Helloooo

Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi kommer hem! Det är helt sjukt att 6 veckor har gått så fort! Som sagt vill jag inte lämna än, jag vill typ stanna här forever haha! Men Aja det är dags att börja packa och säga hejdå till Portsmouth och till alla nya människor som jag har träffat här!

Idag var den sista dagen på praktiken! Det var lite svårt att säga hejdå eftersom jag trivdes väldigt bra på Ibis budget och jag kom jättenära med alla som jobbar där! Jag lärde mig faktiskt otroligt mycket under denna resa! Det är något jag kommer aldrig glömma av! Anyways nu ska vi passa på å njuta de sista dagarna! Vi ses i Sverige!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej allihop!

Just nu flyger dagarna och man är inte redo att åka hem från denna fina stad, gud vad jag kommer sakna detta, människorna man lärt känna, våra sena promenader runt havet och vår helt underbara värdmamma.

Jag har lärt mig så mycket genom denna resa, att ha själv ansvar i ett helt annat land, får delta i landets kultur och jobba självklart i en helt annan kultur. Dels har jag lärt mig det engelska språket mycket bättre som jag alltid velat, så nöjd.

Detta kommer jag bära mig ut med glädje.

Just nu har jag har fått tillbaka min grova hosta & förkylning, det känns som om jag har varit sjuk hela resan
😭 därför ligger jag hemma just nu och försöker andas ut. 🙌🏼 Frida som är så underbar har fått mig att glömma att jag är så sjuk, fastän hon också är sjuk.
Min glädjespridare rättare sagt
😀😀

I söndags så bestämde jag & Frida att besöka Spinnaker Tower när det var så fint väder, vi mötte upp Matilda utanför & tillbringade söndagen där.
 

Vi hörs / Simaa 


Likes

Comments

Hej!

Som sagt så var även jag och Felicia i London i lördags. Vi åkte dit med tåget vid 8.00 på morgon och var framme vid 10.00 på morgonen. Vi tog först tunnelbanan till Big ben och till London eye för att se dem eftersom det var min första gång i London. Sedan åkte vi självklart till Oxfordstreet och shoppade lite, mestadels på PRIMARK eftersom den är större än den vi har här i Portsmouth. Käkade lite och gick runt.

Sedan när vi skulle åka hem så skulle vi ta tunnelbanan tillbaka till Victoria station men det var något fel på tunnelbanan så det tog oss extra tid att komma fram vilket gjorde att vi missade tåget till Portsmounth som vi skulle ta 19.00. Men som tur var så hade vi bokat biljetter som man kunde åka med vilken tid som helst på dagen så vi kunde ta nästa tåg hem. Bara tur.

Vi hade tur med vädret för det var soligt och skönt hela dagen då det regnade i Portsmounth på morgonen när vi tog tåget.

Puss, Pia


Likes

Comments

Hejheeej!
Kom precis hem från praktiken, jobbar 7-11 denna veckan. Jobbigt att gå upp så tidigt men de är också väldigt skönt att sluta tidigt!

Nu är vi inne på sista veckan här och det känns verkligen jätte tråkigt, hade typ utan tvekan kunnat stanna här i 6 veckor till. Jag har haft så himla kul dessa veckorna, träffat så mycket människor och upplevt nya saker😄
Vädret här är också jätte bra, det har blivit upp till 17 grader och sol vissa dagar🤙🏽
Får helt enkelt bara ta vara på dessa dagarna som är kvar!
Vi höreees

Likes

Comments

Hej!

Under denna vecka har jag och Pia fått chansen att själva ordna en trerätters middag till 22 stycken personer från måndag till fredag då vi jobbade mellan tiderna 15.00-19.30. Detta var väldigt kul då vi själva fick sköta allting själv med både maten, servera och fixa allting efteråt. Det vart ännu roligare när dem var väldigt nöjda med vårt arbete. Vi fick då en stor chans att lösa våra egna problem, ta initiativ samt var helt självständig. En riktigt rolig jobb vecka enligt mig! Mycket eget ansvar och lärdom är något jag gillar. Jag och Pia avslutad även denna vecka med en trip till London vilket var helt fantastiskt. Mycket shopping och sevärdheter, helt fantastiskt!

Nu är det bara en vecka kvar på denna resa vilket känns skönt men ändå sjukt hur snabbt tiden gått och att 6 veckor snart sprungit förbi.

Nu ska jag fortsätta min söndag med lite plugg.

Ha det bäst, Felle

Likes

Comments

Hellooo

Denna veckan har jag och Sima praktiserat i receptionen och fick ta hand om frukosten mm.

Det har varit jätte fint väder nästan hela veckan så vi har försökt ta vara på det och gått ut på promenader och åkt in till stan och ätit. Nära vårt hus finns det en park med en damm där massa svanar bor, så där har vi varit ett par gånger i veckan.

Nästa veckan är det min och Simas tur att vara i housekeepingen, det är också sista veckan vi är här, nästa söndag åker vi tillbaka till Sverige.

Hejdåå

Likes

Comments

Hellujsan!!

Denna veckan har som sagt gått så
himla fort.
Jag & frida har jobbat i frukosten 
från 07:00 - 11:00 och på måndag börjar vi med housekeeping.. det är typ min 3dje gång jag har fått delta i det.. 


Som sagt så får man tänka positivt & tänka på att man har klarat denna resan så bra!

Igår frågade värdmamman ifall vi kunde ställa upp för henne och städa våningarna i huset för idag & vi ställde upp & städade.

Hon gav mig & frida 20 pund var för städningen vilket vi inte ville ta emot, men ändå så gav hon oss, jätte söt!

Vi hörs snart igen! / Sima

Likes

Comments

Förlåt för min dåliga uppdatering men först så var det inget wifi hos värdmamman, och sen så har det varit mycket allmänt. Allt är iallafall jätte bra och vi har vant oss med rutinerna här, vi har hunnit vara i London, praktisera m.m. Bjuder på lite bilder istället från de senaste veckorna :-) farväl /Mirre

Likes

Comments

HEEEEJJJ

Vi har nu bott i England i en hel månad... Det känns otroligt! Som sagt tiden går fort! Kan inte förstå att det är verkligen bara två veckor kvar tills vi kommer tillbaka till Sverige! Jag vill typ inte lämna än! Jag älskar England och trivs verkligen här! Under dessa 4 veckor fick jag verkligen uppleva och anpassa mig efter den engelska kulturen! Det är en hel annan värld och jag lärde mig väldigt mycket!

Jag trivs också väldigt bra på min praktik plats på IBIS budget hotell! De sista 2 veckorna fick jag verkligen stå vid reception och checka in gäster, prata med dem och ta emot betalningar! Det är väldigt kul och kan tänka mig att jobba som receptionist i framtiden!

Likes

Comments

Hej hej!

Idag har varit en riktigt lugn dag, har inte gjort så mycket mer än att plugga på förmiddagen. Det var väldigt fint väder idag med högst 16 grader. Så när Felicia kom hem fån stan så gick vi ut och satte oss vid dammen som vi har drygt 200 meter från vårt hus. Vi köpte med oss glass som vi njöt med i solen. Lite blåsigt ibland men annars skönt.

Idag är det exakt 2 veckor tills vi tar flyget hem till Sverige igen och det är dagar som denna jag tänkt extra mycket på det folk jag saknar där hemma. Saknar familjen, vännerna och min pojkvän väldigt mycket men om 2 veckor så ses vi.

Imorgon börjar jag och Felicia jobba i receptionen igen från 15:00 - 19:00. Få ta emot folk och hjälpa till på eftermiddagen/kvällen. Ser fram emot det då det säkert kan dyka upp flera service sammanhang än vad jag innan fått uppleva.

Puss, Pia

Likes

Comments