NYA REGLER FÖR DINA FÖRÄLDRADAGAR

Läste nyligen ett inlägg på en annan blogg om föräldradagarna och att det skett förändringar i villkoren hos försäkringskassan på hur många man får spara, något jag helt missat och säkert många med mig även om det var ett tag sedan !! Vi som snålat på dagarna det sista, för att ha kvar senare, men som ändå tänkt ta ut några innan bebis kommer. När jag kollade låg vi som tur var precis på gränsen med Lex, men jag skall passa på att ta några dagar under hösten i allafall. Men för andra innebär det att många dagar behöver tas ut inom kort.

Förändringen ligger i att om man har barn födda 1 januari 2014 eller senare så får man tillsammans bara spara 96 dagar (132 om man har tvillingar) numera efter att barnet fyllt 4 år. Det som däremot är bra är att man har rätt att spara dem till barnet är 12 år (tidigare 8 år) eller slutat årskurs 5.

Så glöm inte att kika på era dagar och säkra upp att ni inte har dagar som ni blir av med, tiden med barnen är så värdefull och jag skjälv vill utnyttja varenda dag. Är så glad för att vi väntar en till, såklart för bebisen, men även för all den extra tid vi kommer få med Lex, värdefull tid hemma med båda barnen, och tjejerna såklart (men de är så stora och har aktiviteter och vänner).

Vilken vår och sommar vi kommer få.

With love T?ess

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Tack för tipset.
nouw.com/millasmat
Lexochlogan
Lexochlogan,
Det var så lite, mam vill ju verkligen inte missa det.
nouw.com/lexochlogan