Header

Samtidigt som ett kapitel avslutas i livet, påbörjar en annan.

Fast det känns nästan jobbigt att påbörja ett nytt kapitel. Alla som nu är födda 00 är nu upptagna med gymnasieval och skola. Jo detsamma är för mig men jag har verkligen jätte svårt att lista skolorna. Jag vill typ gå i alla hehehe. Nej men alltså jag vill ha fotboll i gymnasiet, jag kommer läsa natur som är en självklar sak men skolan som jag har som förstahandsval nu är full tydligen av pajaser. Precis som i min klass idag nu i 9:an - 70% av dem iallafall. Alltså jag känner typ: fine om jag går i en pajas skola kommer jag få A nästan för lätt utan att på riktigt svettas med pennan. Men går jag i ett gymnasium med högre intagningspoäng känns det som om inte vem som helst kan komma in. Iallafall inte pajaser. Och då får ju man dåliga betyg eftersom de kräver mycket mycket mer. Det påtvingar ju en förbättring hos en. Jätte klyven fortfarande dock.

Såhär såg ordningen ut i början.

Solna Gymnasium.

Bromma Gymnasium.

Stockholms Idrottsgymnasium (Privatskola).

Atletica Gymnasium (Privatskola).

Internationella Engelska Gymnasium (Privatskola).

Bromma & Solna:

Det var så det såg ut i början efter alla öppna hus, men efter ansökan till NIU Fotboll som jag ej blev antagen till (de tog först in sina egna spelare i förstahand) så blev det lixom X på de första 2 gymnasierna. Dessutom så kändes det jätte konstigt att gå till Bromma, det var en miljö där de flesta var svin rika att de kommer med egna bilar, pratar om fest de ska dra till och var allmänt så himla finklädda. Jätte bra status men sen ska jag komma in i bilden, blatten ridandes på en get. Eller åkande på rostig sparkcykel. Hehe nej I'm good. 

Sthlm Idrottsgymnasium:

Stockholms Idrottsgymnasium är bara något jag hittade på tidningen, jag har inte personligen gått och sett skolan. Så jag tog bort det nu i omvalet.

IEG:

Internationella Engelska Gymnasiet har dock en amerikansk kultur. Eleverna adresserar sina lärare med Mr, Mrs och sånt. Alla hade skjortor och slips ink tjejer, och lixom massa fotton överallt när dem varit utomlands och vunnit massa mästerskap. Skolan är uppdelad i 4 våningar då varje våning bildar en grupp med elever. Då finns det "eventer" i skolan som dessa grupper tävlar emot, våning 1 emot våning 3, fast de heter ju inte "våning 1" osv utan de har namn på "their holdings". Det roliga är att all undervisning är på engelska. Det blir automatisk som första språk. Jätte najs, jag som vill sen plugga college i USA. Dock är det jätte svårt att komma in och att spela fotboll utanför studierna. Plus natur i en sådan skola. Hehe det är som att grilla sig själv levande. Men jag vet att det är värt det om man tittar långsiktigt.

Pappas syn på IEG:

Min pappa tror dock att jag ska bli mobbad av svenskar (blatte-logik) bara för att skolan är belägen i Södermalm, men han har tydligen inte slagit upp ordet "internationell" i ordboken, vad ska man göra. Man vill ju ha någon förebild att titta på, men nope. Nu när jag växer ser man på världen med unik syn - det är deras fel. De valde själva att inte studera, och att ursäkta sig är lätt, vem som helst kan göra det. Jag jobbade i marken lalala, fine du jobbade abow *applåderar*. Men sen när jag frågar släktingar i Turkiet så säger dom att han själv inte gick till skolan. Vad som är sant vet jag inte, men det släktingarna säger låter mer vettigt i mina öron. Whatever, hela familjen e samma skit och lika falska på sitt sätt.

Mammas syn på IEG:

Min mamma dock tänker helt tvärtom, när vi var i IEG (Internationella Engelska Gymnasiet) så var det som om hon såg gud. Hon var så himla fast i hur flytande eleverna och rektorn pratade, till och med utvecklingssamtalen skulle vara på engelska.

Hahaha asså jag fick en bild av att min pappa sitter med mig då rektorn pratar, medans jag garvar till döds av hur hans uttryck blir HAHAHA, nej men de kommer finnas tolk säkert.

Atletica

Som är nu i omvalet fortfarande är mitt förstahandsval så är jag ändå jätte osäker. Du får familjekänsla direkt när du kommer. Alltså Atletica är egentligen en kontorsbyggnad som man försökt göra till en skolan. Den är jätte liten, inga luftiga korridorer som i min skola men ändå ganska mysig, väggarna är av glas så man kan se utanför klassrummen, skåpen är ganska små. Jag kom in i Atleticas NIU fotboll och har plats i elitlaget. Skolan erbjuder även motivationsresa då man om man uppfyller god karaktär, närvaro, och har bra i betyg får åka till Nereja i Spanien för att ha allmänt kul, skolan betalar största delen av summan. Men som sagt så har skolan låg intagningspoäng vilket menas med att den är full av pajaser. Men det är inte skolans fel, alla A barn vill ju hellre ha Rudbeck och Blackeberg så resten får Atletica, St:eriks Gymnasium och andra gymnasier ta in. Om de höjer intagningspoängen är risken att ingen söker in, och skolan går i konkurs (privat gymnasium). Men aja över till mig. Pajas skola - lätt att få betyg och du lär dig hälften av det nördarna gör. Nörd skola - svårt att få E men du lär dig såå mycket!

Pappas syn på Atletica:

Min smarta pappa tänker på att det kommer kosta typ "intrångsavgift" eller vad de nu är varje gång jag åker till skolan för skolan är ju belägen i Stadshagen. Men aa nivet, jag ska få skjuts av pappa varje dag, för han har ju gjort det förut lixom *är ironisk*. Nja men han vill att jag ska satsa på "högre" klassade skolor.

Mammas syn på Atletica:

Asså min mamma vet hur mycket jag brinner för fotbollen men hon tittar mest långsiktig. Efter besöket i IEG har hon lixom slagit sig i lås med det gymnasiet. Hon rullar tummarna på att jag ska sluta med fotboll. Men neeej dröm vidare.

Klyven :(

Så egentligen så delar IEG och Atletica första plats idag. Jag har jätte svårt att bestämma mig :( och behöver hjälp med att väga dem två. Jag vill prova på som elev i Atletica för att ge det en chans, för där finns plats i elitlaget men jag har inte fått svar. Omvalet stänger 16 Maj 23:59 så om jag inte får svar vet inte jag vad jag gör. Jag kommer dock spela efter skoltid också så IEG kanske inte är så dumt iallafall. Men då kastar jag min plats hos elitlaget. Asså ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ! Vad ska jag ta :(

1./2. Atletica/IEG

3. Solna Gymnasium

4. Bromma Gymnasium

Med betygen finns de inga bekymmer på men själva valet av gymnasiet. No no no. Behöver råd från vuxen. Får face-tima med SYV i eftermiddan annars :D 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Jag hade ett sår, du blev mitt plåster.

Jag brukade skrapa såren förut, men nu har det läkt.

Jag tog dock inte av plåstret.

Tills du började hålla om för hårt, hårt så att fingret blev våt och fuktig som russin.

Jag tog bort plåstret, plåstret med det blodet som jag hade.

Förlåt, men jag älskar verkligen personen som gav mig såret.

Såret som idag är ett ärr för livet. Och i framtiden densamma blir din.

//Ronya

Likes

Comments


Nu har jag ÄNTLIGEN köpt alla tränings kläder förutom då väska, mössa, vantar och sådant. Det som nu fattas är initialer på långa över/under delen och en väska sen är det klart. Så ser min inköpslista ut iallafall.

Igår kunde inte jag sova, jag hade så mycket skit i hjärtat som bara kom ut, det blev för mycket drama och stress att bära. Så jag har inte sovit på alltså 24 tim, känner mig jätte trött och har lust att gå ut men ändå inte. Vädret kanske inte är det bästa som lockar en ut just nu.

Imon börjar skolan igen, perfekt tajming för en som har små ångest. Det kommer inte alls att bli kul, min bästa vän är bortrest och när hon kommer tillbaka så vill inte jag vara den första som är en barnrumpa och gnäller på livet. Hur attraktiv är negativitet lixom? Antar att jag kommer behöva någon slags energi-terapi. Undra om dans eller musik skulle hjälpa. Audition för Idol närmar sig också så det kanske kan vara till en fördel också.

Det låter som karma faktiskt, eller va säger ni :)

Likes

Comments

Jag talade nyss med mamma i telefon om 4 andra gymnasium som skulle kunna tänkas att gå på enligt mina intressen. Men när hon inte kunde komma på 2 av dem så berodde det på att hon 1, skulle på visning 2, att hon skulle flytta Så jag blev då jätte ledsen för hon inte inser hur långt bort hon flyttar ifrån mig. Jag kommer bara kunna träffa henne typ 1 gång på 2 veckor eftersom mitt schema är väldigt tajt. Hon ska iväg till Skärholmen för er som inte vet, så alla Skärholmare! Ta hand om min morsa! Jag vet helt ärligt inte hur jag känner mig, mest tomt lixom. Okej fine det är dags att stå på egna ben som snart 16 bast men det är jobbigt för jag har redan som barn inte vuxit upp med mamma, och att hon sen bara försvinner så långt bort. Alltså jag vet inte. Ahhh, bara hon visste hur mycket jag behövt henne i mitt liv.

Hursomhelst så tänkte jag istället sysselsätta mig istället för att sörja över någon som inte bryr sig ett skit om mig. Det är inte alls synd om mig själv, hon får dra vart fan hon vill. Jag kan klara mig ensam precis som jag gjort hela tiden.

Iallafall så ska jag nu käka, och ta och plugga lite, därefter läsa någon bok, det känns som om jag inte gjort det på ett tag. Jag är lite för ofta ute på sociala medier annars. Toodles! 

Likes

Comments

Det är rätt så mycket som kommer ske i år, jag känner det redan nu. Vi kan väll börja med imorgon dagen. Imorgon ska jag dra iväg till provträning mellan 10:00-11.30 i Skytteholms IP, jag vill nämligen kombinera naturvetenskapliga programmet med NIU, Nationellt idrotts utbildning (eller något sådant). Och som ni kanske redan förstått då så spelar jag fotboll och gymnasiet som då håller i det här är Solna Gymnasium. Men det gymnasiet är mitt andrahandsval. Mitt förstahandsval är egentligen Bromma Gymnasium men jag tvekar på att jag kommer in där, fast jag tänker söka iallafall för man vet ju aldrig. Samma linje gäller där, dock har jag inte fått svar om någon provträning för deras gymnasium. Tydligen så är det Bromma Pojkarna där som håller i NIU där, och i Solna är det AIK. Men som sagt inget är helt klart ännu, det beror på vart jag kommer in, men linjen är detsamma.Saken är att precis samma dag fast på eftermiddagen ska jag iväg till Bromma Gymnasiums öppet hus, så det är ganska tajt på tid. Som ni kan se på bilden ovan håller jag på med massa ledighets ansökan och skit så att jag ej får frånvaro de timmarna jag är borta, (hahah, nähhee)?.


Iallafall, igår hade jag träning, och var INTE taggad alls. Saken var att när vi kom så var hallen vi skulle ha upptagen av killar som hade innebandy match. Så vi trodde då att vi skulle ha då den lilla hallen, men där hade 02.orna träning. Jahaa? Vart skulle vi då ta vägen? Men det löste sig, vi fick helt enkelt vänta på att killarna fick sluta matchen och sen påbörja träningen. Vi gjorde ett Yo-yo test (med andra ord beep test), där jag endas lyckades att komma till nivå 7, jag vet. Inte bra, men jag blev jätte förvånad när jag såg 3 av tjejerna i vårt lag slå nivå 30. Ja, tro eller ej men det var rent sagt nivå 30. Vi gjorde nu som ni kanske förstår en annorlunda verision av beep testet, annars låter ju nivå 30 som omöjligt haha. Men dem är sjukt duktiga, jag är jätte stolta över dem. :DDet känns som om jag faktiskt ligger efter lite. Jag hör redan att de flesta har skaffat sommarjobb lite här och där, och här står jag som en fjolla och ba, ööhh jahhaa😰. Visst är ju inte det ett måste men det är en punkt i min nyårslista. Men jag får höra runt lite men jag är jäätte tveksam för i skolan håller vi på med teknik projekt med Knightec, vinnarna får Ipad's och 2 veckors jobb hos deras företag där man får 10 000 kr som lön. Men jag vill gärna vara försäkrad om att ha en plan B IFALL det inte går enligt plan A. Grejen är ifall plan A funkar, vad gör jag då med ett avtalad plan B? För man måste söka typ redan nu vad jag vet för att ha en god plats i arbetskön, och vem vill ju anställa en 15 bast blattetjej? Fine om jag var 16, men det är inte förrns Juli och då är jag ju bortrest. Som sagt så är det EN sak att kolla upp.

Dessutom så har jag ju typ en plan C också hahaha, gud vad nojjig jag ska vara. Men ni vet ju att jag nämnde idol 2016? Det är också en sak som jag TROR kan krocka med sommarjobbet/sommarlovets planer. Det är liksom massa rader med error i min hjörna nu. Men det ska nog lösa sig, det vet jag. Hursomhelst så måste jag dra, jag ska hämta upp ett SL kort innan klocka hinner bli för mycket. Adios för tillfälllet :D

Likes

Comments

Det är så himla halt ute och fotbollsplanen är förstenad, vilket suger för mig. Jag tog en morgonpromenad i morse efter jag hade typ småätit lite onyttigheter. Okej det är kanske inte det bästa man kan start med på morgonen. Ändasen det börjat bli kallt PÅ RIKTIGT så känns det som om jag vart en fånge hemma. Jag tog en runda omkring förorten, höger, vänster, vart som kan tänkas att gå runt.

Det finns tyväär inget att göra när folk sover typ till 13 och man inte kan vara ute utan att frysa ihjäl. Så vad ska man göra, jag fick dra hem helt enkelt.

Sedan vid frukostbordet satt jag och diskuterade om jag fick söka till Idol 2016 med min pappa. Nja, man kan säga såhär. Det var varken ett nej eller ett ja, han sa att det berodde på om jag sköter mig tills audition. Jag tolkar det då som ett ja för musik har vart min barndomsdröm. Så nu väntar jag bara nyheter om deras audition stopp, eller så spelar jag in ett klipp redan nu och skickar in det som audition. Jag tänker då göra båda men klippet får bli då när skolan öppnar igen. Dock fick jag redan innan jullovet ett erbjudande att arbeta i studio via kontakter som hade sett mig uppträda i skolan. Det hann inte jag ta upp men jag läste att man inte kan vara en "signad artist" om man ska söka till Idol. Men dock kan det vara en fördel att ha egna låtar inför Idol, alltså jag vet inte det är en sak jag måste tänka på och fråga runt om. Men inget är omöjligt.

Iallafall jag och min bästa vän Zainab har nuförtiden drogat på ett spel som heter Wordbrain. Detta spel bygger då på att bilda massa ord i en bokstavs soppa. Asså det är sjukt vad vi har kört hardcore på den. Dock var ju detta spel populär typ 2014-2015 men tro mig när man inte har något att göra och har sett alla sina serier, då F-A-N vad man spelar. Iallafall, min morsa ringde nyss, så jag ska dra dit nu efter disken. Vi sees!

 

Likes

Comments

Hej allihop, det har vart en ganska långtråkig dag idag. Jag har bara suttit och pluggat på geometri och skit eftersom vi ska typ starta terminen med ett jävla matteprov vi inte han med förra terminen. Men enligt studieschemat jag gjort så är allt klart för idag. Så jag tänkte snabbt dra iväg och köpa en pizza som belöning. Ingen vill ju kämpa för något om man inte blir belönad. :)

Förresten jag glömde säga att jag för första gången nu bloggar på denna bloggportal, den är ganska unik jämför med de tidigare portal jag bloggat hos men det ska nog gå bra. Jag lär mig ganska snabbt.

Hursomhelst var det nyår för bara några timmar sedan, har ni skrivit ner nyårslöften? Det har jag och jag har faktiskt börjat följa den. Men jag vet att jag kommer sitta nånstans i Februari och ba äsh vem bryr sig? Men jag ska göra så gott som jag kan. Fast jag kan gå in på det mer på det senare, nu gråter min kropp efter mat så jag ska dra.

Vi ses

Likes

Comments