Helt otroligt att det redan har gått nästan fyra månader! Kan inte fatta att jag har varit i Afrika i nästan fyra hela månader redan!
Har fått uppleva så himla mycket här som jag aldrig kommer att glömma. De minnena jag har fått från detta äventyr har givit mig nya perspektiv framöver. Mina framtida val & prioriteringar kommer säkerligen vara annorlunda tack vare denna otroliga resa!

Jag har märkt att i alla mina inlägg att jag kanske inte riktigt har beskrivit för er hur det är här, mer än att det är extremt annorlunda, vilket är det bästa sättet att beskriva det på. Jag ska verkligen erkänna att det inte har varit lätt alla dagar. Tror ingen där hemma (som inte har gjort exakt samma resa) förstår hur tufft samt värdefullt det har varit de senaste fyra månaderna!
Man befinner sig i en del av detta liv de lever här borta där man får vara glad att man har tak över huvudet och mat i munnen.
För mig är detta en resa där jag ska få uppleva ett helt annat liv och leva detta liv i några månader. Jag har ju den stora möjligheten att sedan få åka hem till mitt land Sverige där jag bor med mycket mer än bara tak över huvudet och mat i munnen. Barnen som jag bor med, detta är deras vardag, detta är deras liv. Om
jag hade pengar, rum och kontakter skulle jag utan tvekan ta med mig alla barnen hem. Med tanke på deras vardag här är jag förvånad över den enorma glädje de har samt sprider.
Kort sagt är jag extremt lycklig lottad för att jag har fått leva den vardag jag har levt i mitt land Sverige, omringad av min älskade familj och mina fantastiska vänner som finns där oavsett.

Nu kära familj & vänner får ni inte tro att jag kommer hem som en av dem där personerna som hela tiden kommer säga i varje konversation, men "tänk på barnen i Afrika".
Jag har helt klart fått uppleva otroliga saker här både om mig själv och andra livssituationer som kommer berika mitt liv. Jag har fått nya perspektiv på saker & ting som jag kommer bära med mig genom min vardag men inte belasta i andras. Dock tycker jag att alla där hemma ska komma ihåg att de är jäkligt lyckligt lottade trots era personliga motgångar eller problem. Jag har märkt att mina problem där hemma känns nästan löjliga jämfört med problemen de har här.

Kommer sakna barnen här jätte mycket! Det går inte riktigt att beskriva den relation man har utvecklat med varje barn, varje relation är unik och det är helt otroligt hur mycket man har betytt för alla dessa barn och vice versa. De har givit mig så mycket under tiden jag har varit här och jag hoppas jag har kunnat ge dem tillbaka lika mycket glädje & hopp. De har blivit som mina extra syskon under min tid här och det kommer bli extremt sorgligt & tungt att behöva lämna alla dessa underbara barn! Dock saknar jag alla där hemma något enormt & ingenting kan ersätta min underbara familj där hemma.

Trots att det kommer vara riktigt jobbigt att behöva lämna alla barnen så ska det faktiskt bli riktigt jäkla skönt att få komma hem! Förutom min underbara familj & mina underbara vänner där hemma har man ju saknat lite andra grejer också, som till exempel: ta en lång varm dusch, rent kranvatten, tvättmaskin, min säng, ha tillgång till el 24/7, Stockholms gator, galna utekvällar, mysiga hemmakvällar, äta frukost, lunch & middag med min familj och för att inte tala om maten. Ojojoj, mamma vad jag har saknat fetaost röra med lax & sötpotatis i ugn och ditt hembakade bröd! Och för säkerhetens skull om någon där hemma bjuder mig på middag i den närmaste framtiden så får ni gärna undvika rätter som involverar: ris och bönor.☺️

Men vet ni vem som kommer hit på tisdag?! Världens bästa syster!
Ska bli helt underbart att äntligen få träffa min älskade syster. Har saknat henne något otroligt! ❤️Ska bli jätte kul att få visa henne vart jag har bott de senaste månaderna samt för henne att få träffa alla barnen. Men innan vi drar iväg till Sverige drar vi iväg mot Zanzibar en vecka (så att jag kommer hem utvilad;).

Ska verkligen njuta och ta tillvara på varje sekund av min sista helg här med barnen samt min tid här i Afrika!

Får se om jag kommer uppdatera ett till inlägg nästa vecka.
Om inte:
Vill jag tacka alla som har varit trogna läsare och varit med och läst mitt äventyr här borta! Har varit så himla kul och härligt att få så bra respons från mina nära & kära!

Puss & Kram, så ses vi snart alla där hemma!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 223 Readers

Likes

Comments

Ibland är det svårt att beskriva vissa stunder man har med barnen. Man måste nästan vara där för att förstå känslan som kommer över en. De speciella stunderna vi har på kvällarna efter middagen är något jag verkligen kommer sakna! När man har 16 barn runt om sig och de mindre barnen turas om att sitta i mitt knä. Där sitter vi och bara pratar om allt mellan himmel & jord, till större delen skrattar vi bara men det är en extremt speciell känsla. En extremt härlig samt obeskrivlig känsla som kommer över en. Samt varje gång man går och säger godnatt till barnen stannar man alltid en stund och pratar/busar med barnen. Har blivit en av höjdpunkterna på dagen för både mig och barnen!

Barnen går fortfarande i skolan och jag fortsätter undervisa. Är riktigt kul att se hur de har utvecklats bara under denna korta tid som jag har undervisat dem!
Veckan som kommer är min sista vecka med barnen, vilket jag känner extremt blandade känslor inför. Det är väldigt svårt att förklara för er där hemma de banden man har skapat till varje barn. Jag är som deras storasyster, deras stöd, deras skydd, deras höjdpunkt i vardagen samt mycket, mycket mer. Därför är det med både sorg (för att jag snart ska lämna dessa barn) men även med glädje som jag tar mig an denna vecka, då det även betyder att jag snart får krama om alla nära och kära där hemma. Jag ska även erkänna att det är och har varit väldigt påfrestande för mig, min kropp och min hjärna de senaste månaderna.

Innan jag avslutar detta korta inlägg vill jag även passa på och säga..

Grattis i förskott till världens bästa morfar! Är så stolt och lyckligt lottad över att få ha en sådan underbar morfar som du.❤️ Hoppas gårdagen var mer än lyckad och att du blev någorlunda överraskad.

Vi hörs nästa vecka!
Puss och Kraaam


  • 246 Readers

Likes

Comments

I'm coming home! Tell the world that I'm coming home...

Ja rubriken säger ju det mesta men för er som inte förstår eller ni som inte redan visste det så har jag nu bokat min hemresa. Har sagt lite olika angående hur länge jag ska vara borta men nu är det bestämt. Om 4 veckor drar jag hem till Sverige. Den 26 februari för att vara exakt.

Jag har kommit fram till att fyra månader här är tillräckligt med tid för mig att få uppleva allt jag har velat uppleva och lite mer därtill.
Dessutom kommer min underbara syster ner hit och då kände jag att det passade rätt bra att åka hem med henne samt skönt med sällskap hem på flyget. Sedan slipper jag även regnperioderna som brukar börja någon gång i mars.😉

Nog sagt om min hemresa...


Nu har jag kommit tillbaka till min nuvarande verklighet här i Tanzania. Blandade känslor, såklart. Vem gillar inte att få umgås med sin kära mor och ha två helt fantastiska veckor på både safarin & Zanzibar?! Och btw så var den sista natten i Stone Town verkligen heeeelt magisk!👌🏻
Barnen är iallafall väldigt glada att jag äntligen är tillbaka. Ibland förstår man inte hur mycket man betyder för dessa barn, men man måste påminna sig själv eller blir påmind vid sådana här tillfällen när man har varit borta en längre tid och man knackar på grinden och hör barnen skrika inifrån: "Louisa is here! Louisa is here!" Och möts av 16 barn som alla vill krama om en på samma gång. Varmt välkomnande om man säger så.😊

Barnen har börjat skolan vilket betyder att jag har börjat undervisa. Tycker verkligen att det är kul att få undervisa dessa barn samtidigt som det krävs så enormt mycket tålamod! Många av barnen pga deras bakgrund är sena i sin utveckling inte minst kroppsligt men de är också sena i sin utveckling inom deras tänkande, alltså hjärnans utveckling. Därför krävs det att man verkligen repeterar varje lektion samt finns tillgänglig och i närheten hela tiden då även deras koncentration försvinner rätt snabbt.
Har blivit lite begränsad i vad jag får undervisa i vilket är lite tråkigt men det är helt enkelt inte riktigt läge att säga emot, utan får istället när man hittar ett tillfälle försöka smyga in lite av min undervisning. Barnen gillar när jag får undervisa då jag försöker hitta på saker för att få ämnena bli mer intressanta och roliga till skillnad från de andra lärarna. Jaja, får försöka utnyttja varje minut jag har kvar med barnen i deras undervisning så gott det går. Det positiva är att jag undervisar klass två som bara är två killar runt sju års ålder men som kräver extremt mycket fokus, vilket jag då kan ge dem.


Igår fyllde även en väldigt viktig person år! Nämligen min underbara storebror. Du vet vad du betyder för mig och hur mycket jag älskar dig så tänker inte skriva allt det här, men jag hoppas du hade en grym födelsedag och vet att jag tänkte extra på dig igår! Massa födelsedagskramar❤️

Puss och Kraam!!

Likes

Comments

Man har verkligen kommit till en helt unik plats! Att få gå i det klarblåa vattnet längs den ändlösa vita sandstranden är verkligen en frihets känsla. En helt annan miljö än vad jag har vant mig vid de senaste månaderna. Man märker verkligen att man trivs ändå bäst vid havet, vilken tur jag har som kommer få komma tillbaka bara om några veckor!
Bilderna man ser från Google när man söker på Zanzibar är verkligen inga fake bilder för att locka turister utan det ser verkligen ut så. Helt jäkla underbart!

Förra veckan nämnde jag om hur det in i det sista var väldigt spänt/osäkert om jag skulle komma in i Zanzibar. Såhär var det: I alla böcker om Tanzania & Zanzibar plus om man söker på Google, måste man ha med sitt gula vaccin kort för att visa upp sitt bevis att man har tagit vaccination mot gula febern. Mitt gula vaccin kort ligger inte någonstans i mitt rum här i Tanzania, Afrika utan ligger någonstans i mitt rum i Stockholm, Sverige. Ja jag vet, hur kan man glömma det! Iallafall var det väldigt spänd stämning i bilen påväg mot flygplatsen och ännu mer spänning i flygplanet mot Zanzibar. Både jag och mamma var minst sagt oroliga in i det sista hur vi skulle försöka lösa problemet. Jag bad mina kära morföräldrar åka till vår lägenhet för att rota igenom mitt rum efter mitt gula vaccin kort. Vilka fantastiska morföräldrar man har som hela tiden, oavsett ställer upp. Tack! Och ber en än gång ursäkt för besväret!😄 Det visade sig till min och mammas glädje att ingen på flygplatsen brydde sig om man hade med sig sitt gula vaccin kort. Tack och lov!

På flygplatsen möttes vi har en extrem värme som även har hållit i sig till större delen av veckan.
Vi har solat, vi har bränt oss, vi har gått långa sandpromenader, vi har hängt i hängmattan, vi har legat i det varma havet i timmar, vi har ätit lunch/middag på fantastiska strand restauranger med utsikt över indiska oceanen, vi har matat sköldpaddor
men bäst av allt har jag fått umgås och upplevt allt detta med världens bästa mamma!❤️

Idag åker vi in till Stone town för att bo där en natt innan jag och mamma skiljs åt. Vi avslutar vår fantastiska resa med en förhoppningsvis magisk sista kväll i solnedgången på takterrassen på en av Stone towns mera exklusiva restaurang.
Dessa två veckor har verkligen gått föör fort men dem har varit helt magiska och jag tror min kära mor kan intyga på det! Tråkigt att vi ska skiljas åt ännu en gång men som mamma sa: "Nästa gång vi ses är det för evigt"😄

Puss & Kraam!!


Likes

Comments

Att få se min kära mor och få krama om henne efter så lång tid var helt underbart! Blev lite känslomässigt, men bara glädje tårar😊
För mig har det även verkligen varit rena rama lyxen (med tanke på hur jag bott de senaste månaderna). Att få duscha i rinnande, varmt vatten, sova i en stor, skön säng samt att få se sig själv i en spegel var ju helt underbart!

Man får verkligen nypa sig själv i armen för att förstå att det är jag själv som har tagit dessa bilder och sett alla dessa fantastiska djur samt
den otroliga naturen med egna ögon!
Vi har verkligen haft en helt fantastisk safari vecka! Både jag och mamma är helt amazed över allt vi har fått uppleva dessa dagar. Detta är något man verkligen måste göra (om man får möjligheten) innan man dör. Trodde aldrig att jag skulle få se ett lejon på bara tre meter avstånd, eller en leopard på två meters avstånd eller få se giraffer och elefant flock på så nära att det känns som att om man bara sträcker ut handen så kan man nästan röra dem, eller åka rakt igenom migrationen av zebror & wildbeest. Det är verkligen svårt att förklara alla intryck man har fått uppleva men det har verkligen varit en upplevelse som man kommer minnas hela livet!

Efter safarin sov vi över på barnhemmet två nätter. Barnen blev helt överlyckliga, såklart...
Det kommer vara svårt för dem där hemma att förstå miljön, stämningen och känslan på barnhemmet om man inte varit där och sett det med egna ögon. Därför är det verkligen skönt att både min mamma och syster kommer att få se vart jag har bott de senaste månaderna och få mer förståelse i hur de har varit för mig att bo där med alla dessa barn.

Som sagt så har jag haft helt underbara dagar med min kära mor på vår safari vecka & nu befinner vi oss på Zanzibar, heeeelt underbart!
Kommer uppdatera mer om vår vecka här på Zanzibar senare men som en cliff hanger så var det väldigt spänt in i det sista om jag skulle få komma in till Zanzibar, mer om det nästa vecka! Ni får en liten sneak peek på vår första lunch utsikt.

Puss & Kram från varma Zanzibar☀️

Likes

Comments

Kvinnan på bilden heter mamma Godhi och är troligen en av dem starkaste kvinnorna jag lärt känna. Varje dag är hon här med barnen, hon lagar mat, ser till att barnen blir mätta, ser till att barnen mår bra, tvättar deras kläder, hon ser helt enkelt efter dessa 16 barn 365 dagar om året och tar hand om dem som att det vore hennes egna (vilket det på sätt och vis har blivit under åren). Jag beundrar verkligen henne, att hon lever den vardagen hon lever och gör det med sån styrka! Det är verkligen synd att hon inte uppmärksammas mer av Econef, då det verkligen är hon som har ett sådant enormt viktigt och tungt last att bära i detta projekt. Dessutom gör hon det med ett sådant lugn & styrka i kroppen som är beundransvärt! Go, mamma Godhi!


Som jag nämnde i det förra inlägget så är nyår inget man direkt firar här mer än går till kyrkan på nyårsdagen. Men kände att jag måste göra något för barnen. Tanken var att vi skulle ha lite film mys men pga att elen kommer och går hela tiden och ingen av datorerna var laddade så gick inte det. Däremot var min iPad fulladdad...
Så där satt vi alla under stjärnhimmel, hopträngda framför den lilla skärmen och tittade på Frozen samt knaprade på glutenfria pepparkakor (som mamma skickat med) för att fira in det nya året. Minst sagt ett annorlunda men mysigt nyår. Barnen uppskattade det väldigt mycket och det var det viktigaste.😊
Caroline sov över på det nya centret med två av barnen över nyår samt helgen, vilket var rätt skönt då barnen kunde slappna av lite mer. Det är verkligen stor skillnad på att vara med barnen själv och/eller när Caroline är med!

Både jag och barnen trodde att skolan skulle börja denna vecka, men vi hade fel! Tydligen börjar den inte förens nästa vecka. Personligen tycker jag att loven dem har är lite för långa med tanke på att deras möjligheter att hitta på saker är extremt begränsade. Jaja...
Veckan har varit en väldig mix av många intensiva dagar samt extremt lugna dagar. Eller lugna och lugna...
Härom dagen gick jag iallafall på en liten upptäcksfärd med ett av barnen för att kolla in "the village". Var faktiskt riktigt skönt att få lite egen tid med ett av barnen samt lite kul då promenaden slutade med att vi fick hjälpa en man som hade tappat en säck med ananas från sin motorcykel. Vi fick även en ananas av honom som tack för hjälpen! Tackar aldrig nej till gratis frukt!

Man har verkligen fått en nära relation till varje barn och det känns skönt att dem känner att dem kan komma till mig när som helst och prata eller vad dem nu vill. Samtidigt är det en svår balans för mig att inte ta på/åt mig för mycket, så därför längtar man lite tills på söndag. För vet ni vad som händer på söndag?! Min kära mor kommer hit! ❤️ Ska bli helt underbart att främst bara få träffa och krama om min kära mor men jag ska också erkänna att det ska bli skönt att få en paus i min vardag här. Trots att barnen tycker det ska bli jätte tråkigt att jag ska åka iväg några dagar så tror jag att för min egen skull är det välbehövligt med en paus för att jag ska kunna samla mer energi och kraft till min resterande tid här borta.

Vet inte riktigt hur mitt tillgång till internet kommer vara framöver så ni får helt enkelt hålla utkik efter nästa inlägg!
Nästa gång vi hörs har jag antingen precis kommit hem från en safari tur eller så sitter jag på en solstol på Zanzibar, med mina kära mor!

Ha det gött så länge!😘

Likes

Comments

Och god fortsättning på det nya året!

Idag är det ju faktiskt inte bara nyårsafton utan idag är det en väldigt speciell dag eftersom den mest otroliga, underbara, fantastiska, världens bästa, mamma fyller år! Hoppas verkligen du har en riktigt bra dag trots att jag inte är hemma;) men litar på att mina syskon firar dig väl. Tänker på dig extra mycket idag & du vet att jag älskar dig något enormt samt hur mycket du betyder för mig och många fler därtill❤️


Iallafall...för er som är intresserade av hur julfirande var här borta så kommer det nu.
I fredags (25/12) var det som sagt julfirande här borta. Dagen började med kyrkan, vilket både kändes & var en evighet. Tror vi satt där i två timmar. Den härliga kören var dock där så det var någorlunda uthärdligt. För att sammanfatta så bestod resten av dagen av att äta mycket mat, leka ännu mera och framförallt extremt mycket sång & dans. Barnen är helt fantastiska dansare, önskar att jag också rörde mig som dem! Iallafall var vi alla helt slut när dagen började gå mot sitt slut så vi alla sov "like a baby" (som Caroline brukar säga;)

I lördags (26/12) var det barbecue på det nya barnhemmet. Det var en extremt härlig och fantastisk känsla att få se barnens leenden när vi spelade basket tillsammans. Känns verkligen otroligt härligt att få ge detta till barnen & få se deras glädje.
Charlotte (som jag träffade i Sverige innan jag åkte) samt bekanta till henne kom även till sighten för att träffa/umgås med barnen. Blev en dag med mycket skratt & lek med barnen och en trevlig & lugn pratstund med de vuxna. Fick mycket beröm/kommentarer av de vuxna om hur bra jag var/lekte med barnen, vilket alltid är kul att höra!
Nästan så fort man skulle gå bort och vila sig tillsammans med de vuxna hörde man hela tiden: "Louisa, come!" Men jag tycker att det känns skönt att jag är så uppskattad av barnen & att få höra det av andra😊

Julen var helt klart annorlunda från den jag är van vid. Tror däremot att det var nyttigt att fira jul hemifrån. Jag kommer helt klart uppskatta julen och alla våra traditioner ännu mera än vad jag gjort tidigare. Jag till och med saknade julottan fast jag bara följt med max två gånger, men ångrar att jag inte följt med flera gånger. Så nästa jul, mormor & morfar, lovar jag att följa med!

I måndags följde jag med in till Arusha för att hämta upp paket från min kära mor och far. Blev ju lite känslomässigt när man öppnade paketen och läste de fina korten. Tack för allt innehåll, det var väldigt välbehövligt! Nu har jag mer än tillräckligt!
Vilken tur man har att ha så fina föräldrar som skickar paket ändå från Sverige, helt otroligt!❤️
Vi åkte även till en annan supermarket (lite mer för turister) och där hittade vi glutenfria produkter! När jag sa att det inte behövdes (då jag gissade att min kära mor plus far hade skickat med det) pekade Caroline på mitt bröst och sa: "Yes you need it, I am starting to see your bones." (Inte sant), men har märkt att ibland oavsett om man vill ha det eller inte är det enklare att bara säga ja.😄

Förra veckan kom Caroline även hem med en ny lite unge. Så gullig men väldigt blyg, såklart. Hans mamma är handikappad och har suttit i rullstol hela sitt liv. En dag bestämde sig någon för att göra så att hon skulle lida ännu mera. Vissa män är verkligen så jäkla vidriga! Ebeneza (ungens namn) börjar sakta men säkert känna sig en i gänget & har nu bytt ut tårarna till skratt stunder.

Nyår är inget man riktigt firar här plus att jag, "surprise", var halvt sängliggande igår samt mår lite sisådär idag men var ju tvungen att hitta internet och önska alla gott nytt år där hemma! Tur att mina föräldrar skickade ner lite sötsaker, då ris + böngryta är inget magen direkt jublar över när man är magsjuk. Men imorgon är jag troligen på benen igen!
På onsdag börjar barnen i skolan igen! Tror både barnen + jag (mest jag) tycker det ska bli skönt att skolan börjar igen och få in lite rutiner. Dessutom slipper jag vara ensam om att underhålla barnen hela dagarna.

Bjuder på en liten bildbomb!

Hoppas alla har en riktigt bra nyårskväll & en bra start på det nya året!😘

Likes

Comments

God Jul alla där hemma! Helt otroligt att det är julafton! Har knappt haft en tanke på att det faktiskt är jul (tur det). Här firar man som i de allra flesta länder den 25 december så imorgon blir det julfirande för oss här borta!

Tyvärr har det nästan blivit en vana att ha ont i magen här borta. Väldigt konstigt eftersom jag är så noga jag kan vara med maten men antar att jag har känslig mage. I måndags var jag alltså sängliggande. Vet att några av er där hemma är oroliga att jag håller på och försvinna här borta men ni behöver inte vara oroliga!😘
Magkrampen gick tack och lov över rätt snabbt. Så i början av veckan åkte jag till det nya barncentret för att kolla så att målaren till basketplanen gör allt korrekt (eller snarare så att han följer mina instruktioner på hur jag vill ha det). Måste säga att det blev riktigt bra!

Igår samt idag bakade jag & alla barnen kanelbullar. Var tvungen att dela in dem i två grupper, annars blir det kaos.😄 Igår hade vi lite otur då elen gick precis när vi skulle stoppa in bullarna i ugnen. Men, men det var iallafall väldigt uppskattat, såklart. Jag menar vilka barn gillar inte kanelbullar!

På lördag är det barbecue. Så då ska vi allihopa åka till det nya barncentret för att leka på den nya "playing arean", äta gott samt möta upp andra svenskar som jobbar med Econef (hemma i Sverige) som är i Tanzania på besök.


Min relation till barnen blir bara starkare och starkare för varje dag som går. Låter kanske lite klyschigt men för mig har de blivit som mina extra syskon. För dem är jag deras extra stora syster och det bästa jag kan göra är ge dem så mycket kärlek & respekt jag kan samt visa att jag finns där för alla och ser varje barn för sig och inte som en hel grupp. Varje kväll går jag och kramar om & säger godnatt till alla barnen. Brukar oftast ta sin tid vilket det gärna får göra med tanke på all den kärlek man får. Härom kvällen gav några av barnen en lapp och sa att jag skulle läsa den innan jag gick och la mig. Den kvällen gick jag och la mig med en tår i ögat & ett stort leende på läpparna. Det värmer verkligen mitt hjärta att få deras kärlek & att dem vet att jag finns här. Det hände en grej i veckan som har fått mig att må lite dåligt men har också stärkt mitt band till barnen plus gett mig mer kraft att verkligen vara där för barnen. Dem behöver mig mer än någon annan just nu.


Nu ska jag avsluta detta inlägg & äntligen få Skypea med min kära familj! Kommer troligen sakna julen där hemma lite extra när jag ser allas ansikten & alla våra härliga traditioner. Det är som Erik Hassle sjunger: "You don't know what you got til you missing it a lot".

Vi hörs nästa vecka så får ni läsa om hur julen firades här borta i Tanzania.
Ha nu en riktig god jul alla ni där hemma! ❤️

Likes

Comments

Julen börjar närma sig med stormsteg! Jag och Caroline försöker planera så gott det går en så bra jul som möjligt för barnen men brist på både pengar & tillgänglighet till saker gör det svårare (försöker bidra i den mån det går). Iallafall så hade jag tänkt att jag måste ju baka något med barnen. Ingen jul utan julbak! Frågade barnen om de var något speciellt dem ville baka till jul, svaret blev tro det eller ej, kanelbullar. Så nu sitter jag och kollar recept på kanelbullar. Får se hur det går att baka det här med tanke på att elen kommer och går hela tiden, samt luften är lite annorlunda här. Tror dock de kommer äta bullarna oavsett om de blir lyckade eller inte.😄

I lördags åkte några killarna med Caroline till nya bygget för lite arbete medan jag och tjejerna stannade hemma för att stor städa. Tillbaka till urtiden.. iallafall så var det välbehövligt med en storstädning, tror inte att någon har städat under min säng sen Moa (tidigare volontär) bodde där för ett år sedan.


Varje kväll kommer vi alltid in på väldigt intressanta samtalsämnen. Man får höra berättelser och får saker och ting förklarat för sig om landet & dess problem och mycket mer därtill. Mycket intressant plus lärorikt.
Härom kvällen pratade vi om hur långt ett problem måste gå utan att man sätter stopp för det, som senare förde oss vidare på när man ska ta vid problemet och sätta någon slags regel samt hur hårt dragen ska/kan regel vara? Väldigt annorlunda men intressant samtalsämne som förde oss in på en minst sagt intressant berättelse. Caroline berättade då om hur mycket liv och tokigheter det var runt området förut pga att folk drack sig fulla och störde omgivning. För att lösa problemet satte de en regel för stammen. Om man blir tagen av att vara väldigt onykter och störa ens omgivning får man 70 pisk slag som straff! Berättelsen avslutas med att Caroline säger: "It may seem harsh but the streets are quiet".
Ja, vad ska man säga....dem tar lite andra åtgärder åt problemen här. (Eller så bor jag med en crazy person)


Denna vecka har det varit fullt upp. Caroline har bott på det nya bygget då ingen svensk volontär är där för närvarande och barnens mamma har mått lite sisådär så fick hoppa in och hjälpa till med att laga mat för barnen, tvätta m.m. Inte för att jag inte har hjälpt till innan men nu fick jag göra allt själv (med hjälp av barnen såklart). Mat menyn är inte så svår att memorera så lärde mig rätt snabbt.

I tisdags var jag förbi nya centret för att se hur bygget går för "the playing area". Jätte kul att se förändringen på bara en vecka. Nu är dem helt klara med själva grunden för basketplanen, nu gäller det bara att sätta dit korgarna. Blev nästan lite tårögd när några av killarna låtsas spelade basket med ett stort leende på läpparna. Känns fantastiskt att få bidragit med detta och se processen från början till slut. På lördag ska jag tillbaka för att prata med killen som ska sätta upp korgarna + måla linjerna på planen.

Man vill ju göra så mycket mer till barnen. Spola tillbaka tiden & ge dem alla leksaker man hade när man var liten till exempel. Man kan dock inte göra allt även om man vill. Igår kväll hade jag en jätte mysig pratstund med några av barnen. Dock berättade de även grejer som jag inte ens vill ta upp. Kan säga så mycket som att jag gick och la mig med en stor klump i magen. Får se hur jag ska ta tag i det problemet. Lovade dock barnen att inte säga något.

Iallafall om det är någon som har leksaker som bara ligger där uppe på vinden eller i källaren så hör gärna av er!
Högt önskemål bland flickorna är dockor men alla sorters leksaker är välkomna!😊


Ska även passa på att tacka alla som är trogna läsare och följer mig i mitt äventyr här borta. Det uppskattas jätte mycket när man får kommentarer & härlig feedback samt höra om hur ni mår där hemma!

Puss & Kram på er alla trogna läsare där hemma!

Likes

Comments

Trots att det har gått lite mer än en månad nu så verkar min mage fortfarande inte riktigt ha vant sig vid all mat här. I helgen mådde jag riktigt dåligt. Blandning mellan alla slags magkramp man kan ha plus att det var riktigt varmt. Är extremt trött på att må dåligt här, men vet oftast vad det beror på så får bara undvika att äta vissa saker. Kommer troligen vara vegetarian de månaderna jag är här.

Iallafall trots att magen gör lite uppror ibland så har jag denna vecka tillbringat mycket tid på det nya centret då det ska börja byggas på the "playing area" denna vecka. Ibland har vissa av barnen fått följa med då de tycker det är tråkigt att vara hemma om de inte har mig där. Vilket man blir väldigt glad över, när man känner sig saknad & uppskattad av barnen, (inte för att jag inte känner så hemma!) men ni fattar.☺️

Eftersom jag var sängliggande nästan hela helgen så har jag även tagit igen mycket lektid med barnen. Har konstigt nog blivit mycket utlärning av svenska midsommar sånger! (därav rubriken) Dock är det ju deras sommar här nu, men kanske är dags att börja öva julsånger istället, haha. Brukar bli mycket skratt från både barnen och mig när jag försöker lära ut svenska klassiker.

Har fått frågan från vissa där hemma om det inte går att fixa så att jag har wi-fi på mobilen även när jag är hemma på barnhemmet. Svaret är: Ja, det går absolut att fixa. Men jag har valt att inte göra det av den enkla anledningen att jag vill ta distans från den"sociala media världen" där
hemma eller vad man ska kalla det.. Det är inte för att jag inte vill prata med alla er där hemma varje dag, men jag tror ifall jag skulle göra det så skulle jag inte kunna vara här 100 % med barnen utan att längta hem lite.
Så där har ni svaret på den frågan😊

Nu har man börjat få sina vardags rutiner här borta vilket är skönt & jag måste säga att på något sätt tycker jag om att få leva/uppleva den väldigt enkla vardagen här. Vill man duscha i varmvatten får man koka vatten först, ska man tvätta kläder får man tvätta i handfatet med handtvättmedel + speciell tvätt tvål, ska man vässa pennor gör man det med kniv, ska man laga mat åt barnen är det över eld, ja ni fattar.

Tävlingarna jag startade mellan barnen förra veckan fortsätter även denna vecka. De är alltid lika förväntansfulla på vad nästa tävling är. Höll på att dö av skratt igår när vi hade dans-battle! Tror vi alla hade magkramp efteråt pga att vi skrattade så mycket.😂


Blir alltid lika förvånad över att det faktiskt är december! Känns såå långt bort här i värmen! Jag tror ju att det är sommar även i Sverige nu och att jag kommer komma hem till vintern, extremt förvirrande😄

Ta hand om er där hemma!
Puuss & Kraam❤️

Likes

Comments