Hej, jag är ledsen för att jag inte har gjort några inlägg sedan halloween. x)

Vill ni veta vad som hänt då?
Jag har haft nationella prov i svenska denna vecka. I onsdags fick vi läsa en text i en timme sedan fick vi ett häfte på 20 frågor som var till texten. Inte ett dugg svårt..
Sen på fredagen hade vi det andra provet som skulle vara en lång text inpricip men provet hade läckt ut på internet dagen innan så vi fick läsa om en ny text och sedan göra den ursprungliga uppgiften.
Det var bara jobbigt att de läckte ut provet. Vårat arbeta kunde varit i onödan. "sigh".
Men man borde verkligen inte vara rädd för nationella proven. Jag fick sovmorgon båda dagarna och gå hem flera timmar tidigare än vad jag skulle gjort annars. Plus att de inte var svåra. Vi fick uppgifter av skolan för att träna inför det "riktiga" provet och jag säger dig detta. Övningsprovet var svårare.

Nian har varit både bra och dålig. Jag tycker att gå i själva nian är välidgt chill. Åttan var mycket värre. Nu försöker man inte att lära oss massor av saker mer att få upp våra betyg så vi kommer in på vårt önskade gymnasium.

Juste! Vi har inte pratat om gymnasium. Såhär går det till. Du får gå in på en hemsida, där kan du se vad dina betyg har för "värde" det som kallas meritpoäng. Detta är dem du söker in med. Sen får du välja vilka linjer du vill gå. Mitt förstahandsval var "Vård och Omsorg". När jag går där då är jag utbildad undersköterska när jag går ur gymnasiet. Men vi säger att jag inte kommer in där då har jag en chans att hamna på mitt andrahandsval. Som i mitt fall var "Estet". Som alla kallar det " Den kreativa linjen". Men om jag ångrar mitt val då kan jag välja om igen i maj. Sen under sommaren får jag veta vilket gymnasium jag kom in på.

Men det som varit jobbigast i nian är väll vännerna. I nian börjar alla komma på vem de är. Vad de tycker om, vilka de vill umgås med osv. I mitt fall blev det att min tjejgrupp splittrades. Vi hade vissa intressen som vi delade men vi hade olika personligheter, intressen och åsikter. Tillslut blev det bara för mycket olikheter fr att vi skulle kunna hålla ihop. Det kan sluta på olika sätt, i bråk eller att man är sams. Vi var ganska sams om att vi skulle splittras så det var väll okej. Trodde jag! XD
Nädå det var väll inte så farligt, bara att vissa inte kunde hålla mun och anklaga andra i efterhand. Jag ska inte skriva om det på internet för det vore inte så schysst mot dem. För då skulle de blir sårade och sedan sura och det orkar jag inte för tillfället.

Men när en kompisrelation brister då börjar en annan. Jag började vara mer med min pojkvän och hans bästa vän och med min killgrupp. De är jättesnälla allihop. Jag är en mycket lyckligare person nu. Så var inte rädda för förändring.

Jag har under dagarna i skolan börjat skriva ner mina tankar och jag har tänkt att börja lägga ut dem här på bloggen. De är dock några månader gamla. Jag har nog kanske 14 olika "inlägg" och jag ska försök att lägga upp ett varje dag. Men tänk på att detta är mina egna personliga tankar och ingen behöver hålla med eller prata om det. Jag kommer även att ändra namnen i mina "inlägg".

JUSTE! Hur många av er har slutat använda bh med bygel och börjat med bralette? Jag har börjat med det och ska här nästa vecka köpa på mig fler. Har ni några tips? Kommentera då gärna.

Tack för mig så hörs vi snart igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Halloween!

Hur firade du Halloween? Jag tillbringade kvällen med några av mina närmaste kompisar och min pojkvän. ;)
Vi åt nudlar, spelade olika spel, såg skräckfilm osv! Så sjukt kul!

Vi såg Scream 4, vilket är en film som jag såg när jag var yngre. Det är ingen såpn skräckis som smyger sig på en det är lixom en som det händer saker hela tiden. Typ PANG du dog någon, POFF nu är mördaren här.
Filmen är bra tycker jag men vi såg inte klart (jag hade ju sett den innan så jag visste ju slutet i vilket fall så.
Killarna åkte där ifrån och d"vad jag och två av mina bästisar kvar och sov över. Jag fick sova på en luftmaddras som under natten spottade ut sin luft i rummet så jag inprinsip låg på golvet när jag vaknade. Vi gick upp vid 8 för det var då tp alla hade vaknat och så tvingade vi upp flicka nummer 3 att hoppa upp.
Vi gick ut till min kompis stall och hjälpte henne att ta ut 5 hästar. Det var ganska lätt eftersom vi var 3 tjejer och alla hästar skulle till samma hage. :)
När vi går tillbaka mot hennes utehus står flicka 3 bonuspappa som skulle hämta henne. Vi hade inte äns hunnit äta frukost men hon fick ju såklart åka direkt. Jag och min kompis gick då in och åt nudlar till frukost och jag hjälpte henne att städa och så innan jag åkte vid halv tolv. Här är lite bilder från dagen iallafall!

Tack för mig <3


Likes

Comments

Hej!

Jag går i nian och jag har upptäckt att det inte alls var som jag trodde det skulle vara.
Vi kan ju börja med att jag trodde att det skulle vara sååå jobbigt. Läxor, prov, stress osv. Men jag är inte ett dugg stressad faktiskt. Det är ganska okej om jag får säga det själv. Jag har haft ledigt pga uppgifter, utflykter till UMO och snart Innovatum osv. Vi ska åka ut till företag osv. Detta är faktiskt ganska kul, det är mycket roligare än i 8:an.

Det jag inte visste var att mina tankar skulle snurra mer än Raggarbilarna på Liseberg, att dagarna flög iväg, att mina åsikter om saker skulle ändras och att vissa som varit mig som närmast inte skulle stå bredvid mig längre. Jag behöver ju inte gå in för mycket på det men jag har alltid varit i en "grupp" och denna "grupp" fick lite problem pga folk och val jag valde. Jag vill inte att folk ska må dåligt så jag har försökt lösa det men på något sätt så blir det aldrig helt rätt, förstår du vad jag menar? När jag löste ena problemet så kom ett nytt upp. Om vi ska säga att jag hade två problem så har jag bara ett kvar och en som kom långt ifrån mig på denna väg som jag går har nu väntat in mig och visat mig vägen och vi går tillsammans och försöker lösa det hela.

I allt detta som har hänt (Om man kan säga så) så har jag ju inte kunnat prata med vem som helst men jag har kunnat vända mig mot tre speciella personer, min pojkvän och mina två bästa vänner. Speciellt ena som hjälpte mig så oerhört mycket på vägen och jag kna inte vara mer tacksam för att hon hjälpt mig igenom denna och hjälpt mig tänka på det sätt jag än gång gjort.
Jag vet inte men jag blir väldigt deppig på vintern. Förmodligen för det är mörkt och så. Många har det så, så jag brukar inte tänka på det så ofta men kvällarna är som värst. Då kommer hon in, jag skriver till henne att jag tänkt på allt dåligt som hänt och jag är deppig och behöver stöd och hennes axel är altid där så jag kan stötta mig.
Det märkt nog tyvärr ganska tydligt när jag är deppig, följer man min instagram (nattanberg) eller min pinterest (Nathalie Bergquist) och där lägger jag ibland ut många citat och då kan man nog märka när jag är glad och eller ledsen.

Detta ska inte bli för långt men jag hade ingen aning om att jag skulle behöva göra så många personliga val inom vänkretsar osv nu i nian men det fick jag. Har du kanske ett tips hur jag kan lösa detta? Kommentera eller hör av dig till mig om du vill. Få tag på mig på instagram (Nattanberg)


Hejdå!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag tänkte dela med mig av lite bilder som jag och min goda vän fotade när för någon/några veckor sedan. Dock kommer jag bara dela med mig av dem där hon inte syns. Hoppas det är okej! :) Ni ser bilderna här nedanför.

Likes

Comments

Hejsan!

Jag har nu tagit upp min blogg igen, oj det var länge sedan. Jadå, vad har hänt? Det ska jag säga dig!

Jag går nu i 9:an, jag har en pojkvän sedan 9 månader tillbaka och jag älskar att fota mer än någonsin. Juste jag och mina vänner skapade en blogg också men jag kände nu att jag ville ta upp min gamla istället. Det var allt för mig i detta inlägget.

Vi ses snart igen!

Likes

Comments