Mumsiga morotsfrallor

Frukost & Mellanmål

En glutenfri kost innebär inget vetemjöl,
bara för det behöver ni inte släppa tanken av nybakat bröd till dessa mysiga mornar under hösten!

Det är ofta vid en ny kost som man vill hitta bra ersättnings alternativ till det man äter just idag, som en trygghet och ändå kunna känna igen sig i det nya. Försök istället tänka att det finns nya alternativ att prova istället för att skapa något som redan ersätter de gamla. Det är då dörrar till nya smaker och upplevelser kommer!

Sen tar saker och ting tid och alla små steg i rätt riktning är en väg till målet, så idag provar vi att byta ut vetemjölet till mandlar och morötter i dessa mumsiga frallor!

Morotsfrallor

1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl psylliumhusk
2 msk chiafrön
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 morot, finriven, zucchini eller andra grönskar går utmärkt!
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt eller kokosmjölk för mejerifritt
3 msk smält smör/kokosolja för mejerifritt

Topping:
1 ägg, till pensling
T.ex sesamfrön, vallmofrön, pumpakärnor

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skala och riv grönsakerna och vispa äggen fluffigt. Blanda med yoghurt, smör och den valda grönsaken. Vispa ner de torra ingredienserna och blanda. Låt allt stå och svälla i ca 10 minuter. Rulla till bullar, brukar bli ca 6 st och lägg på bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och toppa med frön och kärnor. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut dem och njut!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229