshorn, artday då vi fingermålade och ritade, musicday då vi gjorde egna maracas och dansade och superheroday då vi gjorde egna masker och mantlar, pyjamasparty och en ny show. Den nya showen var en terrorshow och jag var endast med i två av 7 danser, men det var en av de roligaste sakerna jag har gjort under praktiken. Den kvällen hade både vi och gästerna så himla mycket energi och alla skapade en sån himla bra stämning. Sjukt kul att känna att man har kopplat med så många gäster och det kommer jag sakna när jag åker hem. Våran chef vill gärna att vi tar mycket bilder som de kan ha lägga ut på deras facebooksida så jag har kunnat ta en del bilder under de här veckorna.

Snart är vi hemma! Kram/ Elin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi bara två veckor kvar här på Teneriffa och det känns super tråkigt! Jag vill verkligen inte åka hem och känner mig inte redo att lämna praktiken här. Det är lite kul att när jag kom hit kändes det som att jag inte skulle klara av att vara här i 3 månader och att 3 månader skulle gå sjukt långsamt men det har gått sååå snabbt och känns inte riktigt som man har hunnit med allt än. Önska att vi kunde stanna längre :(

Idag fick jag ett tidigt pass så jag började 7:30 vilket inte var super kul men dagarna går så mycket snabbare när man har morgonpasset och man har mer och göra då. Idag var tyvärr sista arbetspasset med receptionschefen Antonio men jag fick absolut inte säga hejdå till honom idag eftersom vi kommer ses på Hovima festen. Det är alltid kul och jobba med honom då man kan prata med honom om exakt allting, han är så rolig, snäll och förstående. Kommer verkligen sakna att jobba här och alla som jag har jobbat med!! Men jag och Antonio har redan pratat lite om jobb och att flytta hit så man får se vad som händer. Hoppas att man kan komma tillbaka nån dag, helst då för att bo här ett tag.


Nos vemos! /Molly

Likes

Comments

Att skriva på bloggen varje vecka har ju gått sådär, men har inte haft så jättemycket att skriva om. Men nu är det inte lång tid kvar här så får passa på att skriva så mycket som möjligt.

Praktiken går bra men dagarna går lite långsamt. Vi har fortfarande inte så mycket barn i miniklubben så det blir mest att sitta och inte göra någonting. Jag har börjat vara med och träna på rasterna på olika danser som kommer vara i olika shower kommande veckan. Det är lite jobbigt att inte kunna ta rast som man brukar men jag vill verkligen att min chef ser att jag visar stort intresse i det här jobbet så gör det bästa jag kan för att alltid hålla energin på så hög nivå jag kan.

Som rubriken säger så har teamet på jobbet börjat bli mindre. Tre stycken av mina kollegor har fått sluta och de har inte fått någon riktig anledning. Dessa tre personer har jag sett upp till mycket och dom har lärt mig så många saker, dom förtjänar inte att behöva sluta. Eftersom att dom har behövt sluta så har vi fått in en ny kille. Har haft svårt att få någon slags connection med honom och det verkar som att fler i teamet har svårt för det. Det är tråkigt att hela teamet som jag har jobbat med under hela den här tiden inte finns kvar under mina sista dagar och jag kommer verkligen sakna dom. Vi har sagt att vi ska försöka ses innan jag åker men det är svårt att få in en tid då vi är lediga samtidigt så vi får se hur det blir med det.

Det är cirka två veckor kvar och jag vet inte längre om jag längtar eller inte. Har gjort det här till mitt hem och känner mig inte redo att lämna det. Jag saknar vissa rutiner hemifrån och självklart familj och vänner men tiden här har gått så fort nu i slutändan så det känns inte som att jag är klar här. Det är 1a december och jag började jobba för två månader sen, men det känns som att jag precis har börjat. Att tiden skulle gå så fort trodde jag aldrig när jag lämnade Arlanda. Ska försöka skriva några inlägg till innan jag åker härifrån, men tills dess så får ni ha det så bra! / Elin

Likes

Comments

I helgen var jag ledig och då passade jag och tre andra tjejer på och hyra bil och åka på roadtrip runt ön. Vi åkte till Teide och sen till en by som heter Masca och till sist Los Gigantes. Det var kul att åka runt och se nya delar av ön som man inte sett tidigare och dessutom var det super vackert! Och det var också kul att träffa nya människor (dom som jag åkte med) annars så har jag inte gjort så mycket annat under min ledighet. Jobbade igår och skulle egentligen jobba idag men jag är sjuk idag så har inte gått till jobbet. Men imorgon så ska jag vara ledig och på torsdag så om jag mår bättre tänker jag och Elin åka till Santa Cruz, så vi hoppas jag blir bättre!

Hasta luegooooo /Molly

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag varit hemma i Sverige i ungefär en vecka och idag hade jag min första dag på min nya praktikplats. Det känns kul, men väldigt konstigt på samma sätt. Praktik i Sverige och i Teneriffa är två helt olika saker.
Här i Sverige sa min handledare "Du kommer aldrig behöva vara själv och vi kommer hjälpa dig så mycket vi kan" men i Tenriffa sa min handledare
"Om 3 dagar ska du göra minidiscot helt själv och sen ska du hålla i 80% av alla aktiviteter. Och juste, vi kommer ha en ny kille i en vecka och jag kommer att vara ledig på Lördag så då är du ansvarig för alla aktiviter".
På ett sätt känns det skönt att inte ha den pressen på sina axlar men också lite tomt. Visst jag har lärt mig väldigt mycket idag på Polarn o. Pyret, men det är inte på samma sätt. Jag behöver någon som pressar mig lite eller iallafall ger mig ansvar.

- Okej, sakta i backarna nu Maja. Detta är din första dag på din praktikplats; tänker säkert du nu.
Du har säkert rätt, men jag har ännu inte vant mig med Sverige, varken vädret eller människorna här.
Jag saknar verkligen allt där borta i Teneriffa, okej kanske inte pommes fritsen (för det blev lite för mycket av dom, haha) men det stället utvecklade mig väldigt mycket som person. Jag fick lära mig att jag klarar av mycket mer än vad jag tror.


Nu önskar jag bara lycka till, till mina kära klasskamrater. 20 dagar kvar och jag saknar dom så mycket. Jag trodde aldrig att jag skulle komma så nära dessa människor. Wow, vilken resa det var.
Taco Hej/

Maja

Likes

Comments

Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg så det får bli en liten sammanfattning av vad som hänt nu. För mig rullar allt på bra på praktiken och jag har lärt mig mycket och har kul samtidigt. Jag har börjat prata mycket mer spanska än innan och även om den inte är perfekt så gör jag mig förstådd. Och nu har det blivit mycket enklare att prata med alla för dom flesta som jobbar på Panorama pratar inte engelska och då har spanska varit nödvändigt.

Jag har också hunnit vara ledig och åkt till Santa Cruz med Maja och Elin, vilket var kul och ganska skönt att komma bort från Adeje ett litet tag, Jag har också hunnit åka till Galeón outlet med Valle, det var dock ganska svårt att ta sig hem därifrån och det fanns inte så bra butiker där så kommer nog inte åka dit igen. Annars så har jag bara umgåtts med klassen och några av Valles kollegor. Dock så har det varit lite knepigt att hitta tid till och träffa alla eftersom jag fortfarande bara jobbar kvällspass, men man kan ju faktiskt inte få allt och kvällspass passar nog mig bättre eftersom jag är super dålig på att komma upp på morgnarna, vilket min chef Antonio tog hänsyn till.

Idag är jag också ledig så idag ska jag hitta på något med Maja och sen gå och käka middag med klassen + Gunnel och Christine då dom är här på besök :)

Hasta luego /Molly

Likes

Comments

Hej!

Just nu sitter jag inne på rummet och tänker mycket. Alla olika sorters tankar far omkring i mitt huvud just nu, känslor också.
I förrgår satt jag och Elin och pratade innan vi skulle sova. Vi pratade om hur fort tiden har gått och att man har lärt sig så mycket här. Vi räknade hur många arbetsdagar vi hade kvar och det var 23 arbetsdagar, då sa jag ...
"Bara 23 dagar? Nu ska jag kötts sönder dessa sista dagar, jag ska ge allt jag har och lite till. Nu gäller sista spurten".
Det jag inte visste då var att väldigt mycket saker hade skett bakom min rygg.
Dagen efter paratade jag med Gunnel och Christine (mina lärare från Sverige som hälsade på för att se att alla mår bra). Jag visste att dom skulle fråga hur jag mår, med tanke på att jag fick en panikattack i Torsdags och var sjukskriven i 3 dagar. Så vi pratade om det och lite annat också mellan himmel och jord. Sen berättade Gunnel att dom har pratat med Patricia (som är typ "högsta" huvudet inom Hovima) och hon var tydligen väldigt orolig för mig men även hela animationen på grund av att jag mådde dåligt, den dagen. Sen kom den meningen som skulle ändra allt... "Maja, hon har avslutat din praktik."
Att bara tänka tillbaka på dom orden är extremt jobbigt och man börjar fundera väldigt mycket. Det är så fruktansvärt att på grund av att jag hade en dålig dag får jag inte praktisera här längre. Hon har inte bara tagit bort mig från animationen på Santa Maria, utan hon har gjort så att jag får inte starta någon ny praktik inom Hovima , oavsett avdelning.
Anledningen till att hon blev rädd var på grund av att jag (självklart) var tvungen att gå till doktorn för att få papper på att jag inte kunde jobba resten av dagen, det var det ända jag tänkte. När jag väl kom till sjukhuset frågade doktorn om jag behöver medicin eller prata med någon. Jag sa nej, eftersom att jag mår annars bra. Jag fick ETT sne-steg, that's it.
Hon skrev på pappret och jag fick 3 dagar ledigt, tycket att det var lite för mycket men kände att jag kanske behöver det. Bara fokusera på jag mår och komma tillbaka starkare med mycket mer energi.
Sen gav jag pappret (som doktorn skrivit på) till min chef som sedan gett den till Patricia. Det jag inte visste var att doktorn skrev på pappret att det kan vara bra att jag ska prata med någon, fast jag sa klart och tydligt att jag inte behöver det. Jag hade ett sne-steg. Detta blev tydligen för mycket för Patricia, så utan någon förvarning eller en till chans så tog dom bort mitt avtal och skrev av mig från denna praktik.

När jag pratade om detta med Gunnel och Christine sa dom att det finns en chans att Marivi (mentorn här i Teneriffa) kanske kan hitta en ny praktikplats, inom en annan kedja, Men icke, 2 timmar senare efter mötet fick jag ett samtal av Gunnel då hon berättade att biljetten, hem till Arlanda, är bokad. Jag ska hem på Torsdag.

I en situation som denna känner (iallafall) jag mig extremt övergiven. Dom har alltså inte ens försökt och jag har inte ens fått visa att jag mår bättre och har ingenting som hindrar mig längre. Den enkla vägen var den som lockade alla och det var att skicka hem mig. Extremt tråkigt.

Speciellt när jag har kämpat (ursäkta ordspråket) arslet av mig och gått in helhjärtat på service och aktiviteterna. Visst jag kanske inte är bäst men jag har verkligen försökt och blivit sen en gång, en gång. Och det var 15 min, annars har jag alltid varit i tid och köttat. Och detta är tacken man får för det...
Jag är inte redo att åka hem, men jag har inget val.


Annars har denna resa varit fantastisk, jag har kommit nära hela klassen på sina olika sätt och uppskattar varenda individ jag träffat. Alla gäster som jag har fått att le, eller till och med tjuta av skratt... Fantastiskt. Att jag till och med fått mailadresser/gästers Facebook, bara för att dom har erbjudit mig att hälsa på dom, då vet man att man har gjort ett bra jobb.
Jag vet att jag alltid kan bli bättre och det är någonting jag strävar efter, men jag är faktiskt väldigt stolt av vad jag har åstadkommit på så kort tid och allt som hänt på den tiden. Kommer aldrig glömma detta och jag ska verkligen försöka att inte klandra mig.
Jag har gjort allt jag kunnat och lite till, om inte detta var tillräckligt bra för dom tycker jag synd om dom, hahah!


Taco Hej/
Maja

Likes

Comments

Två dagar ledigt gick väldigt fort den här veckan. I tisdags åkte vi till Santa Cruz under dagen och shoppade lite. Bussen dit var gratis och tog ca 1 timma och 45 minuter och för att komma hem behövde man bara visa upp ett kvitto från en affär i ett visst köpcentrum, självklart det som var det dyraste...typ ett NK-liknande köpcentrum. Förutom det köpcentrumet så gick vi till ett annat i närheten där dom hade lite mer butiker som passade våra önskemål. Som den lilla snåla personen jag är så handlade jag bara lite prylar på Primark. Hittade inte direkt något klädesplagg som jag verkligen ville ha på någon affär så det blev inte så mycket shopping den dagen. Men vi hade det väldigt kul och jag skulle lätt kunna åka dit igen någon dag. Igår (onsdag) var jag på stranden med en barndomskompis som är här med hennes familj. (Hon följde även med till Santa Cruz i tisdags.) Det var skönt att bara ligga och ta det lugnt hela dagen och jobba lite till på brännan.

Idag kom man tillbaka till jobbet och det var en seg start. Vi hade inte haft några barn i miniklubben idag och jag har därför inte gjort någonting. Man märker att höstloven är över för nu har vi mest äldre och barnfamiljer med barn upp till 3 år som bor här. Det gör att vi inte har så många tonåringar eller barn i miniklubben och vi får mindre att göra. Då får vi sitta och jobba på dekorationer till lite olika shower som vi har på kvällarna istället. Men oavsett om vi har mycket att göra eller ingenting så håller jag alltid humöret uppe och har det kul med mina kollegor!

Ha det bra!/ Elin

Likes

Comments

Hej!

Igår och idag spenderade jag min lediga tid i Santa Cruz. Var faktiskt väldigt skönt att komma ifrån Costa Adeje då man varit på samma ställe i 1 1/2 månader och få shoppa lite. Min lön var dock hela 8 dagar sen, så fick inte min lön förens idag. *suck* Ingen visste vem som skulle ge mig lönen. Men men nu är den här och jag hade det superhärligt på andra sidan ön.
Vi kom dit med en buss som var gratis, den gick kl:09.25 och åkte sedan hem 16:00.

Taco Hej//

Maja

Likes

Comments

Hej!

Har haft möte nu med oss i animationen. Allt känns bättre då vi pratat om hur jag mår här och min chef verkar förstå nu.
Innan kände jag mig väldigt utsatt då det kände som om han inte respekterade hur jag mår. Men nu när jag verkligen förklarade och han faktiskt lyssnade på ALLT jag sa, känns det bättre. Vi har en bra plan nu och jag hoppas att den planen kommer att följas.
För enligt mig, så väger handlingar mer än ord.

Annars är det bra. Det har gått superbra att dela rum med Elin (som jag var lite orolig för till en början, då vi var lovade egna rum) och jag är van vid värmen. I början var värmen lite svår att hantera då man inte får ha solglasögon eller keps, så jag drack konstant vatten. Men nu har jag vant mig och allt flyter på. Jag vet vad för aktiviteter jag håller i och vad jag gör med någon annan och nu efter samtalet vågar jag be om hjälp.


Fram tills nu har denna praktik varit en hinderbana, minst sagt. Att först komma till ett annat land och praktisera där är bara svårt. Men att sen när allt börjar flyta på, få en ny chef som vänder upp och ner på hela stället är banne-mej ännu tuffare. Jag känner mig dock stolt eftersom att jag kämpat dag ut och dag in, men inte gett upp. Det visar hur mycket "jävlar anamma" jag har och är som sagt riktigt stolt. Jag hoppas att praktikplatsen kommer bli bättre sista tiden. Nu har vi varit här halva tiden och jag är fortfarande lika taggad på att lära mig nya saker och att utvecklas. Speciellt när min kollega + chef ser mig som en anställd och inte praktikant. Nu vet jag vart jag står i denna röra!


Nu jävlarrrr ;-)

Taco Hej// Maja

Likes

Comments