Villeroy&bosch och Orrefors

God natt!


Jag började samla på Villeroy&Bosch New wave serien som jag tycker fortfarande jätte mycket om. Men jag vill inte plocka fram dom till en vanlig middag. Dom känns lite mer som fine dining, men Rörstrands känns som att man kan offra och käka köttbullar och makaroner på. Just nu har jag endast 6 stora mat tallrikar, 4 djupa, 4 assietter och 5 koppar av New wave så jag har lite kvar innan hela serien är komplett. Min mamma hade en fantastisk serie när vi bodde i Ryssland som fick följa med oss när vi flyttade till Sverige som är helt magisk, hon samlade på dom successivt och innan flytten blev den komplett. Ska ta en bild på den och visa. Nästa gång jag åker till henne. Så jag stressar inte med New wave serien utan jag tar det lite lugnt. För nån vecka sen så har jag snöat in mig på Rörstrands swedish grace. Vilken fantastisk serie. Jag köpte stora mat tallrikar 27 cm vita, djupa tallrikar 19 cm mörk gråa och vita assietter. Koppar kommer jag inte byta ut utan dom får vara från Villeroy&Bosch. Idag ska jag bläddra genom Rörstrands och se om dom har mindre djupa skålar, Henrik äter gröt ibland och vi har inga bra skålar till det.

Orrefors Intermezzo, har ni sett dessa fantastiska glas? Jag tror att jag blev kär på nytt. Som sagt, vi gillar cava och champagne här hemma och det är alltid trevligare att dricka ur finare glas. Vi har jätte fina Kosta Boda Line, som Henrik har ärvt från sin mormor. Dom är jätte fina men dom är första utgåvan och man är lite rädd om dom. Så jag beställde 6 st Intermezzo champagne glas. Bara köpa champagne som fattas inför flytten ;)

Vi dricker inte så himla mycket vin men eftersom vi tänkte vi ska bygga in vinkyl någonstans i köket så vill man nog ha lite vin glas. Och då kommer jag nog fortsätta med Orrefors intermezzo serien.

Jaha då är första av fem helger påbörjat. Känns rätt bra att vara här och hålla sig sysselsatt. Jag tycker att det är så otroligt givande att jobba här. Man lär sig något nytt varje dag! Nu är det bara 5 arbetspass kvar på dag/kvälls tid sen blir det endast natt. Jag gillar verkligen att jobba natt men det känns så skrämmande att gå över på natt här! Patienterna är sjukare, det är mer slangar och sladdar. Jag kan säga med handen på hjärtat att det är mest utmanande jobbet jag har någonsin haft. Nu har jag varit där sen augusti och jag känner att det kommer ta mig ett år innan jag kan säga att jag är inte ny längre.

Nu är det dags att faktiskt sova en stund. Imorgon ringer klockan 05.10.


God natt


Inte alla bilder är vackra, ibland smyger sanningen fram

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229