Header

Passet igår gick väl sådär. Det var fortfarande rätt varmt trots att jag red vid kl.20 igår. Gick varken bra eller dåligt utan fick några bra bitar och några mindre bra bitar. Försöker få loss hennes vänstersida som sitter rätt fast för tillfället när det kommer till dressyren. Är mycket att jobba på. Inte i hästen hon själv för hon är klockren men att just bli riden dressyr såpass seriöst som vi gör nu är hon inte van vid så är dumt att dra ner sig själv om det inte går så bra. Vi är fortfarande i ett väldigt tidigt stadie och hon går så bra för att vara så tidigt.

Provade även lite fattningar som vi haft problem med. Fattningen i vänster varv går faktiskt riktigt bra medan i höger inte går alls. Så planen där får bli att rida ut och träna på den. Fattning efter fattning och bygga upp dressyrmuskler.


Vi avslutade rätt så snabbt då det som sagt var varmt och både Mo och jag blev trötta rätt fort. Klockan vart väl runt 21 när vi red ner till sommarhagen igen och avslutade med en lösgörande galopp för att sträcka ut lite.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I intend to write this in English to reach out to as many people as possible.

Many hours of my week consists of checking on all the wonderful horse videos people around the world are uploading. This is my major source of inspiration, I love all of these videos. To see how people are struggling with problems and to see them get through makes me fight even more.


The user who touches me most is sabethxshagall and her Shagall. If you see all she has been through you understand how much this girl struggling with a horse most people certainly had given up on long ago. But even so, they certainly one of the best on youtube. Her audios are absolutely gorgeous and gets every video right every time and if there is a new video it's this one I look at before every one elses.

She shows that you should not give up on the horse that fights the most. Because if you get through you will to 100% get a wonderful friend and partner.

You should check out her videos, that's what I do when I feel that I lost my way.

Likes

Comments

Har inte varit inne här på ett tag nu. Mycket har hänt det senaste och har helt enkelt inte funnits ork till att skriva ut allt. Den 28 Maj fick jag ta det tunga beslutet att min vackraste vän fick somna in. Hennes snedheter hon hade gjorde det inte lätt att komma någonstans och hon blev halt av att bara gå i hagen.. Så tog beslutet att hon fick somna in, då vet jag vart jag har henne och hon kan inte lida.

Tvistur fick även komma tillbaka till fd ägaren då jag helt enkelt inte orkade med egen häst just då.. Orkade inte med att vara den som fick ta alla beslut för ett liv.

För det är ju det vi som hästägare gör. Vi har deras liv i våra händer till 100%. Dom har inget att säga till om egentligen. Självklart lyssnar väl till större delen av alla hästfolk på sin häst men finns ju dom som inte gör.. Men jag orkade inte med det i detta nu..


Likes

Comments

Jag läser ofta diskussioner om att täcka hästen och att raka hästen. Folk blir hysteriska vid många tillfällen. Väldigt onödigt.. Utan någon som helst bakgrund till ägarens beslut halshugger oftast (inte alltid, men oftast) dom som släpper ut sina hästar utan täcke personer som täcker sina hästar. Jag hade blivit avrättad flera gånger om ifall jag skulle skriva ut att mitt fullblod fortfarande går med 200 g täcke vid regn i flera av dessa grupperna där allvetare finns. Men vad folk aldrig kan veta i förväg är bakgrunden till beslutet att hon ska gå med täcke vid regn, alla som har sunt förnuft och jag är till 99% säker på att allt normalt hästfolk vill sina hästar det allra bästa.

Min anledning är att Mel har brutit sitt bäcken när hon var yngre och är nu väldigt känslig i bakkärran för kyla om hon är blöt. Även så jobbar vi allt vi kan med hennes vikt och då ska hon slippa stå och lägga en massa energi på att hålla uppe värmen för jag vill att hon ska kunna lägga den på att komma upp i vikt istället.
Hade jag som sagt bara skrivit att jag täcker min häst med 200 g täcke fortfarande utan att behöva skriva ut hela bakgrunden så hade jag troligen fått höra både ett och annat..

Sen vet jag ju att Mel älskar att gå utan täcke och hon får göra det så ofta hon kan. Hade jag inte behövt täcka hade jag inte gjort det. Jag kan ta en smutsig häst för att hon ska vara glad.

Även klippa har jag funderat på. Det är ju varmt nu och jag har en mammut till islandshäst. Är det på något sätt snäll hästhantering att låta honom gå med hans extrema vinterpäls nu när det är uppe i hela 22 grader här i Göteborg. Vi har skrittat ut i skogen utan några som helst krav klockan 20:00 och ändå har han varit svettig när vi kommit hem igen. Han jobbade ju inte på hela vintern och satte en jätte päls. Att häststackarn ska behöva gå med den för att det ska vara så naturligt som möjligt och att sommarpälsen kan bli ful är rätt dåliga argument enligt mig..


Likes

Comments

Igår satt jag mest bara hemma fram tills vid halv 4 då jag var och kollade på box. Stallet vi står i nu ska ju säljas och framtiden är oklar om vi får stå kvar efter sommaren vilket är väldigt tråkigt då det är ett mysigt stall!
Men inte mycket att göra när framtiden är osäker, måste ju ha stallplats.. Så vet ni något bra stall i Göteborg, gärna runt lerum/partille som har två boxar lediga så kommentera gärna!

Åkte till stallet vid 18-18;30 för att ta in mina två hästar då jag måste tvätta ur Mels hov på kvällen så hon inte står med massa blöt lera och blir ännu mjukare. Var egentligen det jag skulle göra i stallet idag men så har dom lektion i stallet på måndagar och onsdagar som jag får vara med på, antingen måndag eller onsdag beroende på hur många som är med på lektionen men så red jag i måndags men så frågade läraren om jag ville vara med och jag har lånat hennes sadel och ska prova och ett par viktringar för att hjälpa mig och Tvistur med tölten. Tänkte att det var lika bra att rida igår också ist för nästa vecka nu när jag ändå hade dom sakerna och låna.

Så på med alla saker på en väldigt smutsig Tvistur som stått ute i regnet och var härligt blöt. Började lite uppe på banan. Märkt att man måste verkligen mjuka upp honom extremt mycket så blir han jättefin men ja, han är ju omusklad och inte så mycket kondis så kan inte kräva så jättemycket än. Största prion är att han ska hålla sig lugn och inte stressa upp sig för mycket.

Efter lite framskrittning gick vi ner på ridbanan vi har nere vid ovalbanan. Tränade lite på öppnor i båda varven. Ena varvet gick bra men andra är han himla stel i och blir då bara uppstressad så beslöt mig för att lägga volter vid varje bokstav istället. Har ju lite dispens hur jag vill göra dom olika övningarna och ser hellre att han slappnar av och tar det lugnt än att försöka göra något han tycker är jobbigt och få till det än gång men får en stressad och irriterad häst på köpet.
Lite tölt fick vi tränat också. Våran tölt träning är just nu att bara börja tölta sen sakta av och göra om. Vilket funkar över förväntan på så kort tid.
Till min stora förtjusning får jag låna sadeln två veckor till och även viktringarna. Riktigt bra hjälp för oss. Om man ändå haft 12000 att hosta upp för en sadel..

Övre bilderna är från 11 Mars 2015 och nedre är från i ​12 April 2015.. Lilla hästen börjar slappna av! 

Likes

Comments