Sain joulun alla Luz Lahesiltä ja oletkaunis.fi:ltä pr-paketin, joka sisälsi Luz Lashes:in irtoripsiä. Luz Lashes on Anita Rinconin irtoripsibrändi, joka on tullut vastikään myyntiin oletkaunis.fi verkkokauppaan.

Silkkiripset, jotka tulivat paketissa maksavat oletkaunis.fi:ssä 15,90€ ja ripsille luvataan viisitoista käyttökertaa.

Omat käyttökokemukseni ripsistä ovat hyvät. Ripset ovat kevyet, ripsinauha pehmeä ja silmillä tuntuivat höyhenen kevyiltä.

SIlkkiripsistä löytyy seitsemän eri mallia ja, jotta hahmottaisitte parhaiten, miltä ne näyttävät silmillä, kuvasin tähän postaukseen kaikista kuvat.

Vertailun vuoksi laitan ensimmäisenä kuvan silmistäni ilman irtoripsiä.

21Queen

Supernova

Kitten

Unicorn

Beverly hills

Finally legal

Bambi

​Mikä on teidän suosikki näistä ripsistä?

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

En ole koskaan aikaisemmin pitänyt kulmakynistä, sillä mielestäni en niillä ei saa niin kivaa lopputulosta kuin puuterimaisella tai geelimäisellä kulmavärillä, kunnes sain kokeiluun Ben Nyelta tämän kulmakynän.

Kulmakynä sävyssä "taupe EP-3" on sävy, joka on täydellinen mm. meikkipakkiin, koska tämä sama sävy menee yllättävän monelle. Tummuutta pystyy säätämään sillä, kuinka paljon kynää painaa tai kerrostaa kulmakarvoille, jolloin tällä pystyy tekemään sekä vaaleampaa että tummempaa kulmakarvaa.

Luulin aluksi, että kulmakynä jää minulla korkeintaan maskikäyttöön, jos ikinä joudun tekemään esimerkiksi teatterin lavalle vanhennusta. Kuitenkin parin kokeilun jälkeen aloin pitämään tuotteesta. Kynästä tulee sopivasti väriä ja sen vahamainen koostumus riittää pitämään kulmakarvani kurissa.

Riippuen omasta otteesta, kulmakarvoista tämän avulla saa joko luonnolliset tai vahvemmat fiiliksen mukaan, ja nyt kun totutin itseni käyttämään kulmakynää, olen huomannut aamuisin tämän olevan nopein tapa saada tehtyä kulmakarvat ja tämä kulmakynä antaa myös pieniä virheitä anteeksi, jos pitää otteen kevyenä.

Yllä olevassa kuvassa näkyvät pikaisesti tehdyt arkikulmakarvani Ben Nyen taupe kulmakynän avulla.

Kynä maksaa kuluttajahintaan n. 15€ (jos en pahasti väärin muista), mutta kynässä on paljon tuotetta, sillä se on paljon pidempi kuin monet keskiverto kulmakynät. Kynästä on useampaa sävyä myynnissä, mutta tätä sävyä suosittelen suurimmalle osalle suomalaisista.

Ben Nye:lla on myymälä Kampissa kalevankatu 27 ja lisätietoa Ben Nyen tuotteista löytyy heidän Suomen maahantuojan verkkosivuilta http://www.studiodiiva.com ja http://www.bennye.fi

Likes

Comments

Multipurpose balm on tuote, joka sopii moneen eri käyttötarkoitukseen. Samalla balmilla voit esimerkiksi rasvata huulet, kosteuttaa kuivia kantapäitä ja kyynärpäitä, poistaa meikkiä, käyttää kulmakarvageelinä, yönaamiona, kasvovoiteena... käyttömahdollisuuksia on paljon!

Itse olen käyttänyt jo jonkin aikaa luonnonkosmetiikan puolella balmeja, jotka ovat sopineet useampaan eri käyttötarkoitukseen ja huomannut viime aikoina, että markkinoille on alkanut ilmestymään erilaisia moneen käyttöön sopivia balmeja. Nämä ovat käteviä tuotteita, joten en ihmettelisi, jos nämä leimahtaisivat trendiksi ihonhoidossa.

Suurin suosikkini tähän mennessä balmeista on ollut Neal's yardin wild rose beauty balm (tuote löytyy täältä*), jonka olenkin onnistunut kuluttamaan loppuun ja uusi pitäisi hankkia, koska tämä on minulle yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista. Käytin tätä viime syksynä mm. yönaamiona, kun iho kärsi kuivuudesta ja huomasin miliumeiden vähentyneen kasvoiltani kuukauden käytön jälkeen! Osa miliumeista oli kokonaan kadonneet ja loput pienentyneet huomattavasti! Balmipohjaiset voiteet estävät kosteuden haihtumisen ja kosteuttavat samalla ihoa. Tällä tuotteella pystyy myös poistamaan meikit kasvoilta hellävaraisesti eli jos matkalle pitäisi ottaa vain yksi ihonhoitotuote niin tämä olisi valintani! Ovh. 52,50€

Toinen balmi, josta olen pitänyt erittäin paljon on Bybin Babe balm! (tuote löytyy täältä*) Tämä on eniten minulla ollut käytössä huulirasvana, koska se imeytyy nopeasti, kosteuttaa ja päälle on kiva levittää huulipunaa. Käytän tätä samoihin asioihin kuin edellä mainittua balmia, mutta tämä kulkee enemmän laukussa mukana kätevämmän pakkauksen vuoksi ja tässä pakkausessa on parasta, että tämä on biohajoava! Lisäksi olen käyttänyt tätä highlighterina kuulaassa meikkipohjassa. Ovh. 23€

​Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä balmisuosikeistani tulevat Purple treen vaseliinipohjaiset balmit. Sain nämä kokeiluun valmistajalta, jonka mukaan nämä ovat tulossa tämän kevään aikana myyntiin Prismoihin ja Citymarketteihin n. 4,90€ hintaan. Tuote on edullinen ja hyvä. Käytän tätä pääasiassa huulirasvana ja kuiviin kynsinauhoihin ja rystysiin, jotka halkeilevat kuivuudesta talvisin. Tuote on kevyt, mutta auttaa nopeasti kuivuuteen.

Onko teillä jo käytössä joku multipurpose balmi? 

*mainoslinkkejä

Likes

Comments

Miltä alkuperäiset huulesi ovat näyttäneet ennen kuin aloit täyttämään huuliasi? Tämä kysymys tulee vastaan aika ajoittain ja nyt rohkenin vihdoin ja viimein kirjoittamaan postauksen, jossa kerron minun tarinani.

Olen aika avoin siitä, että huuliani on täytetty fillereillä, mutta vaikka elämme vuotta 2018, olen huomannut, että kaikki eivät ole vieläkään hyväksymässä sitä, että esteettiset injektiohoidot ovat yleistyneet ja ovat jo aika arkinen asia jo tavallisten ihmisten keskuudessa ainakin täällä pääkaupunkiseudulla. Itse olen huomannut törmääväni ennakkoluuloihin pääasiassa vanhempien ihmisten keskuudessa. Ymmärrän sen täysin, koska mielikuva täytetyistä huulista ovat muodostuneet ääritapauksista, joita ponnahtelee mm. mediassa. Uskon, että monet ennakkoluulot juontavat juurensa puhtaasti tietämättömyydestä ja siitä, että aihe on kaukana omasta arjesta.

En olisi uskonut muutama vuosi sitten, että uskaltautuisin täyttämään koskaan huuliani, koska pelkään piikkejä. Minulla on aina kuitenkin ollut huulet eli sinänsä pakottavaa tarvetta ei koskaan ollut. Ainoa mikä häiritsi huulissani oli se, että niissä oli epäsymmetriaa ja ne olivat huultenpielistä olemattomat.

Tässä huuleni ennen kuin niitä on yhtään täytetty.

Aloitimme NSB:n kanssa tekemään yhteistyötä erään esteettisen klinikan kanssa, jonka myötä tuli hyvä tilaisuus testata huulten täyttöä. Pelkäsin toimenpidettä tosi paljon ja mietin, että selviänkö koko tilanteesta vai lähdenkö kesken pistosten huulipuolena ulos. Ensimmäisen kerran huuliani täytettiin joulukuussa 2016. Ensimmäinen täyttö meni todella hyvin. Minulle laitettiin Princess volumea 1 ml, jossa oli lidokaiinia eli ainetta, joka puuduttaa huulet samalla, kun niitä täytetään. Lisäksi ennen kuin alettiin pistämään, minulle laitettiin pintapuudutusvoidetta. Turhaan pelkäsin pistoksia, sillä ne eivät sattuneet juuri ollenkaan. Ensimmäinen pistos oli hieman inhottava, mutta sen jälkeen huulet alkoivatkin puutumaan sisältä päin, jolloin ainoa pelkoa aiheuttava asia oli neula. Olin todella tyytyväinen ensimmäisen täytön lopputulokseen ja vaikka olen aina ollut huulipunan suuri ystävä (lempimeikkini kaikista meikeistä) niin halusin kahta kauheammin käyttää huulipunia, koska tuntui, että huulipuna näytti vielä paremmalta täytetyissä huulissani.

Kuvat otettu heti ensimmäisen täytön jälkeen.

Kun turvotus alkoi laskeutumaan huulet näyttivät vieläkin hyviltä, mutta aloin kaipaamaan lisää voluumia huuliin, joten päädyin täyttämään niitä toisen kerran helmikuussa 2017, jolloin laitettiin 1ml Princess volumea. Sillä saatiin hieman lisää voluumia huuliin.

2ml Princess filleriä takana. Tässä huulet asettuneena huulipunan kanssa.

Noilla huulilla mentiin kevät 2017, kunnes kesällä tuli fiilis, että huulitäyteet olivat lähteneet vähän kulumaan ja huulissa oli pientä epäsymmetriaa, joten alkavan kesäloman kunniaksi kävin laitattamassa 1 ml princess volumea ja samalla kerralla meni mustelmaneitsyys. En ole aikaisemmin saanut huulten täytöstä mustelmia ennen tätä, mutta sekin on nyt koettu. En säikähtänyt, koska tiesin, että mustelmariski on olemassa ja se mustelmat kuitenkin paranevat. Mustelma pysyi nätisti huulen rajojen sisällä, joten se oli helppo peittää huulipunan avulla.

​Elämäni ensimmäinen mustelma huulten täytön jäljiltä. 

Peitin mustelman tummalla huulipunalla, jotten keräisi katseita lentokentällä ja lennolla, mutta mustelma parani kyllä nopeasti. Viimeisessä kuvassa huulten viimeisimmästä täytöstä oli n. kaksi viikkoa ja huulet olivat asettuneet.

Olin tyytyväinen huuliin ja seuraavan kerran kävin täytättämässä huuliani nyt joulukuussa 2017 ja mentiin todella varovaisesti, koska en halunnut huulieni täytettävän liian isoksi, vaan pääideana oli korjata huulen muotoa ja epäsymmetriaa. Haasteena oli huulteni turpoaminen, joka vaikeuttaa hahmotusta siitä, että mikä kohta tarvitsisi täyttöä. Koska avattu filleri säilyy n. kaksi viikkoa jääkaapissa laitoimme ensin 0,4ml Restylane Kysse:ä huuliini, jonka jälkeen annoimme turvotuksen laskeutua ja katsoimme sen jälkeen huuliani uusiksi. Toisella kerralla laitettiin toiset 0,4ml kohtiin, jotka kaipasivat sitä ja amorinkaareni muotoiltiin uusiksi. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen! Parista mustelmasta huolimatta sain juuri sellaiset huulet vihdoinkin, josta olen haaveillut enkä koe tarvitsevani enempää täytettä ennen kuin nämä alkavat kulumaan ja näyttämään epäsymmetrisiltä. Mielestäni tämänhetkiset huuleni istuvat kasvoihin ja ovat täydellisen kokoiset ja muotoiset.

Suuri kiitos näistä huulistani kuuluu Susanna Hanhinevalle, joka täytti nämä ensimmäiset kerrat ja Lääkärikeskus Medfinin lääkäreille Valerialle ja Olgalle, jotka viimeisimpänä täyttivät huuleni ja saivat näistä juuri sen näköiset, etten halua näihin mitään enää.

Monesti olen kuullut puhuttavan, että huulien täyttö tuo ihmiselle ns. ”ankkahuulet”, mutta ammattitaitoinen pistäjä osaa täyttää huulet oikeanlaisella tekniikalla välttäen juuri niitä ”ankkahuulia”.

Huulet tällähetkellä.


Seuraattehan minua jo Instagramissa (@liesejokipera) ja Snapchatissa (@liesemariee) ?

Likes

Comments

Viimeisen puolen aikana makuni on muuttunut tosi paljon sen suhteen, millaista sisältöä seurailen sosiaalisessa mediassa. Pidän nykyään enemmän rauhallisemmasta menosta, jossa on enemmän asiapitoista sisältöä kuin viihdettä.

Listasin nyt tähän postaukseen muutaman lähteen, mistä ammennan inspiraatiota ja uutta tietoa.


Lisa Eldridge

Rakastan Lisa Eldridgen tutoriaaleja, koska ne ovat selkeitä ja sopivan mittaisia minulle. En yleensä jaksa katsoa yli 20 minuutin videoita.

Ihailen hänen tapaansa luoda meikkityylejä, joissa on väriä, mutta ovat silti klassisia.

Lisan youtubeen pääset tästä https://www.youtube.com/user/lisaeldridgedotcom


Angie di Battista

Angie di Battista on kanadalainen meikkaaja, joka tekee videoita ammattilaisen näkökulmasta. Hän on itseoppinut meikkaaja ja kanavallaan hän avaa meikkauksen maailmaa ammattilaisen näkökulmasta ja hänen kanavansa ovat täynnä hyviä vinkkejä aloittelevalle meikkaajalle, joka tähtää ammattilaiseksi. Hänen kanavaltaan olen saanut paljon inspiraatiota ja hyviä käytännön vinkkejä omaan työskentelyyn

Angien kanavalle pääset tästä https://www.youtube.com/channel/UCTmS6CL5QRXGpGjp1r6RybQ


Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury on meikkimaailmassa hyvin ansioitunut meikkaaja. Hän on tehnyt töitä kovan luokan valokuvaajien ja julkkisten kanssa ja lisäksi hänellä on oma meikkibrändi. Hänen kanavallaan on myös paljon hyviä meikki- ja ihonhoitovinkkejä.

Charloten kanavalle pääset tästä https://www.youtube.com/user/ctilburymakeup


Pat Mcgrath

Pat Mcgrath on myös hyvin ansioitunut ammattimeikkaaja ja seuraan häntä aktiivisesti Instagramissa, koska rakastan hänen meikkityyliään. Tarkoitus olisi myös jossain vaiheessa tilata hänen meikkejään.


Wayne Goss

Wayne Goss on myös ammattilaismeikkaaja, jonka kanava on täynnä hyviä meikkivinkkejä. Minusta on ihanaa, että hän osaa myös kyseenalaistaa liian pitkälle menneet meikkitrendit kuten ne kuuluisat Instagram-kulmakarvat.

Waynen kanavalle pääset tästä https://www.youtube.com/user/gossmakeupartist

Nyt kun ollaan käyty vaikuttajat maailmalta, on aika siirtyä muutamaan suomalaiseen blogiin, joiden juttuja seuraan aktiivisesti. Suurin syy miksen seuraa paljoa suomalaisia kauneusblogeja on se, että niiden aiheet pyörivät liikaa samoissa asioissa ja kukaan ei oikeen erotu minun silmissä joukosta paitsi nämä muutamat poikkeukset.


Ostolakossa

Ostolakossa blogissa törmää jatkuvasti uusiin kauneusjuttuihin, joita on vaan pakko testata. Suosikkini blogissa ovat ihonhoitoon liittyvät postaukset. Lisäksi Virven Instastoreja on hauska seurata.

Blogiin pääset tästä http://blogit.kauneusjaterveys.fi/ostolakossa/


Miikkulaisen

Miikkulaisen eli Miia Ezen blogissa rakastan hänen yksinkertaisia meikkivinkkejään ja hänen persoonaansa. Pidän siitä, että hänen meikkipostaukset ovat suunniteltu näyttämään hyvältä päivänvalossa.

Miian blogiin pääset tästä https://www.idealista.fi/miikkulaisen/

Nude

Nude-blogin parhaimmat antimet ovat mielestäni kampausvinkit, sillä hiustenlaitto ei ole minun vahvimpia osa-alueita, joten nappailen sieltä kampausvinkkejä.

Erikan blogiin pääset tästä http://www.lily.fi/blogit/nude

Nordic Style & Beauty

Nordic Style & Beauty on mahdollistanut sen, että tavallisista ihmisistä on tullut kauneuden vaikuttajia sosiaalisessa mediassa. Minusta on mahtavaa lukea NSB:läisten suosikkeja ja ajatuksia kauneudesta ja muodista, koska ne ovat aitoja kuluttujakokemuksia. Odotan aina innolla aktiivisten jäsenten tuotearvioita ja välillä ostan NSB:n hyviksi toteamia tuotteita ja harvoin on saanut pettyä!

Keskusteluryhmä löytyy täältä https://www.facebook.com/groups/765353776932284/

Ketkä ovat teidän suosikkivaikuttajat sosiaalisessa mediassa? Mikä teille tärkeää vaikuttajien sisällöntuotossa?

Likes

Comments

Kulutatko viikossa useita tunteja katsoen Youtube-videoita, mutta kaipaat uusia tapoja kehittää itseäsi meikkaamisen saralla?

Haen itsekin koko ajan uusia keinoja kehittyä meikkaajana ja listasin tähän viisi tapaa kuinka voit kehittää meikkaamistaitojasi. Nämä ovat keinoja, jotka ovat auttaneet minua omassa kehitysprosessissani ja toivon, että tekin saatte tästä inspiraatiota lähestyä meikkaamista uudesta näkökulmasta.

1. Hae inspiraatiota muualtakin kuin sosiaalisesta mediasta

Sosiaalisessa mediassa on paljon hyvää, mutta kun valtavirta suosii tietynlaista tyyliä, niin monesti isoimpien kaupallisten vaikuttajien ja brändien syötteissä on liikaa itseään toistavia meikkilookkeja. Joskus tekee hyvää palata taaksepäin eli selata esimerkiksi vanhoja lehtiä ja katsoa millaisia tyylejä silloin on tehty meikin saralla. Toinen vaihtoehto on katsoa vanhojen elokuvien meikkejä ja maskeerauksia. Miten soveltaisit niitä, jotta ne istuisivat tälle aikakaudelle?

2. Kokeile rohkeasti jotain uutta ja erilaista

Monesti me ihmiset haluamme jäädä tuttuun ja turvalliseen ympäristöön monessa asiassa ja sama koskee myös suurimmalla osalla meikkaamisessa. Uusia asioita vierastetaan eikä uskalleta toteuttaa asioita ennen kuin valtavirta ottaa ne haltuun. Tee itsellesi kotipäivinä uusia ja erilaisia lookkeja, jotain mikä poikkeaa täysin siitä miten normaalisti teet meikkisi ja ole sen kanssa koko päivä ja tunnustele miltä tuntuu. Käytä rohkeasti värejä!

3. Harjoittele meikkaamista muiden kasvoille

Vaikka et haaveilekaan meikkaajan ammatista ja nautit vaan meikkien tekemisestä omille kasvoillesi, joskus kehityksen voi tuoda myös harjoittelu muiden kasvoilla, koska siinä poistut oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja saat erilaista ärsykettä. (Älä kuitenkaan unohda tuotteiden hygieenistä käyttöä!)

4. Seuraa mitä ammattilaismeikkaajat puuhailevat

Sosiaalisessa mediassa on paljon meikkauksen ammattilaisia, jotka jakavat vinkkejään ja kokemuksiaan julkisesti. Ota niistä kaikki ilo irti.Lue kirjallisuutta, mitä ammattilaiset ovat koonneet. Esimerkiksi moni ammattimeikkaaja on maininnut kuinka Kevin Aucoinin ”Making faces” kirja on vaikuttanut heidän meikkaamiseensa ja kyseisen kirjan itsekin hankkineena voin sanoa, että kirja on hankkimisen arvoinen.Lisäksi monet konsulentit tavarataloissa ovat meikkaajia, heillä on hyvä tuotetuntemus ja ovat varmasti työnsä kautta meikanneet erilaisia kasvoja. Kysele heiltä rohkeasti vinkkejä!

5 .Soveltaminen

-Nyt, kun otin puheeksi mukavuusalueen ulkopuolelle menemisen, niin samaa tehdään tässäkin. Käytä luovuutta ja sovella eri tapoja käyttää tuotteita ja välineitä, äläkä pelkää sekoitella. Värittömään huulikiiltoon voit hyvin rapsuttaa pigmenttiä luomiväristäsi tai käyttää huulirasvaa kulmageelinä. Saadaksesi uusia sävyjä voit myös sekoitella luomivärejä keskenään. Millaisia keinoja käyttäisit, jos koko meikki pitäisi saada tehtyä ilman yhtäkään sivellintä?


Likes

Comments


-Postaus on kirjoitettu joululoman aikana, mutta nyt vasta tulee julkaisuun. Olen siis ehtinyt jo valmistumaan tässä välissä.-

Pahoittelut kuvien laadusta, kaivelin tämän sekalaisen setin puhelimen kuvien kätköistä. Kuvat ovat kertyneet opiskelun ajalta.

Näin valmistumisen kynnyksellä lopputöitäni suunnitellen olen samalla sulatellut mennyttä syksyä, joka on mennyt loppupeleissä erittäin nopeasti ja tuntuu ettei kaikkea ole ehtinyt sulattelemaan.

Viime aikoina, olen ehtinyt pikkuhiljaa rauhoittumaan ja miettimään asioita. Olen huomannut kuinka paljon ajatusmaailma kauneuden saralla on muuttunut. En tiedä johtuuko se siitä, että opiskelen alaa vai olenko muuten vaan henkisesti vanhentunut vai sekä että.

(Karaoken MM-kisat, jossa olin meikkitiimissä ehostamassa kilpailijoita.)

Muistan muutamia vuosia sitten, kun meikkaaminen oli minun kohdalla vielä lapsenkengissä. Ihailin valtavasti Instagramissa pyöriviä upeita ja näyttäviä lookkeja ja samalla tuskastelin olemattomien meikkitaitojeni kanssa ja ihmettelin, että kuinka influencerit onnistuivat näyttämään hyvältä joka ikisessä selfiessä.

(Kokeilimme koulussa Instagram-meikkiä)

Tunnen itseni jälkikäteen tyhmäksi, kun en silloin ymmärtänyt miten moni tekijä vaikuttaa Instagram-kuvan lopputulokseen. Suurin syy miksi kirjoitan tästä aiheesta (vaikka moni varmasti tietää tämän jo) on se, että vaikka asia tiedostetaan, niin tuntuu ettei sitä ymmärretä ihan täysin kuitenkaan. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen, mutta koska nyt on tarkoitus purkaa meikkaaja-maskeeraajan opintojani en avaa tätä nyt tässä enempää.

Suurin syy miksi hipaisin tätä Instagram-aihetta on se, että nyt kun on nähnyt pienen ripauksen meikkauksen ammattipuolta olen alkanut ymmärtämään miten pieni osa Instagram-meikki on tätä meikkimaailmaa. Olen nähnyt eri tekniikoita ja meikin eri tarkoituksia, joka on laajentanut valtavasti näkökulmaani.

Ensimmäinen ”shokki” minulle tuli jo ensimmäisten koulupäivien aikana, kun aloimme meikkaamaan toistemme kasvoja. Olin suhteelisen varma ”meikkaajana” omista kasvoistani, mutten ikimaailmassa olisi arvannut kuinka vaikeaa onkin yhtäkkiä meikata toisen ihmisen kasvoja. Toisen ihmisen kasvot ovat täysin erilaiset kuin omat kasvot, joten alussa joutui hakemaan tosi paljon otetta mihin kohtaan laittoi esim. varjostuksia toisen kasvoille. Lisäksi symmetrian saavuttaminen meikissä oli tosi haastavaa alussa, mutta nyt on onneksi alkanut helpottamaan.

Luokkatoverin kasvojen meikkaaminen alussa oli haastavaa, mutta kuitenkin turvallista. Ensimmäiset työharjoittelukeikat toivat lisää jännitystä elämään, kun vastassa olivat elämäni ensimmäiset oikeat meikkiasiakkaat, joiden halusin olevan tyytyväisiä lopputulokseen.

(Miss Helsinki kuvaukset, jossa olen ollut mukana meikkailemassa.)

Meikkaajan-maskeeraajan työssä tarvitset muutakin kuin luovuutta ja hyvää tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla ovat sosiaaliset taidot, koska tässä työskennellään niin lähellä toista ihmistä. Hyvät ihmissuhdetaidot ja kyky tulkita meikattavan persoonaa on tärkeää, koska meikin pitäisi istua meikattavan tyyliin ja ei ole pahitteeksi, jos meikkaaja pääsee samalle aaltopituudelle kuin meikattava luoden rennon tunnelman koko meikkauksen ajan. Monissa jännittävissä tilanteissa, kuten kuvauksissa tai häissä meikattava menee yleensä ensin meikkaajan kautta hänen elämänsä tärkeisiin tapahtumiin. Ei pidä myöskään unohtaa, että meikkaajana olet monesti osana tiimiä, jolloin on pystyttävä työskentelemään sujuvasti esimerkiksi valokuvaajan tai muun työkaverin kanssa.

Meikkaaminen on myös paljon värien ymmärtämistä ja hahmottamista, jotta pystyy valitsemaan asiakkaalle sopivimmat sävyt. Värien avulla luodaan myös meikkiin kolmiulotteisuutta.


(Tässä on kaksi työtä, jotka olen tehnyt tämän syksyn aikana. Molemmissa on sama henkilö mallina. Ensimmäisessä kuvassa on kuolinnaamion avulla tehty lisäpala nenään + vanhennos kynätekniikalla ja toisessa kuvassa black swan meikki rasvaväreillä.)

Meikkaajan ammatti on kovaa työtä. Se vaatii kovaa harjoitusta ja paljon työkokemusta tullakseen raudankovaksi ammattilaiseksi. Siksi kannattaa uransa alussa tehdä paljon assarointeja alalla paljon pidempään olleille meikkaajille ja tehdä erilaisia TFCD-projekteja.

(TFCD-kuvaukset, jossa pääsin tekemään meikkiä.)

Koska olen oppinut tämän syksyn aikana meikkaamisesta paljon, se on muuttanut myös sitä, mitä vaadin meikiltä. Tuote, mikä saattoi toimia minun omassa käytössä ei välttämättä toiminut ammattikäytössä ja päinvastoin. Olen päässyt myös tutustumaan ammattilaismeikkisarjoihin ja kokenut valtavia ahaa elämyksiä ammattilaistuotteiden parissa.

Meikissä on paljon muutakin kuin Instagram-meikki ja sen myötä olen alkanut hakemaan erilaisia lookkeja ja en olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta nykyään viihdyn luonnollisemmissa meikkilookeissa. Haluan, että meikkini näyttää hyvältä päivänvalossa eikä kovien valojen ja filttereiden takana.

Tämän syksyn aikana olen vielä enemmän kiinnittänyt huomiota ihonhoitoon, kun opin, että hyvä pohja on meikin yksi tärkeimmistä pilareista. Hyvän pohjan perustana on taas hyvin hoidettu iho ja harmittaa, kun välillä tuntuu, että saarna ihonhoidosta ja sen tärkeydestä menevät tyhjille seinille. Olen saanut kuulla kuinka ihonhoitotuotteet ovat kalliita, mutta samalla ei tuskastella meikkiostoksia ja ihmetellään sen jälkeen miksi paljon kehuttu meikkivoide ei näytä hyvältä omilla kasvoilla.

Kaiken tämän kokemuksen ja opin päälle, pidän tärkeänä myös sitä, että meille opetettiin kuinka käyttäytyä kuin ammattilaiset ja miten etiketti ja hierarkia toimii työympäristössä.

​(Muistoja hiusjaksolta koulussa. Kyllä meikkaajien on osattava myös laittaa hiuksia.)

Olen saanut Makeup Mondossa tähän mennessä hyvän pohjan ja näiden oppien kanssa on hyvä lähteä kehittämään itseään meikkauksen maailmassa. Ihaninta on, kun tietää, että Mondosta löytyy tuki koulunkin jälkeen jos ja kun sitä tarvitsee ja mikä parhainta kivoista opiskelutovereista tuli nyt työkollegoita <3

Likes

Comments


En ole varmasti Suomessa ainoa, joka kärsii talvisin kuivasta ja hilseilevästä päänahasta. Olen huono käyttämään pipoja, sillä mielestäni pääni näyttää valtavalta pallolta pipo päässä ja hiukseni rasvoittuvat parissa tunnissa pipon alla. Olen kuitenkin tänä talvena löytänyt kuivaan päänahkaani avun kahdesta tuotteesta, joita käytän noin kerran viikossa.

En ole aikaisemmin markkinoilla törmännyt kosmetiikkaan, joka olisi suunniteltu päänahan kuorimiseen, kunnes sain kesällä The body shopin pr-paketin, jossa oli The body shopin Fuji green tea hair scrub. Tuotetta voi käyttää pelkästään hiustenpesuun ja päänahan kevyeen kuorimiseen, jonka jälkeen hiuksiin voi levittää jo hoitoainetta. Itse tykkään käsitellä tämän jälkeen päänahkaa vielä mutashampoolla.

Sain kokeiluun aikoja sitten SeeSeen mutashampoon, joka on paljastunut täydelliseksi komboksi päänahan kuorinnan jälkeen! SeeSeen mutashampoo hoitaa päänahkaa kuolleen meren mudan hoitavilla ominaisuuksilla. Shampoo on väriltään mustaa, mutta se johtuu siitä, että sen seassa on kuolleen meren mutaa. Monet ihmiset hakevat apua erilaisiin iho-ongelmiinsa kuolleesta merestä, joten miksei se voisi toimia myös shampoo muodossa? SeeSeen mutashampoo on auttanut päänahkaani paljon. Päänahkani ei enää kutise kuivuudesta talvisin, kun olen käyttänyt tätä shampoota kerran viikossa. Levitän sen hiuksiin ja annan vaikuttaa muutaman minuutin, jonka jälkeen huuhtelen hiukset vedellä ja levitän lopuksi kostetuttavan hiusnaamion. Mikä parasta tämä shampoo ei maksa paljoa. Jos en väärin muista shampoon ovh hinta liikkuu 8-9 euron paikkeilla ja sitä on saatavilla Halpa-Halleista ja Minimaneista. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, mikäli on vähänkään päänahan kanssa ongelmia.

Likes

Comments

Kyselin viimeviikolla snapchatissani (liesemariee) teidän meikkaamisen suurimpia kompastuskiviä ja ehdottomasti top3 sijalle pääsivät 1. Eyeliner 2. Kulmakarvat 3. Tummat silmänaluset ja tänään ajattelin kirjoitella itse hyväksi havaitsemistani tavoista peittää tummia silmänalusia.

Tummiin silmänalusiin on monta syytä (joita en nyt käy tässä tarkemmin) ja monet kokevat niiden peittämisen haasteelliseksi.Paksu pakkelikerros kyllä peittää tummat silmänaluset myös, mutta lopputuloksen kannalta se voi saada kasvot näyttämään paljon vanhemmalta kuin on.

Avaimena tummien silmänalusien peittämiseen itse pidän colorcorrectingia eli värin taittamista vastavärillä, jolloin meikkipohjasta ei tule turhan paksu.

Suurinosa silmänalusista sinertävät, jolloin täydellinen vastaväri on lohenvärinen peitevoide. Meikkipakissani olen tykännyt käyttää Makeup Storen cover all mix concealer palettia.

Lohenväristä peitevoidetta olen käyttänyt sinertäviin silmänalusiin ja käyttänyt myös pohjana sinertävän mustelman peittämiseen.

Keskimmäistä vaaleaa peitevoidetta olen käyttänyt, jos silmänaluset ovat kaivanneet pientä kirkastusta ja kellertävää peitevoidetta violettiin taittaviin silmänalusiin tai violettiin taittavaan mustelmaan.


Toinen pakissani oleva luottotuote on Remescarin eyebags & dark cirkles - voide, joka auttaa häivyttämään silmäpusseja ja tummia silmänalusia noin kolmessa minuutissa tuotteen levittämisestä ja vaikuttaa 8-10 tuntia. Ainoa asia, jonka kanssa tämän tuotteen kohdalla pitää olla tarkkana on öljypohjaiset kosmetiikkatuotteet, sillä ne voivat vähentää Remescarin tehokkuutta.

Kolmas luottotuote/tapa jolla peitän tummia silmänalusia on Makeup Storen sculpt excellence meikkivoide, joka on täysin peittävä ja sitä kerrostamalla saa myös hyvän peiton tummiin silmänalusiin, kunhan häivyttää hyvin!

Kasvoista riippuen saatan ensin tehdä peruspohjan eli kasvojen kosteutus, primer ja meikkivoide ja sen jälkeen katsoa vasta, mitkä kohdat kasvoista vaativat lisäpeittoa. Sen jälkeen laitan väriä taittavan peitevoiteen, häivytän beautyblenderillä ja sen jälkeen laitan ohuen kerroksen meikkivoidetta ja taas häivytän beautyblenderillä. Lopuksi laitan puuteria kiinnittääkseni meikin.


*Remescar saatu pr-lahjana.

Likes

Comments

En olisi puoli vuotta sitten uskonut, kirjoittavani tätä postausta, kun hautasin blogin kirjoittamisen pois arjestani. Suurin syy tähän oli se, ettei vaan yksinkertaisesti ollut innostusta kirjoitella enkä halunnut pakottaa itseäni tuottamaan postauksia, sillä se ei tuo minulle eikä teille lukijoillekaan iloa.

Moni tilanne on muuttunut tässä välissä ja nyt kun aloitin meikkaaja-maskeeraajan opinnot Makeup Mondossa aloin pikkuhiljaa taas innostumaan kirjoittamisesta. Mietin eri vaihtoehtoja pitkään millaisella alustalla julkaisisin tekstini ja päädyin valitsemaan nouw:in alustaksi käyttöhelppoutensa takia.

Teille mahdollisille uusille lukijoille tässä lyhyt esittely itsestäni:

Olen 24v Helsingissä asusteleva nainen, joka rakastaa kauneutta ja muotia (joo tiedän klisee ;)). Arjessani tämä ilmenee meikkaaja-maskeerajanopinnoistani, some-kanavissani ja Nordic Style & Beauty:n pyörittämisessä.

Lisäksi tykkään käydä lenkkeilemässä, treenaamassa ja laittaa ruokaa.

Toimin yrittäjänä, jossa teen keikkaa meikkaajana, teen some-yhteistyötä yritysten ka​nssa ja tuotan Nordic Style & Beauty boxia yhdessä Nordic Beauty Importin kanssa.

Tervetuloa seuraamaan blogiani!

Likes

Comments