Header

Wow vilken kick man kan få av sina vänner. Att en helt vanlig måndag, klockan 12, höra dörrklockan ringa och veta att utanför väntar två vänner. Två vänner som har rest i 40 minuter för att bara umgås med mig. Det är så fantastiskt!

Blev en mysig lunch och ett avslut med lite fika. Så enkelt och inte alls särskilt svårt att planera. Det blir så tydligt bland mig och mina vänner att även om vi lever helt olika liv så har vi samma funderingar och tankar kring livet. Oavsett om man är singel, lever på andra sidan jorden i värmen eller är sambo så funderar vi alla över samma saker. Vad ska man göra för att göra karriär? Vad gör mig lycklig? Hur stressar jag mindre? Hur utnyttjar jag mina dagar så mycket jag bara kan? Och så fortsätter frågorna. Tankarna är blandade med driv, spänning och panik. Man är rätt ensam och förvirrad men förmodligen har det att göra med att vi har hela världen framför oss och vi har så många val att ta. Fantastiskt på ett sätt men fruktansvärt skrämmande.


Ge era närmsta vänner lite extra omtanke. Ses över en kopp te och umgås. Prata livets frågor och stötta varandra. Jag lovar att det ger guldkant på er och vännens dag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förr kunde jag bli tokig på mig själv när jag sov längre än 9 en ledig dag. Det var viktigt att använda hela den lediga lördagen. Ingen tid fick gå till spillo. I och med att tröttheten har börjat smyga sig på under senaste halvåret så har jag försökt tillåta mig själv att sova ut om jag behöver. Detta har resulterat i att jag ÄLSKAR SOVMORNAR på helgerna. Klart man ska kunna lyxa med att sova ut om man är trött. 

Desto mer jag har börjat tillåta mig själv att sova ut så har jag ändrat min åsikt helt. Att sova ut en lördag innebär allt annat än slöseri på tid, DET om något är att använda den tid man har och göra det som kropp och själ behöver.

Denna morgon sov jag ut, tillagade scones och drack en stor kopp kaffe. Snacka om att ha börjat lördagen på bästa sätt - kvalitetstid! 

Likes

Comments

Nu är det dags. Nu tar vi tag i det som kallas livet och gör det bästa utav det. Vi lever bara en gång och ska väl just därför leva det så bra vi bara kan?

Det är slöseri att må dåligt över småsaker. Att vara rädd för utmaningar som i slutändan ger oss kunskap och vishet. Att ligga vaken en hel natt av oro och ständigt känna oss otillräckliga. Detta behöver förmodligen fler än jag arbeta på. Jag sitter inte på alla svaren men med hjälp av denna plats kan vi tillsammans komma fram till bra lösningar och bra förslag. Vi ska peppa och lyfta varandra i olika situationer. Kanske kan vi även hjälpa varandra att förbereda oss för en oväntad händelse. För som vi vet är allt inte alltid bra och det behöver det inte heller vara men det viktiga är hur vi möter dessa motgångar och hur vi klarar av att handskas med dom.

Så med detta villa jag säga; Välkommen till mitt vardagsrum! Sätt dig bekvämt. Tänd ett ljus och ta en kopp te. Du är välkommen att bara ta del av det jag delar med mig av men om du känner att du bär på en fundering eller vill dela med dig av en upplevelse så hojta gärna. Jag vill att vi hjälper varandra och gör vardagen till det bättre!

Förutom att prata om tankar och funderingar kring livet så kommer jag även dela med mig av de verktyg och kunskaper jag får hos min psykolog där vi framförallt fokuserar på stresshantering. Ett av de viktigaste och mest aktuella ämnena just nu.

Ser framemot detta äventyr med er!


Likes

Comments