De oskyldiga barnen

Idag när jag och mamma va och handlade såg jag ett barn som hade grovt ifyllda ögonbryn. Vad i hel*ete?? Sen när blev ett barn ett offer för kosmetikmarkanden.
Jag tror inte ens det här barnet va i åldern för att kunna tala, så det är alltså föräldrarna i detta fall som av någon orsak vill sminka sitt barn för att barnet ska passa in i någon slags norm.
Vad handlar det om? Att man ska ha ett framgångsrikt liv och få perfekta barn? Söta, små perfekta barn?
Jag säger inte att det är fel att klä upp sina barn då och då. Men att man bryr sig så intensivt om hur ens barn ska se ut är inte friskt.

Jag har även sommarjobbat på ett dagis där barnen (5-åringar) springer runt i toppar (sådana Bh:ar av tyg) De är långt ifrån sin pubertet och vad har de att dölja? Två små bröstvårtor.
Jag ser perspektivet där vi pratar om pedofili. Men vi skyddar inte våra barn genom att sexualisera demn redan som unga. Att redan få tjejer och tänka på att dölja sina bröstvårtor.
Låt barnen få vara barn och leva i ett könsneutralt tillstånd i sina tidiga år. Att de inte inte ska behöva bry sig om sitt utseende. Om en förälder ständigt berömmer sitt barn för hens utseende kan barnet uppleva att hen inte är tillräcklig utan sitt utseende.

Att inte redan som 5-åring bli placerad i en viss norm vilket ger konsekvenser i senare ålder. Då det kan bli svårt att förstå vem man egentligen är och vad man vill med sig själv, självkänslan utsätts för en störning m.m.


Gillar

Kommentarer