Bästaste dagen på länge

Jag uppdaterade innan idag, eller rättare sagt igår. Det är ju nytt dygn nu, hihi!

Detta blir sista inlägget i min konfirmationsserie iallafall. Vad tiden gått fort. För två veckor sedan satte jag mig på bussen påväg till lägergården. Inte nog med att vara på läger. Jag har fått enormt många nya vänner, oförglömliga minnen, livslärdomar, starkare relationer, kristna värderingar och en massa annat på köpet!

Som sagt har dagen idag (eller igår) varit min konfirmationsdag. Jag konfirmerade mig alltså. Känns så sjukt att vi redan är där. Det kändes som typ igår jag var på upptakt med gruppen. Vad tiden gått fort!

Mitt senaste inlägg skrev jag påväg till kyrkan i förmiddags. Jag minns att jag var så nervös då. Tänk om något skulle gå fel!

Precis innan processionen in i kyrkan stod vi och pratade om ”worst case cenarios” ihop. Tänk om man skulle råka välta ett ljus och det skulle börja brinna eller om man skulle råka droppa nattvardsvin på kåpan. Vi hade många goda skratt innan. Mamma sa till mig efteråt att hon såg att vi nästan inte kunde hålla oss för skratt när vi gick in i kyrkan.

Hela konfirmationsgudstjänsten gick bra. Det blev någon liten miss, men vad gör det? Alla var glada och nöjda. Min faster var även min fadder i kyrkan. Hon var med vid handpåläggningen framme vid altaret. Jag tror att hon tyckte att det var ganska kul och speciellt. Hon verkade så glädjefylld resten av kvällen!

När gudstjänsten var slut gick vi ut utanför kyrkan och tog foton tillsammans. Jag och K tog en hel del foton ihop. Jag och lillebror tog också en del foton. Mamma hade packat med systemkameran. Vi fick riktigt bra upplösning på bilderna med andra ord. Älskar bilderna tagna med systemkameran. Blir något helt annat att redigera i sen!

Vi tog förstås väldigt mycket bilder. Den bilden ovan var den enda jag kände att jag kunde och ville lägga ut här på bloggen. Nummer ett för att jag fortfarande inte vill eller känner mig redo för att vara helt öppen men just mig här på bloggen. Nummer två att jag inte egentligen har någons medgivande av att få lägga ut bilder på dessa personerna. Därav vill jag inte ha bilder där man kunde se eller kunde identifiera personen på bilden. Mitt mål när jag lägger ut bilder här på bloggen är snarare att det ska bli stämningsfullt och passande till just det inlägget jag skriver. Kanske lite ”of topic” men aja!

När vi var klara med bilderna åkte vi hemåt. Gästerna skulle inte komma förren klockan 4 så vi fixade lite fram tills dess. Jag förde över bilderna från systemkameran till min dator, till min iPad för att redigera, till min mobil. Jag hann redigera en del av bilderna. Älskar verkligen #vsco när jag redigerar bilder. Är absolut inte särskilt bra på det men det är så kul att bara få prova sig fram!

(Till vänster är före, till höger är efter)

Gästerna började droppa in redan runt klockan 2. De ville ju garantera en sittplats inför Sveriges match mot England. Jag fortsatte förbereda lite inför att resten av gästerna skulle komma!

Vet inte riktigt var jag ska börja när jag berättar om kvällen. Det hände så sjukt mycket och roliga saker. Ett bra ord som kan sammanfatta kvällen är nog FANTASTISK.

Kvällen var verkligen så fantastisk den bara kunde bli. Vi blev en hel del barn/ ungdomar ikväll så jaaa! Det fanns alltid någon att hänga med. Det blev en liten konstellation av mig, S, Ella och M. Vi har haft så sjukt kul ikväll. Vi var äldst av de ”som hittade på saker”. Det var några andra ännu äldre ungdomar (eller är de vuxna kanske) som var med på festen. De satt väl dock mest och pratade med andra folk vid bordet. Vi fyra hade jättekul ihop iallafall!

Vi fick köttbuffe med olika tillbehör till middag. Allt var bara såå coolt och fräckt. Vi hade fixat en sån kyl som nästan liknar en tunna. Den hade vi fyllt med läsk och dricka. Alla gick och tog vad de ville ha. Det nämndes bara så bra, kul och lyxigt. Det blev en fantastiskt lyckad kväll!

Efter middagen stack de andra barnen ut en runda. Jag och de andra tjejerna stannade kvar och tog ett bad. Det var lugnare i poolen när det vara var vi än när de hoppade vomben och hade vattenkrig, hihi! Vi passade på helt enkelt ;)

Efter badet stack vi ut en runda i byn. Vi typ bara gick och pratade. Kändes så bra att denna konstellationen fungerar så bra som den gjort fastän det skilde 1,5 år på vissa av oss. Vi hade så sjukt kyl och trevligt ihop under promenaden.

När vi kom hem igen så hade det dukats fram kakbuffé! Min nästkusins mamma hade bakat 8 olika sorters småkakor. Tror det blev närmre 500 stycken faktiskt. Så sjukt många men det gick åt nått enormt av de. De var så goda!

Efter fikat var det dags för mig att öppna mina konfirmationspresenter. Jag kommer inte skriva här på bloggen specifikt vad jag fick utan håller det bara kort. Jag blev jättenöjd med allting och är så tacksam mot alla som kommit och firat dagen idag.

En present som berörde mig extra var S’s present. Hon hade skapat en tavla/poster som hon ramat in. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva den men hon hade på en hemsida skrivit in mitt namn i stora bokstäver och sen typ skrivit beskrivande ord om mig runtomkring mitt namn. Blev jätteberörd och tacksam för denna. Hon hade verkligen lagt ner tiden och omtanken på det om ni förstår hur jag menar.

Efter presentöppningen chillade vi bara. Vi gick in på mitt rum och åt lite godis och typ bara pratadeom allt mellan himmel och jord. Alla klickade så bra, vilket kändes så kul!

Efter klockan 10 började folk en efter en droppa hemåt. Tror sista sällskapet lämnade lite i 1 inatt. Sedan dess har jag hjälpt mamma och pappa att plocka undan lite. Sen har jag ju såklart bloggat också!

Jag har inget vettigt avslut till detta blogginlägget. Är så sjukt trött nu iallafall så jag ska försöka sova tänker jag! Godnatt och sov gott💗💗

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229