Nyårslöften för många är mesigt... eller mer sätt på ett negativt sätt för "det är ingen som håller det man lovar ändå!" För mig dock är detta någonting jätte viktigt för mig själv som person. Speciellt efter alla de motgångar och utmaningar 2017 kom med. Festival kaosen, #meetoo rörelsen (vilket inte är en motgång men en utmaning för alla att våga prata) och saker mer på en personlig nivå.

För då utmaningar har varit en stor del av mitt liv detta år så tycker jag att, som jag även skrev i föregående inlägg, NEW YEAR NEW ME inte är sådant dumt ordspråk. Nyårslöften är till för oss som gillar att sätta dem där målen som skapar oss en strävan till och lyckas. Och jäklar vad skönt det är när man lyckas uppfylla det man har försökt så länge med. Det kan vara allt från att inte äta godis eller dricka läsk till att träna mer eller helt enkelt vara snällare mot min omgivning.

För mig är mina nyårslöften för mig själv, det handlar inte om någonting annat än att jag ska må bra med den jag är och att jag kan stå för det jag gör. Och att jag ska kunna göra allting jag vill vidare med mitt liv. Jag tänker dock inte lova att jag ska ha höga betyg som får in mig på värsta skolan senare efter gymnasiet utom mer kortsiktiga mål som jag vet att jag kan uppfylla. Det är ju ingen ide att sätta upp mål som du vet själv att du aldrig kommer klara av.. det är ganska onödigt.

Jag lovar ...
..att hålla mer fre på mig. Träna mer för min egen vilja och styrka inte andras syn på mig
..att inte ta mina vänner och familj för givet. Dem är faktiskt här och stöttar för att de tycker om mig och man borde uppskatta det mer.
..att städa oftare på mitt rum och hålla saker på sin plats.
..att ta tiden att göra saker jag tycker är kul.
.. till sist att jag ska ta bort all negativitet till mig själv och från andra och börja må bra igen. Och lära mig säga ifrån.

Dessa saker för mig är väldigt svåra att genomföra men förhoppningsvis är det någonting som jag kommer lyckas med. Tänk på det ni som läser också! Vad skulle ni lova er själva? Och vad skulle ni kunna sätta för mål? Så får vi se om ett år, när jag sitter här och skriver igen, om jag lyckats med de mål jag satt upp för mig själv.

Ta hand om er!
Puss och kram

Likes

Comments

Med tårar i ögonen skriver jag detta och tackar även 2017 för det år det varit. Jag har hittat kärlek men även förlorat den, jag har hittat nya underbara vänner men även behhållit de jag hade innan. Jag har förlorat mig men även är jag på god väg och hitta mig själv igen med lite hjälp här och där.

Jag väljer då att skriva ett inlägg på denna blogg första dagen in på det nya året som ett bevis på att det kommer bli en ny människa men även en ny start. För att för mig är ordspråket NEWYEAR NEW ME inte ett sådant bortkastat och jobbigt uttryck. Mer en chans till ett nytt år och jobba mot nya mål vi sätter upp för oss själva. Är det inte vad nyårs löften är till för? Och för att jag driver EN HAND TILL HJÄLP som är min sida för ungdomar som kan ta kontakt med oss. Och där skriver vi blogg om saker som är råd och tips för alla, tänkte även att det kan vara en ny plattform där jag skriver om min vardag istället.
Allting ni behöver veta om En Hand Till Hjälp finns på hemsidan http://en-hand-till-hjalp.webnode.se/

Vidare till saken jag tänkte på att skriva om idag!
Någonting som är känt för nyårsdagen är 1. Bakfylla 2.Trötthet för man var antagligen uppe efter 2 eller 3 på morgonen och 3. Hunger för de flesta. Vad gör man då på en dag som denna? Ligger man och sover bort hela dage? Nej, men ungefär halva. Och efter man vaknat vad gör man då? Personligen kollar jag på serier.
SÅ... här är mina tips på serier ni kan kolla på för att få denna dag att gå

#1. Grey's Anatomy - sjukhus serie som handlar om ett gäng personer som jobbar på ett sjukhus.. låter trist men det händer ofta nya grejer hela tiden. Är du känslig för blod eller operationer är denna serie ingenting för dig. Och om du är jättebakis ska du kanske inte heller ska se den. Men är du taggad för drama om inte nyår var nog för dig? JA då passar detta perfekt. Första säsongen är ganska gammal vilket man märker på själva scenerna och stilarna men blir bättre ju längre in i den du kommer. Finns 13-14 säsonger så har du fiber kan du nog dra genom att par innan du lägger dig till kvällen.
Här har ni en sammanfattning av hela serien på Engelska https://youtu.be/q1pcpgREQ5c

#2. Blindspot - Gillar ni mysterier och när tjejer har lite girlpower. Precis som denna serie. Den handlar om en tjej som har blivit drogad så hon har total minnesförlust och nyligen fulltatuerad kropp som kopplar henne till Kurt Weller som jobbar för FBI. Den är riktigt bra och du blir helt fast i den. Den har 2 fulla säsonger och en pågående på Viaplay som släpper avsnitt varje måndag. Så ganska ny och inte så många som har hört om den.
Här är en trailer till den https://youtu.be/bBjgzGNu6hY

Sist men inte minst #3. FRIENDS eller VÄNNEr- hur många gånger har man inte skrattat till Joeys korkade påhitt eller Pheobes blondhet. Och förbannat sig över alla kärleks konstellationer som finns under säsongerna. Man har sällan följt denna serie fullt ut men sätt något avsnitt på TV:n men då har ni någonting och göra nu! För att se hela historien med dessa är totalt värt det. För vem älskar inte repliken "how you doin'?" Genom 10 säsonger?


Är du en av dem som absolut inte kollar på serier utom tycker det är skit tråkigt att kolla på saker som inte ens händer och önskar att SKAM kom med en sista säsong. Ja men det har jag tänkt på, så därför rekomenderar jag lite olika Youtubers som jag tycker om.

1.) Anna & Kristian - kärleks paret som hittar på massor av olika saker hela tiden. Jag följer kanalen genom att jag tycker bådas ståndpunkter är någonting jag står för också och gillar såklart hur söta de är mot varandra och deras konstanta humor i det hela. En klar 10 från någon som inte ens är så intresserad av att kolla på olika Youtubers.

2.) Pewdiepie - Ja jag är en tjej som inte är som alla andra och älskar att kolla när folk spelar spel och svär. Dessutom är han från Sverige (ifall någon hade missat det) och tycker det är sjukt roligt när svenska svordomar och ord kommer in helt spontant. Och om man tycker om skräckfilm men inte orkar kolla på en hel.. kolla när han spelar skräckspel istället!

3.) JLC - dessa grabbar kan man ju inte något annat än att älska! Humor med allvar med ja allt man kan tänka sig. Fyfan.. Deras videos kan man inte mer än att skratta åt!


Som ni kanske märker är jag mer för humor än smink och sådana saker när det kommer till att titta på. Och min Nyårsdag kommer bestå av att lägga mig skönt i soffan, slå på TV:n och kolla på någon av de serierna som jag föreslog högre upp.. Checka in tipsen och håll koll tills nästa inlägg kommer upp!

Ta hand om er.
Puss och Kram

Likes

Comments